Τένις

Μαρία Σάκκαρη: «Η σωστή και ευτυχισμένη προσωπική ζωή, δίνει την δύναμη να ανταπεξέλθεις»

Μαρία Σάκκαρη: «Η σωστή και ευτυχισμένη προσωπική ζωή, δίνει την δύναμη να ανταπεξέλθεις»
Η Μαρία Σάκκαρη μετά το Roland Garros παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό HELLO και μίλησε μεταξύ άλλων για την προσωπική της ζωή αυτή τη περίοδο.

Η 25χρονη τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, μετά το τέλος της εμφάνισής της στη διοργάνωση του Παρισιού, επέστρεψε στην Ελλάδα για να προετοιμαστεί για τους επόμενους στόχους της και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Τι σου έχει μάθει ο αθλητισμός και τι θα έλεγες στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα;

Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά ότι πρέπει να κυνηγούν το όνειρο τους και δουλέψουν πολύ. Αν το κάνουν αυτό να είναι σίγουρο ότι οι κόποι τους θα ανταμειφθούν. Όσοι θα ασχοληθούν με το άθλημα του τένις καλό είναι να ξέρουν ότι απαιτούνται πολύ σκληρό πρόγραμμα, προσήλωση στο στόχο και θυσίες. Όταν οι συνομήλικοι τους βγαίνουν έξω και διασκεδάζουν, εκείνοι πρέπει να είναι ταγμένοι στην προπόνηση, να κοιμούνται και να ξυπνούν νωρίς. Για να προχωρήσεις σε οποιοδήποτε άθλημα, χρειάζονται θυσίες. Το σίγουρο είναι όμως ότι αν το κάνεις σωστά, θα επιτύχεις.

Αυτές τις θυσίες εσύ τις κάνεις χωρίς να στενοχωριέσαι που χάνεις άλλα πράγματα από την καθημερινότητα σου;

Ναι, γιατί μου άρεσε το άθλημα και το είχα πάρει απόφαση από μικρή. Επίσης, στα 18 μου, όταν επέλεξα συνειδητά να ασχοληθώ επαγγελματικά και έφυγα στη Βαρκελώνη, ήταν για μένα δεδομένο ότι θα άφηνα πίσω μου κάποια πράγματα για να προσηλωθώ στο στόχο μου και να κερδίσω το όνειρο μου. Έμεινα μόνη μου στη Βαρκελώνη, και δεν μετάνιωνα με τίποτα γιατί το ήθελα πολύ. Είδαμε στον αγώνα ποδοσφαίρου Δανία - Φιλανδία έναν αθλητή της Δανίας να καταρρέει και ένα συναθλητή του αλλά και σύσσωμη την ομάδα να του συμπαραστέκεται και στην ουσία να του σώζουν τη ζωή.

Ως αθλήτρια αλλά και ως άνθρωπο σε σόκαρε το συμβάν;

Σίγουρα είναι σοκαριστικό να βλέπεις έναν άνθρωπο που αγωνίζεται να πέφτει κάτω επειδή τον έχει προδώσει το σώμα του. Θέλω να πιστεύω ότι είναι σπάνιο φαινόμενο. Όταν συμβαίνει, ωστόσο, αφορά κυρίως το ποδόσφαιρο. Από την άλλη, όμως, επειδή είμαστε αθλητές δεν σημαίνει ότι είμαστε άτρωτοι, πρέπει να κάνουμε όλες τις εξετάσεις. Οφείλουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας και να γνωρίζουμε ότι είμαστε υγιείς, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι.

Αθλητικές επιδόσεις και προσωπική ζωή πρέπει να είναι σε ισορροπία;

Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος για να είναι ισορροπημένος πρέπει να έχει και μια σωστή και ευτυχισμένη προσωπική ζωή. Αυτό του δίνει δύναμη και την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει. Η προσωπική ευτυχία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση μας.

Εσύ πώς νιώθεις σε προσωπικό επίπεδο αυτή την περίοδο;

Είμαι ευτυχισμένη.

Η οικογένεια σου πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην προσπάθεια σου να κατακτήσεις το όνειρο σου και να είσαι δυνατή;

Η οικογένεια μου με στήριξε από τα πρώτα βήματα μου και εξακολουθεί να το κάνει. Είναι οι άνθρωποι που με καταλαβαίνουν, στους οποίους λέω τα πάντα και είμαι πολύ χαρούμενη που έχω γονείς με κατανόηση. Με τα αδέρφια μου έχω εξαιρετική σχέση και μιλάμε στο τηλέφωνο καθώς κι εκείνοι ζουν στο εξωτερικό. Όποτε μπορούν, μάλιστα, έρχονται να με δουν στα τουρνουά.

Πηγή: Hello

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης