Τένις

Τσιτσιπάς: «Δεν νομίζω ότι θα ήταν ωραίο να αλλάξω σορτσάκι στο κορτ»!

Τσιτσιπάς: «Δεν νομίζω ότι θα ήταν ωραίο να αλλάξω σορτσάκι στο κορτ»!

Την ήττα από τον Αλέξαντερ Ζφέρεφ γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό του Σινσινάτι Όπεν με 2-1 σετ, με τον Έλληνα τενίστα να στέκεται με τις δηλώσεις του στις λεπτομέρειες που έκριναν την αναμέτρηση αλλά και στο γεγονός πως «κατηγορήθηκε» από τον αντίπαλό του.

Μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να μην κατάφερε να παραβρεθεί στον τελικό του Σινσινάτι Όπεν, πραγματοποιώντας πάντως μία θετική εμφάνιση απέναντι στον Αλεξάντερ Ζφέρεφ, όμως οι δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ουσιαστικά έκαναν λόγο κυρίως για την «κατηγορία» που δέχθηκε πως συνομίλησε με τον πατέρα του μέσω μηνυμάτων, αλλά και στο εκτενές τάιμ άουτ που πήρε και εκνεύρισε τον αντίπαλό του.

Αναλυτικά ο Έλληνας τενίστας επισήμανε:

«Ο διαιτητής δεν έχει την καλύτερη φήμη ανάμεσα στους παίκτες. Ήθελα να πάω να αλλάξω στο τρίτο σετ επειδή είχα ιδρώσει αρκετά. Δεν μπορούσα καν να κρατήσω τη ρακέτα μου. Ο διαιτητής αποφάσισε να μη μου δώσει αυτό το τάιμ αουτ που ειλικρινά ήθελα για να πάω να αλλάξω όλα τα υγρά μου ρούχα που καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν ιδανικό να συνεχίσω να παίζω με αυτά στο τρίτο σετ.

Τα κατάφερα κάπως, αλλά δεν ήταν σωστό απ' αυτόν που δεν με άφησε να πάω. Δεν ξέρω αν τον επηρέασε η αντίδραση του Ζβέρεφ ή αναφέρεται στους κανονισμούς που δεν το νομίζω αλλά θα το δω αργότερα. Σε έναν παίκτη πρέπει να επιτρέπεται να πηγαίνει στο μπάνιο σε κάθε σετ σύμφωνα με όσα γνωρίζω.

Ο διαιτητής από τη πλευρά του, για κάποιο λόγο, ήθελε να αλλάξει τους κανόνες κάτι που δεν ήταν σωστό. Είχα και στο παρελθόν θέματα με αυτόν τον διαιτητή. Δεν γνωρίζω γιατί είναι τόσο απόλυτος και δεν ξέρω γιατί θέλει να είναι τόσο θρασής με τους τρόπους και ξέρετε αυτό δεν είναι καλό.

Προσπαθούμε να παίξουμε τένις. Σίγουρα ιδρώνουμε πολύ δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό και τη προσπάθεια μας αυτή δεν την εκτιμάει κανείς».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν είναι κάτι τρελό, δεν είναι αστροφυσική. Πηγαίνω στα αποδυτήρια για να αλλάξω μπλούζα. Δεν νομίζω ότι θα ήταν ωραίο να αλλάξω το σορτσάκι μου στο κορτ, μπροστά σε όλους. Προτιμώ να το κάνω στα αποδυτήρια για να αλλάξω κάλτσες και παπούτσια. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τρελό σε αυτό.

Είμαι ένας άνθρωπος που ιδρώνει λίγο παραπάνω από τους άλλους. Θεωρώ πως αυτό είναι αποδεκτό. Κάποιοι με δουλεύουν και κάνουν πλάκα για αυτό αλλά έτσι είναι. Οι άνθρωποι πρέπει να το καταλάβουν. Δεν θα σταματήσω να το κάνω επειδή με κάνει και αισθάνομαι καλύτερα όταν βγαίνω στο κορτ για να ξεκινήσω το νέο σετ".

Αν δεν κάνω λάθος ο κανονισμός λέει, ένα διάλειμμα για τα αποδυτήρια κάθε τρία σετ;

«Είναι αυτός ο κανονισμός»;

Αυτό πιστεύω, το να αλλάζεις ρούχα ίσως είναι κάτι διαφορετικό;

«Θα ήθελα να το τσεκάρω. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Ειδικά αν δίνεις μάχη για αρκετή ώρα. Θα μπορούσε να είναι ένα αρκετά μεγάλο σετ σε διάρκεια που θα μπορούσε να κρατήσει μιάμιση ώρα. Ξέρετε κάποιες φορές με όλα αυτά τα υγρά που πίνουμε, μπορεί να θέλουμε να πάμε περισσότερες φορές».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης