Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιο ανοδικό ξεκίνημα με χαμηλό τζίρο – Συνεχίζεται η συσσώρευση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιο ανοδικό ξεκίνημα με χαμηλό τζίρο – Συνεχίζεται η συσσώρευση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τις ευρωπαϊκές αγορές να ανοίγουν με ήπιες απώλειες το ΧΑ κινείται ξανά ανοδικά με τις τραπεζικές μετοχές και κυρίως την ΑΛΦΑ να είναι στο επίκεντρο. Μία ακόμη προσπάθεια από το Γενικό Δείκτη για τις 790 μονάδες. Οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται ανοδικά στα πρώτα λεπτά.

Διαγραμματικά η εικόνα του γενικού δείκτη δείχνει διατήρηση της συσσώρευσης. Ο τζίρος δε βοηθάει και θα πρέπει να αυξηθεί για να δούμε καλύτερα επίπεδα τιμών. Τα λίγα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί παρέχουν κάποια στήριξη και δείχνουν ότι πολλές εισηγμένες τα έχουν πάει καλά μέσα στην πανδημία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank κινείται πάνω από τα 0,82 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών. Το κρίσιμο είναι να ξεφύγει από τα επίπεδα που συσσωρεύσει το τελευταίο διάστημα και να δει τιμές πάνω από τα 0,85 ευρώ. Καλή η εικόνα της Eurobank με άνοδο περίπου 2%. Πιο ήπια η κίνηση της ΕΤΕ.

ΟΛΠ: Όταν με τέτοια πανδημία τα κέρδη δίνουν p/e 18 και υπάρχει μέρισμα για τους μετόχους έστω και κάπως μειωμένο, δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν υπάρχουν εισηγμένες με αντοχές. Ο συνολικός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις είναι οριακά υψηλότερος από τα ταμειακά διαθέσιμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Την Πέμπτη 25/2 δημοσιεύουν τα ΕΛΠΕ και στις 26/2 ο ΟΤΕ. Αναφορικά με τα ΕΛΠΕ η Eurobank Equities περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA για το τέταρτο τρίμηνο 74 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 37%. Για το σύνολο της χρήσης περιμένει 331 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 42%.

ΕΥΑΘ: Στις 23 Απριλίου τα δικά της ετήσια αποτελέσματα. Θα μπορούσε να τα δημοσιεύσει αρκετά νωρίτερα, αλλά…

JUMBO: Θα χρειαστεί το ΧΑ και τη δική της βοήθεια για να δει υψηλότερα επίπεδα. Η πανδημία την έχει επηρεάσει σημαντικά και τα περιοριστικά μέτρα μειώνουν το τζίρο. Όμως το σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από 1η Μαρτίου ίσως δείχνει ότι πλησιάζει η ώρα της επιστροφής σε κάποια κανονικότητα. Στο +1,5% η μετοχή και στα 13,48 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μετά από ένα πτωτικό σερί 4 συνεδριάσεων, προσπαθεί για υψηλότερα σήμερα αλλά ο όγκος είναι χαμηλός.

INTRACOM: Καλό το ξεκίνημα και με όγκο 11 χιλ. τεμάχια κινείται λίγο πάνω από τα 0,83 ευρώ.

ΔΕΗ: Ήπια διόρθωση για τη μετοχή. Αξιοσημείωτη η μείωση της short θέσης, όχι τόσο σε ό,τι αφορά το ποσοστό αλλά ότι ξεκίνησε. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα μειώνεται μία θέση σορτ. Αποτίμηση 3 δισ. ευρώ βγαίνει για τον ΔΕΔΔΗΕ από τη Grand Thornton και εκεί περίπου είναι και η αποτίμηση που βγάζουν κάποιες εγχώριες χρηματιστηριακές.

AEGEAN: Η Autohellas αγοράζει μετοχές. Το ενδιαφέρον βέβαια είναι στο ύψος της αύξησης και στην τιμή. Μικρή άνοδος σήμερα μετά τη χθεσινή υποχώρηση.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Στο περιθώριο οι περισσότερες εισηγμένες. Άνοιγμα με λίγα κομμάτια και αρκετή απόσταση μεταξύ πρώτου αγοραστή και πρώτου πωλητή. Λογική η μείωση του όγκου αφού συνολικά έχει μειωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ΧΑ. Εταιρείες του FTSE 25 κάνουν ελάχιστους όγκους, τι να περιμένεις από τα μικρά χαρτιά.

ΕΚΤΕΡ: Βγαίνουν κομμάτια λίγο πάνω από τα 0,80 ευρώ. Η αποτίμηση στα 9 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης