Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατοχυρώθηκαν κέρδη αφού πήγε στα υψηλά έτους– Σε ποια μικρά βρέχει χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατοχυρώθηκαν κέρδη αφού πήγε στα υψηλά έτους– Σε ποια μικρά βρέχει χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο γράψαμε νέα υψηλά έτους σήμερα. Δόθηκε και η ευκαιρία για καλές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Μέσα στο πρόγραμμα και αυτές και πρέπει να γίνονται όπου υπάρχουν καλά κέρδη. Μέχρι σήμερα πάντως η αγορά πάει με συγκεκριμένες μετοχές και δεν έχουμε δει διάχυση. Ίσως δούμε αργότερα.

Το καλό κλίμα που επικρατούσε στις αγορές της Ευρώπης μας έδωσε τη δυνατότητα να πάμε προς τις 827 μονάδες και να αφήσουμε λίγο στην άκρη τις ανησυχίες από την αύξηση των περιοριστικών μέτρων. Βέβαια μετά γύρισαν και αυτές και εμείς. Από την άλλη, το lockdown μέχρι σήμερα είναι στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές. Τα κρούσματα δε μπορούν να μειωθούν και ο κόσμος δε μένει μέσα. Κρίμα…

Πλησιάζουμε προς το τέλος πάντως και το φως στην άκρη του τούνελ φαίνεται. Μακάρι να μπορούσαμε να το φέρουμε πιο κοντά, αλλά δυστυχώς και ο κόσμος δεν αντέχει τόσους μήνες κλεισμένος μέσα. Χρηματιστηριακά βέβαια αυτό στοιχίζει σε επιχειρήσεις και θα στοιχίσει και σε θέσεις εργασίας.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Θα λέγαμε πως ήταν μία καλή συνεδρίαση η σημερινή. Μετά από 5 ανοδικές συνεδριάσεις πήγαμε για την 6η. Έκανε καλή κίνηση η αγορά μέχρι τις 827 μονάδες και μετά γύρισε. Λίγες μετοχές ξεχώρισαν και σε πολλές ειδικά μικρές είδαμε να βγαίνουν χαρτιά.

Με απώλειες 0,24% τελικά το κλείσιμο και με τζίρο σχεδόν 80 εκατ. ευρώ. Ούτε 1 εκατ. ευρώ δεν ήταν η αξία των μικρών πακέτων που έγιναν, άρα θα λέγαμε πως είχαμε καλό έως υψηλό τζίρο σήμερα. Το έχουμε και αυτό στη σκέψη μας…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τράβηξαν και σήμερα τα βλέμματα και είδαμε και μεγάλους όγκους συναλλαγών. Εκτός τα νέα υψηλά της Eurobank, οι άλλες απέχουν σημαντικά. Θέλουμε συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα προκειμένου να απορροφηθούν οι όποιες ρευστοποιήσεις και να μαζέψουν δυνάμεις για υψηλότερα.

Η Πειραιώς με 6,5 εκατ. τεμάχια πήγε μέχρι τα 0,85 ευρώ και έκλεισε στα 0,81 ευρώ με άνοδο 3,16%. Η Εθνική με όγκο 5,3 εκατ. τεμάχια πήγε μέχρι τα 2,3090 ευρώ και έκλεισε στα 2,2410 ευρώ με άνοδο 2,10%. Η Alpha Bank με υψηλό όγκο 16,2 εκατ. τεμαχίων έκλεισε αμετάβλητη στα 0,9260 ευρώ αφού νωρίτερα είχε πάει μέχρι τα 0,9620 ευρώ. Τέλος η Εurobank έκλεισε στα 0,6514 ευρώ με απώλειες 1,45% αλλά με υψηλό ημέρας στα 0,6890 ευρώ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Εξακολουθούν να απέχουν ή να μην τραβούν επενδυτές μετοχές όπως Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Lamda, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και μερικές ακόμα. Ένα αξιόλογο δηλαδή μέρος του FTSE 25.

EXAE: Το πάλεψε μέχρι τέλος το πρόσημο και τελικά έκλεισε με απώλειες 0,53% και όγκο 134 χιλ. τεμάχια. Υψηλό ημέρας στα 3,88 ευρώ. Έχει δώσει μία μικρή κίνηση, αλλά ακόμα φαίνεται πως οι επενδυτές είναι συγκρατημένοι, ή «κυνηγούν» πιο εύκολο κέρδος και πιο γρήγορο.

JUMBO: Νέα ανοδική έστω και κατά 0,98 ευρώ. Στα 14,36 ευρώ στο κλείσιμο και πάλι με δυνατό όγκο.

ΜΙΚΡΑ ΧΑΡΤΙΑ: Βρέχει χαρτιά σε πολλά και έχουμε αναφερθεί το προηγούμενο διάστημα, γιατί οι πωλητές επιμένουν και σε κάθε ευκαιρία δίνουν εύκολα κομμάτια. Θα αναλύσουμε πιο κάτω τις σημαντικότερες σημερινές περιπτώσεις. Χρειάζεται προσοχή σε αρκετά από αυτά, γιατί αν και τα θεωρούμε φθηνά, δε χρειάζεται κυνήγι, αφού όπως φαίνεται μπορούν να προσφερθούν σε ακόμα καλύτερες τιμές.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Όσα ήθελες σου έδιναν σήμερα στα 1,40 ευρώ. Προφανώς και παραμένει ο πωλητής, αλλά το σημαντικό είναι πως κάποιος μεγάλος αγόραζε σήμερα. Όταν τελειώσει πιστεύουμε πως θα πάρει τις απαραίτητες ανάσες η μετοχή. Μάλλον όμως είναι αξιόλογος ο αριθμός των μετοχών που είναι προς πώληση.

Θυμίζουμε πως υπάρχει πλέον και η έγκριση από τη γενική συνέλευση για αγορά ιδίων μετοχών. Στα 1,38 ευρώ και στο -3,50% με συνολικό όγκο 144 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 56 εκατ. ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Έχουμε ξαναγράψει πως βγαίνουν χαρτιά και σήμερα κάποιοι προσπάθησαν να την πάνε υψηλότερα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ίσως να μην ήξεραν για τον πωλητή. Πήγε μέχρι τα 0,6060 ευρώ αλλά έκλεισε στα 0,5980 ευρώ και στο +1,70% με 38 χιλ. τεμάχια. Δεν είχαν δυνάμεις οι αγοραστές…

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Έχει αυξηθεί ο όγκος στις τελευταίες συνεδριάσεις. Είναι πάντως αρκετά τα κομμάτια που μένουν στο γνωστό ξένο που εδώ και καιρό προσπαθεί να φύγει. Στα 2,58 ευρώ και στο +4,03 ευρώ με όγκο 28 χιλ. τεμάχια. Έμεινε με αγοραστές στο κλείσιμο.

NEWSPHONE: Μεγάλη άνοδος σήμερα και με τους αγοραστές να παίρνουν από τα 0,61 ευρώ τα κομμάτια και να την κλείνουν στα 0,62 ευρώ και στο +12,73%. Θα επαναλάβουμε την εκτίμησή μας. Θεωρούμε πως επειδή έχει αγοραστεί με δανεικά και σκοπός ήταν να συγχωνευτεί θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρωθεί το δάνειο. Βρίσκουμε επομένως λογική μία δυνατή διανομή στους μετόχους. Άλλωστε δε λείπουν κεφάλαια. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η διοίκηση…

Ξεκάθαρα πάντως κάποιοι εδώ κάτι ξέρουν παραπάνω, μάλλον, γιατί γίνονται αγορές εδώ και μέρες. Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, άρα δεν είναι από την εταιρεία που έκανε τη δημόσια πρόταση. Εκτός και αν αγοράζονται από κάποιον άλλον και αργότερα δοθούν στην εταιρεία. Όλα τα έχουμε δει σε αυτό το χρηματιστήριο, επομένως πρέπει να σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα. Δε χρειάζεται κυνήγι, αφού η εμπορευσιμότητα είναι πλέον περιορισμένη και η μεταβλητότητα δύναται να αυξηθεί.

ΕΛΤΟΝ: Ούτε αυτή τη φορά τα κατάφερε. Δεν έσπασε την αντίσταση και έκανε υψηλό λίγο πιο κάτω. Βγήκαν και εδώ κομμάτια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Σταθεροί οι πωλητές στη μετοχή..

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ομοίως..

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης