Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Καταγγελίες σοκ για επενδύσεις με «απειλές», «μπράβους» και καταδρομικές σε σπίτια οφειλετών από HIG στην Ελλάδα

Αποκάλυψη: Καταγγελίες σοκ για επενδύσεις με «απειλές», «μπράβους» και καταδρομικές σε σπίτια οφειλετών από HIG στην Ελλάδα
Τα στοιχεία από τα δικόγραφα της αντιπαράθεσης HIG με Κυπριώτη που σοκάρουν
«Σεσημασμένοι δικαστικοί επιμελητές», καταδρομικές επιχειρήσεις με σωματώδεις τύπους παρέα με αστυνομικούς (!!!) σε σπίτι οφειλέτη και ταυτόχρονο χρηματισμό μπράβων και αστυνομικών αυτών αναφέρονται σε δικόγραφα της αντιπαράθεσης μεταξύ της HIG και του ομίλου Κυπριώτη.
Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι τα όσα αναφέρονται δεν φαίνεται απλά να αποτελούν μέσο άμυνας χωρίς αποδείξεις, όπως θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει για κάποιον οφειλέτη, αλλά περιλαμβάνουν και αποδεικτικό υλικό το οποίο έχει κατατεθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και βρίσκεται υπό διερεύνηση από την ελληνική δικαιοσύνη.
Και όλα αυτά όταν η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο έχουν επιβάλλει πρόστιμα στους servicers για παραβάσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «πταίσματα» σε σχέση με τα όσα έχουν διαδραματιστεί και περιγράφονται σε δικόγραφα που έχουν κατατεθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και περιήλθαν σε γνώση του ΒΝ.

Ενδεικτικά αναφέρεται απόσπασμα από μέρους της δικογραφίας όπου η πλευρά Κυπριώτη ισχυρίζεται τα εξής: «Για το σκοπό αυτό όπως αναλύεται και στις προτάσεις μας, η HIG με τον πλέον ανήθικο τρόπο, χρησιμοποίησε ακόμη και σεσημασμένους για πληθώρα πειθαρχικών παραπτωμάτων δικαστικούς επιμελητές, συνοδεία σωματωδών ανδρών και περιπολικού της αστυνομίας, στο πλαίσιο μίας δήθεν συντηρητικής κατάσχεσης κατά του Δ/ντος Συμβούλου και εγγυητή κ. Κων/νου Κυπριώτη με χρήση παραποιημένης εντολής δικηγόρου, και δη στην Κύρια κατοικία του Δ/ντος Συμβούλου με σκοπό, να τον απειλήσει να συμβιβαστεί με το πενιχρό τίμημα που του πρότειναν και όλα αυτά μπροστά στα έντρομα μάτια του τετράχρονου γιου του και της συζύγου του (βλ. σχετ 80-81 τα πραγματικά αυτά έχουν κατατεθεί ενόρκως- Σχετ. 82 προτάσεών μας).

Ο ίδιος δε δικαστικός επιμελητής, προφανώς κατ' εντολή του εντολέα του και του δήθεν φορέα της απαίτησης, ήτοι της HIG, όπως προκύπτει από τα προσκομιζόμενα σχετικά, δεν δίστασε να χρηματίσει άπαντες τους παρέχοντες την πολύτιμη συνδρομή τους, μεταξύ των οποίων και τους τέσσερις αστυνομικούς που τον συνόδευαν κατά είσοδο και την έξοδο από την οικία του κ. Κυπριώτη»!!
Σημειώνεται ότι στα αποδεικτικά έγγραφα περιλαμβάνεται και οπτικοακουστικό υλικό που έχει κατατεθεί στη δικαιοσύνη και στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί και σωματώδεις άνδρες να εισπράττουν χρήματα μετά την «καταδρομική» στο σπίτι του επιχειρηματίας Κυπριώτη.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Η HIG πριν καν αποκτήσει τα κόκκινα δάνεια της Κυπριώτης, πήρε την πρωτοβουλία όπως αναφέρεται σε δικόγραφο, «να αποστείλει προς τους μετόχους της Εταιρείας το από 17.2.2020 email (Σχετ. 55 των προτάσεών μας).
Συγκεκριμένα, με την αποστολή του εν λόγω email παραβίασε όχι μόνο το συμφωνητικό εμπιστευτικότητας που ομολογεί ότι είχε υπογράψει ως συμμετέχων στην δήθεν διαγωνιστική διαδικασία (σελ. 29 των προτάσεων της Do Value) αλλά χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων το πλήθος των πληροφοριών (τεχνικών οικονομικών και νομικών) που ομολογούν ΑΧΙΑ και Πιστώτριες Τράπεζες ότι της χορήγησαν στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας (σελ. 29 των προτάσεων της Do Value και σχετ. 38 και 144) για να απειλήσει ευθέως την Εταιρεία και τους μετόχους της ότι αφενός, θα την αφανίσει μέσω επίμονων και συνεχιζόμενων δικαστικών ενεργειών (όπως και έπραξε) καιι αφετέρου ουδέν αντάλλαγμα πέραν αυτού που η ίδια πρότεινε θα έπρεπε να αναμένουν οι μέτοχοι της Εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι έπραξε όλα τα ανωτέρω, δύο έτη προτού η HIG υπογράψει τα LSPAs, και κατά την ένορκη δήλωση του κ. Μπήτρου απλώς με την Ιδιότητα του προτιμητέου επενδυτή.
Κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, δεδομένου ότι κανένας άλλος επενδυτής από τους 75 που συμμετείχαν κατά δήλωση της ΑΧΙΑ στην διαδικασία δεν είχε προσεγγίσει την Εταιρεία και τους μετόχους της, ενώ η HIG κατά τα φαινόμενα διατυμπανίζει ότι ενεργεί «θεσμικά» και «εντός νομοθετικού πλαισίου»….
Τα όσα αναφέρονται και για τα οποία έχει προσκομιστεί στα δικαστήρια αποδεικτικό υλικό είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Κώδικα Δεοντολογίας και δυστυχώς παραπέμπουν σε πρακτικές που θυμίζουν άλλου είδους συναλλαγές και πάντως όχι …. Επενδύσεις.

Και αυτό διότι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και δεν μπορούν να έχουν θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία.
Για μια εταιρία που έχει δανειστεί πάνω από 400 εκατ. ευρώ από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έχει μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης και ο εκπρόσωπός της κ. Μπήτρος συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε ταξίδια στο εξωτερικό -όπως πρόσφατα στην Ινδία- είναι προφανές ότι ζητούμενο αποτελεί η εταιρική υπευθυνότητα και κοινωνική ευθύνη με την οποία φαίνεται ότι ληφθεί διαζύγιο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης