Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες πιέσεις στις τράπεζες – Προς τις 770 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες πιέσεις στις τράπεζες – Προς τις 770 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας η Fitch, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση που είχε η αγορά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη δηλαδή. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν ανοδικά αλλά χωρίς δυναμική. Έτσι λίγο αργότερα έχασαν όλη την άνοδο. Ο DAX στις 13.940 μονάδες έχει ένα θέμα…

Μπορεί η διόρθωση να έχει ακόμα δρόμο σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, οι περισσότεροι πάντως αναλυτές δείχνουν πως δεν ανησυχούν και θεωρούν τη διόρθωση ως ευκαιρία για τοποθετήσεις. Ο τζίρος έχει μειωθεί, εξέλιξη που δείχνει και τη στάση αναμονής των επενδυτών. Έχουν αποστασιοποιηθεί κάπως και οι ξένοι επενδυτές. Λείπουν και οι καταλύτες από το εσωτερικό που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την επενδυτική ψυχολογία.

Αρκετές μετοχές είναι σε κρίσιμα σημεία και δε θα θέλαμε περαιτέρω υποχώρηση. Όχι ότι αλλάζει το σενάριο αν πάνε πιο κάτω, αλλά θα προτιμούσαμε να δούμε αντίδραση από τα τρέχοντα επίπεδα για κάποια βαριά χαρτιά. Το άνοιγμα είναι σταθεροποιητικό αλλά απουσιάζει ο τζίρος. Λίγα λεπτά αργότερα, άρχισαν οι πιέσεις στις τράπεζες και οι απώλειες ξεπέρασαν το 1%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν στο επίκεντρο και οι αναφορές της Fitch θα τις επηρεάσουν. Πήραμε μία γεύση και την περασμένη Παρασκευή, όπου μπορεί να μην είχε δημοσιευτεί η αξιολόγηση, αλλά μάλλον κάποιοι περίμεναν τα σχόλια. Δε μας κάνουν εντύπωση τα σχόλια. Από αυτές θα κριθούν πολλά και στο ΧΑ και στην Ελληνική Οικονομία. Πρέπει λοιπόν να ισχυροποιηθούν.

Προσπαθεί να κρατήσει τη στήριξη η Alpha Bank στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν τα καταφέρνει. Μικρές απώλειες για ΕΤΕ στο άνοιγμα οι οποίες μεγάλωσαν σημαντικά και μεγαλύτερες για ΕΥΡΩΒ, αλλά ίσως η συμπεριφορά της να είναι καλύτερη από τις άλλες. Προσπαθούσε για το θετικό πρόσημο η ΠΕΙΡ. Λίγα λεπτά αργότερα όμως έσπασε το 1 ευρώ και αυξήθηκαν οι ρευστοποιήσεις.

ΔΕΗ: Αδύναμη σήμερα, έχει γράψει χαμηλό στα 6,83 ευρώ. Κρίσιμο για τη μετοχή επίπεδο τα 6,78 ευρώ.

INTERLIFE: Στα τέλη του 2020 η τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο Κύπρου ήταν στα 2,50 ευρώ περίπου και έχει σταματήσει στα 3,48 ευρώ. Αύριο ξεκινάει η διαπραγμάτευση στην εγχώρια αγορά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πλησιάζει η ώρα της γενικής συνέλευσης με τις δύο πλευρές να «σφάζονται» καθημερινά μέσω δημοσιευμάτων.

ΟΠΑΠ: Τα πρακτορεία θα ανοίξουν αλλά όχι και τα Play.Η μετοχή πιέζεται και αρκετά γρήγορα πήγε προς τα 10,30 ευρώ με απώλειες άνω του 1,5%.

ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ: Τα πρώτα μηνύματα από το άνοιγμα των καταστημάτων είναι θετικά. Πρέπει να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα αλλά πρέπει να είμαστε και όλοι προσεκτικοί, για να μην έχουμε νέο πισωγύρισμα.

AEGEAN: Πιέσεις στα πρώτα λεπτά με τη μετοχή να χάνει 3% και να πλησιάζει τα 4,55 ευρώ. Η τιμή της μετοχής είναι λίγο κάτω από τον εκθετικό των 200 ημερών. Αρνητική εξέλιξη αν επιβεβαιωθεί.

ΕΧΑΕ: Η πτώση του τζίρου στο ΧΑ και η στάση αναμονής των μεγάλων επενδυτών επηρέασε άμεσα τη μετοχή. Στα 3,63 ευρώ, ενώ λίγες συνεδριάσεις πριν είχε πάρει τιμές και πάνω από τα 4 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με λίγα κομμάτια έκανε πράξη στο +9,45% και στα 0,2780 ευρώ.

ΚΛΜ: Με 103 κομμάτια και πάλι κάνει ανοδικό άνοιγμα. Στα 0,60 ευρώ και στο +4,17%. Έχουμε ξαναγράψει πως έτσι δε γίνεται δουλειά. Άμα είναι να παίρνει κάποιος λίγα κομμάτια απλά για να ανοίξει στο συν η μετοχή αλλά μετά να μην υπάρχει κανείς να απορροφήσει την προσφορά, η διολίσθηση είναι μονόδρομος. Χωρίς να έχει κάνει ιδιαίτερο ράλι από τα χαμηλά, έχει χάσει αρκετό μέρος της αντίδρασης.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Με όγκο 12 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 3,19% και είναι στα 1,94 ευρώ. Πήγε μέχρι τα 1,98 ευρώ, αλλά εκεί κοντά στα 2 ευρώ είναι κάποιοι πωλητές. Έχει όμως αυξήσει όγκους το τελευταίο διάστημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης