Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής και συσσώρευση γύρω από τις 765 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής και συσσώρευση γύρω από τις 765 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Αν και το πρωί έδειχναν πως θα ανοίξουν με απώλειες οι ευρωπαϊκές αγορές, το άνοιγμα είναι οριακά υψηλότερο. Ο DAX και πάλι άνοιξε μία ανάσα από τις 14.000 μονάδες. Το έκανε και χθες αλλά δε μπόρεσε να το ξεπεράσει και έκλεισε κοντά στις 13.900 μονάδες. Σήμερα δείχνει πως το προσπαθεί ξανά και μετά τα πρώτα 30 λεπτά τις ξεπέρασε.

Το ΧΑ άνοιξε με χαμηλό τζίρο και οριακές απώλειες. Και πάλι οι τράπεζες δείχνουν αδύναμες και θα επηρεάσουν τη συνεδρίαση, κρατώντας σε υψηλά επίπεδα τη μεταβλητότητα. Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος λόγω αποτελεσμάτων χρήσης. Οι περιορισμένες συναλλαγές που έχουν γίνει στα πρώτα λεπτά δε μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιο συμπέρασμα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πολύ σημαντικό το μήνυμα του Ευάγγελου Μυτιληναίου, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «μακριά από σειρήνες λαϊκισμού, από την εσωστρέφεια που φέρνει η οικονομική κατάπτωση οφείλουμε να βάλουμε πλάτη». Δε χρειάζονται να γραφτούν πολλά για τον κ.Μυτιληναίο, έχει αποδείξει πως είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα τα κρίνουμε ως εξαιρετικά με δεδομένες τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Σημειώνουμε πως υπάρχει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για προοπτική εξόδου στις αγορές για άντληση κεφαλαίων μέσω ομολόγου έως 1 δισ. ευρώ. Με χαμηλό p/e η μετοχή και συνολικά καλούς δείκτες αποτίμησης. Με μικρή άνοδο η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικρή πίεση στη Eurobank με τους αγοραστές πάντως να δείχνουν ότι απορροφούν την προσφορά. Οριακά χαμηλότερα και το άνοιγμα της Εθνικής. Πειραιώς και Alpha προσπαθούν να βγάλουν αντίδραση.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Η συσσώρευση που είχε κάνει μετά την πτώση των αγορών τον περασμένο Μάρτιο έχει δώσει μεγάλη κίνηση και η μετοχή πήγε στα 16 ευρώ και συσσωρεύει τώρα λίγο χαμηλότερα. Στα 15,30 ευρώ στο άνοιγμα και στο -2,42% με τους αγοραστές να είναι λίγο υψηλότερα.

ΔΕΗ: Καλό το ξεκίνημα της μετοχής και στηρίζει την αγορά. Στα 7,30 ευρώ και στο +1,4%.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Η τιμή του είναι σε υψηλά σχεδόν ενός έτους παρά το δεύτερο ή τρίτο κύμα της πανδημίας. Δεν έχουμε δηλαδή τη συμπεριφορά που είχαμε στο πρώτο κύμα. Άλλωστε και το δεύτερο lockdown δεν έχει σχέση με το πρώτο. Τα περιθώρια διύλισης πάντως παραμένουν χαμηλά, έστω και αν καταγράφουν μία αύξηση από τα χαμηλά του Μαΐου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με την αλλαγή της διοίκησης και τη νίκη των «Ολλανδών» επιστρέφει η ηρεμία στον όμιλο. Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στα σχέδια που έχει η νέα διοίκηση. Ο διαχειριστικός έλεγχος λογικά είναι το πρώτο που θα κάνουν, ενώ αναμένουμε και ανακοινώσεις για αύξηση κεφαλαίου. Θεωρείται σίγουρη και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή που είχε αρχικά προταθεί. Η στήλη είχε γράψει πως τα 50 εκατ. ευρώ ήταν λίγα.

AEGEAN: Πτωτικό το άνοιγμα της μετοχής και με καλό όγκο. Βγαίνουν πωλητές λίγο πάνω από τα 4,20 ευρώ. Στο -3,80% και στα 4,1750 ευρώ με 14 χιλ. τεμάχια. Επηρεάζεται από την αύξηση των κρουσμάτων και την αβεβαιότητα που υπάρχει για την πορεία του τουρισμού φέτος. Αναμένει βέβαια και η αγορά το που θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συσσωρεύει κάτω από τα 6 ευρώ και συγκεκριμένα γύρω από τα 5,70 ευρώ. Μικρός ο όγκος εδώ και καιρό με κάποιες πωλήσεις να βγαίνουν στα 5,65 ευρώ.

JUMBO: Έκλεισαν και πάλι τα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές, εξέλιξη που θα επηρεάσει τη μετοχή. Καλό το ξεκίνημα από την άλλη και για αρκετό διάστημα συσσωρεύει γύρω από τα 13 ευρώ.

REVOIL: Στα 1,06 ευρώ και στο +2,91% με χαμηλό όγκο. Για τρίτη συνεδρίαση είναι πάνω από το 1 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης