Τένις

Roland Garros: Όχι δάκρυα για τον Στέφανο, ο τίτλος στον Τζόκοβιτς… (video)

Roland Garros: Όχι δάκρυα για τον Στέφανο, ο τίτλος στον Τζόκοβιτς… (video)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μία τεράστια μάχη απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά η εμπειρία του Σέρβου του στέρησε τον πρώτο τίτλο σε Roland Garros.

Σε έναν απίστευο τελικό, ανάμεσα σε δύο μεγάλους αθλητές, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς των 19 πλέον τίτλων grand slam και δεν κατάφερε να «γράψει» το όνομά του στην κορυφή του Γαλλικού Όπεν.

Τρομερό ήταν το ξεκίνημα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος αν και είδε το πλεονέκτημα του 1ου game να ανήκει στον Τζόκοβιτς, με 3 συνεχόμενους άσσους «έσβησε» τον αντίπαλό του και μπήκε με το…δεξί στο τελικό! O Σέρβος υπερασπίστηκε πολύ καλά το σερβίς του, αλλά είδε τον Τσιτσιπά να παίζει εξαιρετικό τένις κοντά στο φιλέ και στην διαγώνιο, με αποτέλεσμα το 1ο σετ να πηγαίνει «σώμα με σώμα» και στο tie break (6-6). Εκεί είχαμε ποιοτικά χτυπήματα και από τους δύο παίκτες, με τον Έλληνα να παίρνει τελικά το προβάδισμα στον αγώνα με 8-6 (7-6 games).

E3xzjdvWYAMOFLp_1.jpg

Το 2ο σετ είχε ανάλογη δυναμική αρχή, με τον Τσιτσιπά να κάνει το μπρέικ (1-0 games) και να βασίζεται στην συνέχεια σε καλά σερβίς και μυαλωμένες επιλογές στις επιστροφές. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφάλισε το «πάνω χέρι» με 3 games διαφορά (5-2) και δημιούργησε προβλήματα στο παιχνίδι του Νόλε. Ο Στέφανος έκλεισε ιδανικά το 6ο game «κυριαρχίας»  χωρίς να αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του, έκανε το 2-0 στα σετ και ήρθε λίγο πιο κοντά στο όνειρο.

Η ώρα της αντεπίθεσης του Τζόκοβιτς ήρθε στο 3ο σετ και μάλιστα από πολύ νωρίς. Το 2-1 στα games, έγινε 3-1 με «δραματικό» τρόπο και έπειτα από συνεχείς εναλλαγές στα πλεονεκτήματα. Η εξέλιξη έμοιαζε για λίγο με…μονόλογο του 34χρονου Σέρβου, μέχρι και το 5-2, όπου ο Τσιτσιπάς αποφάσισε να «επαναφέρει» στο καλό του πρόσωπο και να διεκδικήσει την επιστροφή(5-3). Ωστόσο, το σετ έληξε υπέρ του Τζόκοβιτς (6- 3), που δεν θέλησε να χάσει δεύτερο σερί τελικό με 3-0.

Σε εκείνο το σημείο, ο Στέφανος χρειάστηκε την βοήθεια του φυσιοθεραπευτή για ενοχλήσεις που είχε στη μέση του, συνεχίζοντας κανονικά τον αγώνα.

Το 4ο σετ και το ξεκίνημά του, με μπρέικ του Τζόκοβιτς, άγχωσε αρκετά τον Τσιτσιπά που βρέθηκε σε σημείο να κυνηγά να κλείσει την «ψαλίδα» των 4 games και να σταματήσει τον ενθουσιασμό του αντιπάλου του. Με τον 12ο άσσο του ο «πρωτάρης» του Γαλλικού Όπεν έκανε το 4-1, ωστόσο το μυαλό του φαινόταν να βρίσκεται ήδη στην τελευταία του ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο και αναγκάστηκε να «συμβιβαστεί» με το 6-2 στα games.


Στην αφετηρία του 5ου σετ ο Στέφανος, ο οποίος παρότι βρέθηκε πίσω με 30-0 στο πρώτο game, αξιοποίησε το σερβίς του και με «καθαρή» σκέψη πήρε εκείνος το προβάδισμα(1-0). Τα επόμενα 3 games έγραφαν το όνομα του Τζόκοβιτς, με τον Τσιτσιπά να καταφέρνει να μειώσει σε 3-2, λόγω του σταθερού -για ακόμη μία φορά- σερβίς του και φέρνοντας το παιχνίδι κοντά στο φιλέ. H συνέχεια δεν ήταν όπως την περίμενε ο Έλληνας αθλητής... Ο Τζόκοβιτς άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο αντίπαλός του και παρά τις καλές στιγμές του Στέφανου έκανε το 5-4. Στο τελευταίο game, ο Τσιτσιπάς έδωσε και την ψυχή του, όπως άλλωστε είχε δηλώσει ότι πρόκειται να κάνει, πήγε τον αγώνα στην ισοπαλία (40-40), αλλά ο άνθρωπος των 28 τελικών πήρε το πλεονέκτημα και με ένα βολέ από το ύψος του φιλέ ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή.


Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης