Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το σύνολο των blue chips αλλά και χαμηλό τζίρο κινείται υψηλότερα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το σύνολο των blue chips αλλά και χαμηλό τζίρο κινείται υψηλότερα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Να διαβάζεις νέα ιστορικά υψηλά σε άλλες αγορές και το ΧΑ να μη μπορεί να ξεφύγει από επίπεδα 750-800 μονάδων. Να παρατηρείται κοσμοσυρροή στις πλατφόρμες και στο ΧΑ να ψάχνουμε επενδυτές να ανεβάσουν λίγο το τζίρο. Μπορεί βέβαια και από την άλλη να είναι πιο ώριμη η τακτική των δικών μας επενδυτών, σε όλα όσα συμβαίνουν λόγω της πανδημίας, άλλα όπως και να το κάνεις ένα παράπονο βγαίνει…

Πολλές οι φθηνές μετοχές του ΧΑ, αλλά ποιος ξέρει πόσο θα κρατήσει όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Έχουμε όμως ένα καλό ιστορικό. Μετά από μία τεράστια κρίση, κάποιες εισηγμένες άντεξαν και βγήκαν πιο ισχυρές. Αυτές δε θα πρέπει να δουν κάπως καλύτερα επίπεδα τιμών; Για να μην πούμε αυτές που με μία ανάγνωση του ισολογισμού, βρίσκεις ότι διαπραγματεύονται κάτω από την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων.

Δεν είμαστε αναπτυγμένη αγορά, έχουμε μία αδύναμη και όπως και να το κάνεις αυτά επιβαρύνουν και κάνουν πολλούς μεγάλους επενδυτές να κοιτάζουν άλλες αγορές. Όμως θεωρούμε, πως παρά τα όποια πάνω-κάτω, κάνει η αγορά μας βραχυπρόθεσμα, η κανονικότητα θα επιστρέψει και η αξίες θα αναδειχθούν. Χρειάζεται υπομονή. Οι αγορές είναι μαραθώνιος, όχι αγώνας 100 μέτρων.

ΑΓΟΡΑ: Με τους βασικούς δείκτες στην Ευρώπη να έχουν ανοίξει υψηλότερα σήμερα, το ΧΑ θα επιχειρήσει να απομακρυνθεί από τις 771 μονάδες, σημείο από το οποίο περνάει η βραχυπρόθεσμη τάση. Είναι υψηλότερα, άρα είναι ανοδική. Οι τράπεζες επηρεάζουν σημαντικά την επενδυτική ψυχολογία, επομένως η πορεία τους θα παίξει το ρόλο της σήμερα.

Το ξεκίνημα της συνεδρίασης είναι ανοδικό και ο Γ.Δ. αν και με χαμηλό τζίρο είναι πάνω από τις 780 μονάδες στα πρώτα λεπτά και μετά πάνω από τις 785 μονάδες. Καλό άνοιγμα με άνοδο άνω του 2% για την Alpha Bank, ακολουθεί η Eurobank και μόνο η Sarantis είχε άνοιγμα με απώλειες αλλά και χαμηλό όγκο. Προς τα 12,50 ευρώ κινείται η Μυτιληναίος.

ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ: Έρχονται και είναι αναμενόμενες οι περισσότερες. Εκδόσεις ομολόγων και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, θα πάρουν μέρος από την ήδη περιορισμένη ρευστότητα. Αν το μείγμα ειδήσεων όταν θα συμβούν όλες αυτές οι κινήσεις είναι καλό, σίγουρα δε θα στοιχίσει τόσο. Αυτή την περίοδο ο καταλύτης είναι ένας. Να έρθουν στην Ελλάδα πολλά εμβόλια. Να αρχίσει να αυξάνεται ο ρυθμός των εμβολιασμών. Αυτό θα βοηθήσει και την τουριστική περίοδο να αρχίσει πιο νωρίς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επιχειρεί στο ξεκίνημα η Alpha Bank να σπάσει ανοδικά τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Θεωρούμε πως για να αλλάξει περαιτέρω η εικόνα της, προς το καλύτερο θα πρέπει να κινηθεί πάνω από τα 0,83 ευρώ. Το άνοιγμα της μετοχής είναι πάνω από τα 0,80 ευρώ. Λίγο μικρότερη η άνοδος των άλλων συστημικών. Κοιτάζουμε λίγο παραπάνω την Πειραιώς, για να δούμε αν θα έχει συνέχεια η αντίδραση της Παρασκευής.

Μετά τα πρώτα 10 λεπτά η Πειραιώς αύξησε το ποσοστό της ανόδου της σε πάνω από 4% και την τιμή πάνω από τα 0,78 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έχει δείξει κάποια δυσκολία στα 12,50 ευρώ και επιχειρεί ξανά σήμερα. Αν συγκρίνουμε την αποτίμησή του με άλλες, θα πούμε πως πρέπει να τα ξεπεράσει για πλάκα.

ΔΕΗ: Στα 8,10 ευρώ το άνοιγμα με τις πρώτες πράξεις να γίνονται μέχρι και τα 7,9550 ευρώ. Η αποτίμηση στα 1,87 δισ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζει να έχει απόσταση από τα 15 ευρώ και μάλιστα σημαντική. Στα 14,34 ευρώ στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλό και το δικό της ξεκίνημα με τη μετοχή να είναι στα 1,4650 ευρώ και ο όγκος να είναι πάνω από τις 20 χιλ. τεμάχια. Συνεχίζει δηλαδή την αντίδραση από τα χαμηλά των 1,30 ευρώ. Τα 1,56 ευρώ είναι μία πρώτη αντίσταση και μετά τα 1,70 ευρώ ή λίγο υψηλότερα.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής τράβηξε αρκετά βλέμματα λόγω όγκου συναλλαγών και φυσικά ανόδου. Σήμερα κινείται και πάλι ανοδικά με τους πωλητές να είναι λίγο πάνω από τα 0,41 ευρώ. Η αποτίμηση 13 εκατ. ευρώ.

ΠΤΩΤΙΚΕΣ: Περιορισμένος ο αριθμός τους στα πρώτα λεπτά και μάλιστα όσες υποχωρούν είναι χωρίς όγκο και με τους πωλητές να είναι λίγο υψηλότερα. Η Epsilon Net χάνει 2,38% με τον αγοραστή να είναι στα 4,10 ευρώ και των πωλητή στα 4,18 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης