Τένις

US Open: Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Τσιτσιπάς - Πήρε το «θρίλερ» με 3-2 σετ κόντρα στον Μάρεϊ και προκρίθηκε!

US Open: Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Τσιτσιπάς - Πήρε το «θρίλερ» με 3-2 σετ κόντρα στον Μάρεϊ και προκρίθηκε!

Μετά από μια συγκλονιστική «μονομαχία» διάρκειας 4,5 ωρών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2 σετ (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 4-6) του Άντι Μάρεϊ και πέρασε τον 2ο γύρο του US Open.

Ο Άντι Μάρεϊ έβαλε πολύ δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη πρόκριση με 3-2 σετ (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 4-6) για τον 2ο γύρο του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο, Αντριάν Μαναρινό, ο οποίος προσπέρασε το εμπόδιο του -συμπατριώτη του- Πιέρ Ουγκέρ Ερμπέρ επίσης με 3-2 σετ (3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-3).

Έτσι, ο Τσιτσιπάς, πανηγύρισε την 3η πρόκρισή του στον 2ο γύρο του US Open, στην 4η παρουσία του στη διοργάνωση. Μόνο το 2019 απέτυχε να κερδίσει στην πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη (σ.σ. ήττα από τον Αντρέι Ρούμπλεφ).

Δίχως να πλησιάσει στα συνηθισμένα του στάνταρ απόδοσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού είδε τον Άντι Μάρεϊ να προηγείται με 2-1 και να δείχνει ικανός για την έκπληξη. Με όπλο το σερβίς όμως, αρχικά ισοφάρισε και εν συνεχεία έφτασε στην τελική επικράτηση στο 5ο σετ.

Το ματς

Στο 1ο σετ, ο Άντι Μάρεϊ ήταν πολύ καλύτερος του Έλληνα τενίστα και δικαίως έκανε το 1-0. Ο Βρετανός είχε... τριπλό μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ και με την 3η ευκαιρία έφτασε σε μπρέικ και στο 2-1, σερβίροντας με ποσοστό μεγαλύτερο του 80%.

Ο Βρετανός έχει 69% σε κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς και 78% στο 2ο. Οι winners είναι 9-6 και τα αβίαστα 7-11, ενώ ο Τσιτσιπάς από πλευράς του, έκλεισε σετ χωρίς να φτάσει σε μπρέικ πόιντ.

Το πήγε σε ται μπρέικ και δικαιώθηκε

Συναρπαστικό έμελλε να είναι και τo 2o σετ, με τον Τσιτσιπά να φτάνει σε διπλό μπρέικ πόιντ αλλά ο Μάρεϊ θα το σβήσει και θα ισοφαρίσει σε 2-2.

Με νέο love service game πάει στο 3-2 και με τον ίδιο τρόπο ο αντίπαλος του θα ισοφαρίσει σε 3-3, με τους δυο τενίστες να οδηγούνται σε ται μπρέικ, όπου είχαμε και την ισοφάριση σε 1-1 σετ από τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Προβάδισμα Μάρεϊ, αλλά... 2-2

Στο 3ο σετ ο Άντι Μάρεϊ θα ξεκινήσει φανταστικά και με μπρέικ θα κάνει 2-0, φτάνοντας επάξια στο τελικό 6-3, με τον Τσιτσιπά μετά από τρία σετ να μην μπορούσε να πετύχει καν μπρέικ.

Ωστόσο, μετά από 3 ώρες και 16' και με την 7η προσπάθεια του ο Στέφανος θα φτάσει στο πολυπόθητο μπρέικ (σ.σ στο 2-0 στο 4ο σετ). Θα υπερασπιστεί το μπρέικ με το σερβίς του με δυσκολία για το 3-0, ενώ στη συνέχεια οι επιστροφές του είναι θαυμάσιες και με 2ο μπρέικ στη σειρά θα φτάσει στο 4-0! Με το σερβίς του πάει στο 5-0 και ο Μάρεϊ μειώνει σε 5-3, για να φτάσει ο Τσιτσιπάς στο 6-3 και την ισοφάριση σε 2-2.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Το ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο 5ο σετ ήταν ιδανικό, αφού πραγματοποίησε το μπρέικ, κάνοντας στα «καπάκια» και το 2-0. Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης κράτησε το σερβίς του για το 4-2, για να φτάσει στο τρίτο του κερδισμένο σετ με 6-4!

 



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης