Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Όλοι πλην Λακεδαιμονίων» οδήγησαν σε ανοδική αντίδραση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Όλοι πλην Λακεδαιμονίων» οδήγησαν σε ανοδική αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα καλά βαριά χαρτιά πλην «Λακεδαιμονίων» οδήγησαν σε νίκη σήμερα. Μία δυνατή μάχη, στην οποία αν παρουσιάζονταν και οι τράπεζες θα μπορούσαν να είχαν κατατροπώσει τον «εχθρό». Όμως οι «Σπαρτιάτες» δεν εμφανίστηκαν και έτσι τα λάφυρα των νικητών γράφουν πάνω «Όλοι πλην Λακεδαιμονίων», για να θυμηθούμε και λίγη ιστορία.

Ας μη γελιόμαστε. «Φωνάζει» καιρό στο ταμπλό η Πειραιώς ότι πάει σε αύξηση και σήμερα μας έδειξε και την τιμή. Η στήλη δεν καταλαβαίνει τη λογική, αλλά δε θα είναι η πρώτη φορά που οι τράπεζες τα κάνουν μαντάρα, ή η πρώτη φορά που το κράτος πετάει έτσι τα λεφτά των φορολογουμένων. Δυστυχώς, αρνητικά μηνύματα μας περνάει και η Alpha Bank. Ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Με άλλα λόγια η γνωστή συμπεριφορά των ελληνικών τραπεζών. Μόνο η Εθνική και μετά η Eurobank στέκονται στο ύψος τους ή κοντά σε αυτό.

Το ταμπλό επίσης και σήμερα φώναξε πως το play είναι η ενέργεια. Παίρνει θέση η ΔΕΗ και η συμφωνία για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών ενθουσίασε τους επενδυτές. Οι ξένοι άλλωστε γνωρίζουν το όλο στόρι από τους πρώτους και συνεχίζουν να παραμένουν θετικοί. Από κοντά ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή. Το επόμενο βήμα είναι το ομόλογο της ΔΕΗ. Για τη στήλη το ερώτημα είναι τι θα κάνουν άλλες εισηγμένες που βλέπουν να χάνουν μετόχους, οι οποίοι πηγαίνουν στην ενέργεια; Μήπως πρέπει να επιταχύνουν τα σχέδιά τους;

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Θεαματική κίνηση από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 7,90 ευρώ. Η αποτίμηση στα 817 εκατ. ευρώ και μάλλον σύντομα θα κοιτάξει το 1 δισ. ευρώ. Στα 7,80 ευρώ η ΔΕΗ με υψηλό όγκο. Θα πούμε πως έκανε πακέτο 250 χιλ. τεμάχια το πρωί στα 2,45 ευρώ και λίγο πριν στο χρηματιστήριο παραγώγων είχε κάνει 2.500 συμβόλαια στα 7,40 ευρώ. Δυνατός ο Μυτιληναίος πήγε στα 12,26 ευρώ, αλλά θα λέγαμε πως συγκρινόμενος με άλλους έχει μείνει πίσω και ας είναι σε αυτή την τιμή. Καλή βοήθεια και από ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ σήμερα.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Το ΒΝ τα γράφει εδώ και καιρό, αλλά σήμερα βγήκαν και στο Bloomberg. Περί το 1 δισ. ευρώ θέλει να μαζέψει η τράπεζα αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι όροι γράφει το ξένο πρακτορείο. Το ταμπλό όμως δείχνει τον τρόπο. Με όγκο 5,3 εκατ. τεμάχια πήγε μέχρι τα 0,7532 ευρώ και έκλεισε στα 0,7720 ευρώ. Η αποτίμηση στα 641 εκατ. ευρώ. Έβαλε 2 δισ. το κράτος σε Cocos πήρε μετοχές στα 6 ευρώ και οι απώλειες μεγαλώνουν καθημερινά. Διαγραμματικά δείχνει περιθώριο υποχώρησης μέχρι τα 0,70 ευρώ σε πρώτη φάση και μετά το χαμηλό που έγραψε πριν μερικούς μήνες.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ: Στα ύψη και σήμερα. Ειδικά σήμερα. Σε υψηλά ημέρας και στις 766 μονάδες το πρωί και μετά μέχρι και το -0,38%. Από εκεί σταδιακά βελτίωσε την εικόνα και κατάφερε να κλείσει πάνω από τις 760 μονάδες. Σημειώνουμε και τον υψηλό όγκο σε συγκεκριμένα συμβόλαια στα παράγωγα. Στην Alpha Bank 14,1 χιλ. συμβόλαια, στην Πειραιώς 19,5 χιλ. συμβόλαια και στη ΔΕΗ 4,3 χιλ. ΣΜΕ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καλή κίνηση σήμερα, αφού δε μπόρεσε χθες. Στα 4,10 ευρώ και στο +3,40% με υψηλό στα 4,15 ευρώ.

INTRALOT: Με όγκο 403 χιλ. τεμάχια στο -3% και στα 0,1940 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο και σήμερα η μετοχή και έκλεισε αμετάβλητη στα 5,50 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης