Τένις

US Open: «Λύγισε» στην ανωτερότητα της Μέρτενς η Γραμματικοπούλου!

US Open: «Λύγισε» στην ανωτερότητα της Μέρτενς η Γραμματικοπούλου!

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ελίζ Μέρτενς στον 2ο γύρο του US Open και ηττήθηκε με 2-0 σετ, αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση!

Μετά την πολύ καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα και την πρόκριση με τη νίκη της επί της Μπλίνκοβα, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κλήθηκε να περάσει από το εμπόδιο της Ελίζ Μέρτενς.

Ωστόσο, η Ελληνίδα αθλήτρια δεν κατάφερε να βρει απάντηση στην εμπειρία του Νο16 του κόσμου και ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 6-2), σε έναν αγώνα που διακόπηκε για κάποια ώρα εξαιτίας της βροχής.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Γραμματικοπούλου βρέθηκε στο σερβίς, με την Μέρτενς να φτάνει γρήγορα στο 30-40, αλλά να χρειάζεται 4 μπρέικ πόιντς για να κάνει τελικά το 1-0. Ωστόσο, η Ελληνίδα απάντησε και εκείνη με ένα γρήγορο μπρέικ για το 1-1 στα games.

Στη συνέχεια η Βελγίδα πήρε το προβάδισμα με 4-1 αφού δεν επέτρεψε στην Βαλεντίνη να κρατήσει το σερβίς της που ήταν αρκετά αδύναμο. Η 24χρονη τενίστρια, όμως, κατόρθωσε με νέο μπρέικ να μειώσει σε 4-2.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η Μέρτενς κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-2 games.

Στο δεύτερο σετ η Βελγίδα ανέβασε και άλλο τους ρυθμούς της με την Γραμματικοπούλου να μην μπορεί να ακολουθήσει και τη Μέρτενς να οδηγείται στο 3-0 στα games. Σε εκείνο το σημείο η Ελληνίδα έδειξε τη δύναμή της και μείωσε το 3-2, έχοντας και ένα μπρέικ.

Αμέσως μετά, η Βαλεντίνη πάλεψε αλλά φάνηκε να μένει από δυνάμεις στα επόμενα δύο games (5-2), τα οποία πήρε η αντίπαλός της και βρέθηκε μία ανάσα από τη νίκη.

Το παιχνίδι, μάλιστα, στο 5-2 χρειάστηκε να διακοπεί λόγω έντονης βροχής για περίπου μισή ώρα. Κάτι που για λίγο επηρέασε τη Μέρτενς κατά την επανέναρξη, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στο 6-2 και κατ’ επέκταση να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο με 2-0 σετ.

Με αυτόν  τον τρόπο η Γραμματικοπούλου δεν συνεχίζει στο τουρνουά, ωστόσο κρατά την εμφάνισή της στην πρώτη της παρουσία σε Grand Slam.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης