Τένις

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Ντένις Σαποβάλοφ!

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Ντένις Σαποβάλοφ!
Ο Ντένις Σαποβάλοφ, Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης, ανακοίνωσε πως δεν λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το ανερχόμενο αστέρι του καναδικού τένις, μέσω μιας δημοσίευσής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως αποσύρει τη συμμετοχή τους για λόγους ασφάλειας. Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει αρκετά περιστατικά κορονοϊού καθημερινά και οι εμβολιασμοί του πληθυσμού προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Βασισμένος στους προαναφερθέντες λόγους, αλλά και στις μικροενοχλήσεις που αισθάνεται εδώ και κάποιο διάστημα στον ώμο του, ο Ντένις Σαποβάλοφ αποφάσισε να μην επιβαρύνει τον οργανισμό του και να μην ρισκάρει την υγεία του, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του φετινού καλοκαιριού στο Τόκιο.

 


Υπενθυμίζεται πως διανύει μία πολύ παραγωγική περίοδο στα court, αφού νωρίτερα μέσα στον τρέχοντα μήνα έφτασε στον τελικό του Όπεν της Γενεύης, αλλά και στα ημιτελικά του Queens Club. Ο Σαποβάλοφ με αυτήν του την απόφαση, μεγαλώνει τη λίστα των αθλητών που δεν θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, με το όνομα του Ράφα Ναδάλ να ξεχωρίζει. Ως κοινός παρονομαστής στις υποθέσεις των δύο παικτών εμφανίζεται τόσο η κόπωση από το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, όσο και η γενικότερη ανησυχία που επικρατεί στη χώρα λόγω της πανδημίας.

Η κίνηση του «Σάπο» ξύπνησε μνήμες από την επιλογή του Μίλος Ράονιτς το 2016, να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, υπό τον φόβο του ιού Ζίκα.

Φάνης Τσοκανάς

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης