Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναμέτρηση με τις 800 μονάδες, η Μυτιληναίος στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναμέτρηση με τις 800 μονάδες, η Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τις ευρωπαϊκές αγορές να εμφανίζουν τάσεις συσσώρευσης στα πρώτα λεπτά, το ΧΑ θα προσπαθήσει σήμερα να αναμετρηθεί με τις 800 μονάδες. Όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις του τραπεζικού κλάδου. Η Alpha Bank υποαποδίσει έναντι των άλλων δύο συστημικών από την αρχή του έτους, με την Πειραιώς βέβαια να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες στο ίδιο διάστημα λόγω αύξησης κεφαλαίου.

Σε μια περίοδο χωρίς ιδιαίτερες ειδήσεις, βγαίνει σήμερα το πρωί η Μυτιληναίος και ταράζει τα νερά στον ενεργειακό κλάδο με μία μεγάλη επένδυση στις ΑΠΕ. Δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο. Το ΧΑ άνοιξε με νέα άνοδο και πάνω από τις 800 μονάδες.

Στο επίκεντρο η Μυτιληναίος, συνεχίζει ανοδικά η Πειραιώς, ακολουθεί η Alpha Bank με μικρότερη άνοδο, όπως και αρκετά άλλα βαριά χαρτιά. Έχουν μείνει πίσω αρκετά και θα μπορούσαν να συμβάλλουν για να δούμε καλύτερα επίπεδα τιμών. Θα περιμέναμε και μία αύξηση της μεταβλητότητας, λόγω της πορείας συγκεκριμένων μετοχών στις τελευταίες συνεδριάσεις. Θέλουμε καλό τζίρο σήμερα και ανοδικό κλείσιμο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εντυπωσιακή η συμφωνία που ανακοινώθηκε πριν από λίγο και θα αλλάξει ριζικά τα μεγέθη της εισηγμένης. Αποκτά χαρτοφυλάκιο 20 υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 1,48GW ιδιοκτησίας της Egnatia Group. Αποκτά επίσης και το σύνολο χαρτοφυλακίου 21 υπό ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών. Για να δούμε, οι αναλυτές πόσο θα αποτιμήσουν τη νέα συμφωνία.

Πάνω από τα 13 ευρώ η μετοχή και η αποτίμηση προσεγγίζει τα 1,9 δισ. ευρώ. Στα 13,15 ευρώ και στο +2,5% με 43 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς συνεχίζει ανοδικά και βγαίνουν διάφορα σενάρια στην αγορά για το που θα γίνει η αύξηση. Στα 0,84 ευρώ και στο +3%. Πάνω από τα 0,84 ευρώ η Alpha Bank και θα πρέπει να ξεφύγει ανοδικά καθώς σπάει μία καλή αντίσταση. Με κέρδη κοντά στο 1% και οι άλλες δύο συστημικές. Υπάρχει μεταβλητότητα.

MOTOR OIL: Στα 12 ευρώ ξανά η μετοχή και ο καταλύτης εδώ θα είναι να μάθουμε το ύψος του ομολόγου που θέλει να εκδώσει και κυρίως να δούμε και από αυτή τις κινήσεις στον ενεργειακό κλάδο. Τη θεωρούμε φθηνή έστω και αν αυτή την εποχή δεν είναι hot, λόγω πανδημίας και της επίδρασης που είχαν τα περιοριστικά μέτρα στον ισολογισμό.

LAMDA: Από χθες έδειξε διαθέσεις και συνεχίζει ανοδικά σήμερα. Υπάρχουν διάφορες αναφορές για το καζίνο, για τους πύργους κ.α. Άντε να δούμε πότε θα δούμε μπουλντόζες να κάνουν πραγματική δουλειά και να ξεκινήσει αυτό το εμβληματικό έργο. Στα 6,77 ευρώ και στο +1,50%.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά και είναι μία ανάσα από τα 2 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση.

ΑΒΑΞ: Χθες επανήλθε πάνω από τα 0,62 ευρώ και απομακρύνεται σήμερα.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον η εν λόγω κατηγορία, αφού το «παιχνίδι» παίζεται σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά. Ο όγκος εξαιρετικά χαμηλός στις περισσότερες μετοχές. Τζιρακιάν, Ξυλεμπορία και Fieratex έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο αλλά με 10 μετοχές όγκο η κάθε μία. Ούτε 40 ευρώ δεν έχουν ξοδευτεί. Από την άλλη η Κεπενού υποχωρεί 9,62% με 100 τεμάχια, η Δομική Κρήτης 4,74% με 500 τεμάχια και η Κτήμα Λαζαρίδη χάνει 2,23% με 44 τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης