Τένις

Σάκκαρη - Γραμματικοπούλου: «Αναβιώνουν» ημέρες… 1988 με δύο Ελληνίδες τενίστριες στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam!

Σάκκαρη - Γραμματικοπούλου: «Αναβιώνουν» ημέρες… 1988 με δύο Ελληνίδες τενίστριες στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam!

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου «τσέκαρε» το εισιτήριό της για το κυρίως ταμπλό του US Open, όπου θα βρει τη Μαρία Σάκκαρη και θα ανεβάσει τις ελληνικές συμμετοχές σε Grand Slam γυναικών σε δύο, κάτι που είχε να συμβεί από το US Open του 1988!

Ούτε οι διακοπές -λόγω βροχής- στάθηκαν ικανές να σταματήσουν το «τρένο» που ονομάζεται Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Έχοντας ξεπεράσει νωρίτερα το εμπόδιο της Λουτσία Μπρονζέτι (Νο.172) και της Άννα Καλίνσκαγια (Νο.137), με μία -ακόμη- ψυχωμένη εμφάνιση, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 (6-2, 5-7, 7-5) της Εν Σουό Λιανγκ (Νο.243) στον 3ο προκριματικό γύρο του US Open και να «κλείσει» θέση -μετά από 13 (!) προσπάθειες- στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam.

Εκεί βρίσκεται -προφανώς- και η Μαρία Σάκκαρη, γεγονός που σημαίνει πως μετά από 33 χρόνια θα υπάρξει διπλή ελληνική εκπροσώπηση στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam τουρνουά γυναικών!

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο εντοπίζεται στο US Open του 1988, όταν η Όλγα Τσαρμποπούλου (καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη Νο.177) και η Αγγελική Κανελλοπούλου -μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη- (καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη Νο.43) συμμετείχαν στο Grand Slam των ΗΠΑ.
newego_LARGE_t_1401_106807456.jpg

Τότε, καμία από τις δύο δεν κατάφερε να περάσει τον πρώτο γύρο. Η Τσαρμποπούλου ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-1, 7-6) από τη Fraizer και η Κανελλοπούλου με το ίδιο σκορ στα σετ, από την Kohde Kilsch (6-4, 6-2).

Ευχή όλων, οι δύο Ελληνίδες τενίστριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο φετινό US Open να «χαράξουν» καλύτερη πορεία. Για να συμβεί αυτό, η Μαρία Σάκκαρη θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της 19χρονης, Μάρτα Κόστιουκ από την Ουκρανία (Νο. 56), ενώ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αυτό της 22χρονης, Άνα Μπλίνκοβα από τη Ρωσία (Νο.83).

Ανεξαρτήτως, ωστόσο, αποτελέσματος, η κοινή παρουσία των Σάκκαρη και Γραμματικοπούλου αποτελεί μία «χρυσή» σελίδα για το ελληνικό τένις, το οποίο ανεβάζει τους εκπροσώπους του στους τρεις, αν συνυπολογιστεί και η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά, που θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του πολύπειρου, Άντι Μάρει.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης