Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Εθνική υπόθεση» οι 800 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Εθνική υπόθεση» οι 800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν και προσπάθησε για τις 810 μονάδες, εκεί στις 807 μονάδες βρήκε αντίσταση και άρχισαν να κατοχυρώνονται κάποιες θέσεις. Γύρισε και χαμηλότερα η αγορά ενδοσυνεδριακά και μέχρι τις 796 μονάδες, αλλά η Εθνική δεν το έβαλε κάτω και πήρε στις πλάτες της το παιχνίδι. Οριακή η άνοδος στο κλείσιμο, χαμηλός ο τζίρος και υποτονική γενικά η διάθεση.

Καλά πήγε και η Alpha Bank, ενώ και τα ΕΛΠΕ έδωσαν καλή κίνηση. Πιο δυνατή η κίνηση της Τέρνα Ενεργειακής με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στο +3,05%. Αν δεν είχαν υστερήσει τόσο μετοχές όπως Πειραιώς, Lamda, Motor Oil, ΔΕΗ και Jumbo θα είχαμε καλύτερο κλείσιμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το +4,83% της ΕΤΕ τα λέει όλα. Οριακά χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας το κλείσιμο της μετοχής. Ακολούθησε αν και αγκομαχώντας η ΑΛΦΑ. Παλεύει να κρατηθεί πάνω από τα 0,60 ευρώ η ΕΥΡΩΒ και το πετυχαίνει. Αν σπάσει την αντίσταση που είναι λίγο πιο πάνω μην την είδατε. Η ΠΕΙΡ από την άλλη προβληματίζει κάπως και η συμπεριφορά της δημιουργεί φήμες.

ΤΙΤΑΝ: Το ταλαιπωρεί το σημείο των 15 ευρώ και δείχνει πως δεν έχει δυνάμεις. Δεν ανεβαίνει και στο Έβερεστ βρε παιδιά, ένα σημείο είναι που και σιγά τη σημασία που έχει. Με αποτίμηση 1,23 δισ. ευρώ και τιμή 14,94 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Με αυτά και μ΄ αυτά τη χαλάσανε την εικόνα της μετοχής. Ελπίζουμε να τα βλέπει ο αρμόδιος υπουργός αλλά και το Μαξίμου και να τα θυμούνται όταν θα λένε πως η κυβέρνηση είναι φιλοεπενδυτική.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Έχει κάνει πράξεις σε 5 συνεδριάσεις φέτος. Στις 4 από αυτές έκλεισε στο +10% και μαζί με το σημερινό μετράει άνοδο 45%. Με ανεκτέλεστο το limit up.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: 4η συνεχόμενη ανοδική με καλό bid. Στα 1,1550 ευρώ καις το +3,12% με όγκο σχεδόν 24 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Καλοί αγοραστές σήμερα και με καλό όγκο η μετοχή. Πριν λίγους μήνες είχε βρεθεί να «ταλαιπωρείται» από την αποχώρηση μεγάλου επενδυτή για τα δεδομένα της. Τότε είχαμε κάνει μία μικρή ανάλυση και βγάζαμε το συμπέρασμα, πως αν αποφάσιζε να εκποιήσει τα πάντα έπαιρνε περισσότερα και το business έμενε δώρο.

Θα πούμε πως τα περιθώρια κατά την ταπεινή μας άποψη και πάλι είναι σημαντικά. Με ταμείο 15 εκατ. ευρώ και αποτίμηση 28 εκατ. ευρώ τι να σχολιάσουμε. Όμως οι επενδυτές αδιαφορούν για τις αδάνειστες. Δεν είναι η μόνη περίπτωση όπου το παρατηρούμε αυτό. Στα 2,13 ευρώ και στο +4,41% με 25 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με όγκο 104 χιλ. τεμάχια παρακαλώ ο τίτλος σήμερα και στο +5,65%. Στα 1,31 ευρώ. Η αποτίμηση 24 εκατ. ευρώ και παραμένει χαμηλή.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Η μονάδα βιοαερίου στα Φάρσαλα είχε στη χρήση που έληξε 30/6/20 παραγωγή 17.110 Mwh, ενώ από 1/7/20 έως 31/12/20, στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης της δηλαδή είχε παραγωγή 11.474 Μwh. Θυμίζουμε πως τέθηκε σε κανονική λειτουργία τον Μάιο του 2019 και έκτοτε αυξάνει την παραγωγή του. Η εταιρεία εξετάζει τη δημιουργία νέου σταθμού 2,5ΜW.

ΚΕΚΡΟΨ: Το έχουμε ξαναπεί πως την «παίζουν» εξαιρετικά τη μετοχή και με βάση το διάγραμμα. Στα 3,30 ευρώ και στο +5,10% με όγκο 36 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 65 εκατ. ευρώ. Η άποψη της στήλης είναι πως μάλλον έχουν ενσωματωθεί στην τιμή τα καλύτερα δυνατά σενάρια. Με βάση τα θεμελιώδη και το γεγονός πως ακόμα και αν τελειώσει η δικαστική διαμάχη, το κτίσιμο δεν μπορεί να αρχίσει αμέσως και ίσως υπάρξουν νέες αντιδράσεις, θεωρούμε την αποτίμηση γεμάτη. Με βάση το διάγραμμα βλέπουμε πως μπορεί να δει και τα 4 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης