Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Το καθυστερημένο λουκέτο στην Capital ΑΕΠΕΥ που «ζήλεψε» την Ardu Prime με διεθνή καριέρα εξαπάτησης

Αποκάλυψη: Το καθυστερημένο λουκέτο στην Capital ΑΕΠΕΥ που «ζήλεψε» την Ardu Prime με διεθνή καριέρα εξαπάτησης
Έρχονται και άλλα λουκέτα σε χρηματιστηριακές όπου η παραβατικότητα καλά κρατεί
Τη δόξα της Ardu Prime αλλά προφανώς σε άλλη … έκδοση ζήλεψε η Capital ΑΕΠΕΥ η οποία έκανε διεθνή καριέρα σε συνεργασία με τρίτες εταιρίες που ξεκινούσαν από την Κύπρο περνούσαν μέσω Ισραήλ και έφταναν έως το… Μαυρίκιο και χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε προσωρινή αναστολή αδείας που οδεύει σε οριστική.
Βέβαια τα δίχτυα της η Capital τα είχε απλώσει εκτός Ελλάδας και θύματα της πρακτικής της ήταν επενδυτές κυρίως από την Ιταλία και την Πορτογαλία και σε άγνωστο βαθμό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με βάση μπαράζ καταγγελιών που έχουν υποβληθεί τουλάχιστον από τις αρχές του 2023 στην Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις τοπικές Κεφαλαιαγορές.
Δηλαδή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο για να διαπιστώσει την παραβατική συμπεριφορά της εταιρίας ενώ φαίνεται να ανεχόταν την πρακτική του συμβιβασμού με ορισμένους πελάτες της εταιρίας αγνοώντας ουσιαστικά ότι ο συμβιβασμός ήταν ελιγμός για να συνεχίσει η Capital το «θεάρεστο έργο» της που της απέφερε έσοδα πάνω από 20 εκ ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να προκαλούν αντιδράσεις εντός των κόλπων του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τον εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Πάσχα να είναι κατά πληροφορίες οξύς στη χθεσινή συνεδρίαση για μια ακόμα φορά στέλνοντας ευγενικά «μηνύματα» για τον τρόπο που γίνονται οι χειρισμοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρόλαβε η Πορτογαλική η οποία προχώρησε σε απαγόρευση της διαφήμισης και της διάθεσης συγκεκριμένων προϊόντων υψηλού ρίσκου σε Πορτογάλους Πολίτες.
Επισημαίνεται ότι το ΒΝ είχε επισημάνει παράδοξα φαινόμενα με την Capital ΑΕΠΕΥ όπου άλλοι ορκωτοί είχαν εκλεγεί για τον έλεγχο του εξαμήνου 2023 και άλλος υπέγραψε καθώς επίσης και ότι πουθενά στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου δεν αναφέρει το ύψος των χρημάτων των πελατών αλλά υπάρχει μόνο μια αναφορά στις άλλες σημειώσεις ότι παρακολουθεί το χαρτοφυλάκιο των πελατών της σε λογαριασμούς τάξεως!!!
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα πατώντας εδώ.
Πάντως από ότι αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η Capital δεν είναι η τελευταία περίπτωση προβληματικής κατάστασης καθώς έρχονται και άλλα λουκέτα σε χρηματιστηριακές εταιρίες όπου η παραβατικότητα καλά κρατεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης