Τελευταία Νέα
Speculator

Πρωτοφανείς παρατυπίες - Καταγγελία σοκ για ΣΟΕΛ για έλεγχο του πατέρα από τον υιό.... φέρνει έρευνα από την ΕΛΤΕ

Πρωτοφανείς παρατυπίες - Καταγγελία σοκ για ΣΟΕΛ για έλεγχο του πατέρα από τον υιό....  φέρνει έρευνα από την ΕΛΤΕ
Δεν υπάρχει ούτε έκθεσης διαχείρισης στις οικονομικές καταστάσεις του ΣΟΕΛ
Έλεγχο στο ΣΟΕΛ (Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών) και συγκεκριμένα στο αν τηρεί τη νομοθεσία που διέπει τον κλάδο των ορκωτών αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να πραγματοποιήσει η ΕΛΤΕ μετά από καταγγελία-αναφορά παλαιού ορκωτού ελεγκτή με πολλά χρόνια εμπειρίας στην αγορά αλλά και έχοντος διατελέσει σε δημόσια εποπτική θέση.

Ο εν λόγω ορκωτός πρώτον επισημαίνει στην αναφορά του προς την ΕΛΤΕ ότι στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις πρώτον δεν υπάρχει έκθεση διαχείρισης με το επιχείρημα ότι δεν υφίσταται υποχρέωση και δεύτερον και σημαντικότερο υφίσταται ασυμβίβαστο μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου καθώς ουσιαστικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι το ίδιο πρόσωπο.

Ειδικότερα στην αναφορά επισημαίνεται ότι η ΣΟΛ Crow A.E ενεργεί και υπογράφει στις τρείς από τις τέσσερεις οικονομικές καταστάσεις.
Οι καταστάσεις που διενεργείται έλεγχος είναι αυτές του ΣΟΕΛ και των Λογαριασμών Υγείας, Επικουρικής Συνταξιοδότησης και Πρόνοιας.
Ο αναφέρων τονίζει πως «η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία, όμως, όπως εμφανίζεται στο διαδίκτυο,  διοικείται από τον Παναγιώτη Αλαμάνο, υιό του αποχωρήσαντος Προέδρου του ΣΟΕΛ κ. Παναγιώτη Χαρίλαο Αλαμάνο.  
Διοικητικά και εποπτικά υπάρχει (συγγένεια πρώτου βαθμού)» και καταλήγει ότι....
«Κατά την αντίληψη και γνώση μου, είναι εξεταστέο κατά πόσο οι οικονομικές καταστάσεις έχουν ευλόγως ελεγχθεί ή ο διενεργηθείς έλεγχος επηρεάστηκε από την παρουσία ελεγκτών της ΣΟΛ Crow». 
Φαίνεται όμως ότι δεν είναι μόνο η γνώμη του εν λόγω ορκωτού αλλά και της ΕΛΤΕ η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει και γενικότερο έλεγχο καθώς φαίνεται ότι ακόμα και κάποιοι εκ των ορκωτών που διενήργησαν ελέγχους συμμετέχουν σε επιτροπές του ΣΟΕΛ που διορίζονται από τη διοίκηση.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικά ασυμβίβαστα τα οποία αναφέρονται στο νόμο 4449/2017 αλλά και στον Κώδικα Δεοντολογίας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης