Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα – Ποιες μετοχές «βάζουν πλάτη»

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα – Ποιες μετοχές «βάζουν πλάτη»
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχει 4 ανοδικές συνεδριάσεις ή 9 ανοδικές στις τελευταίες 10. Πάμε για να μεγαλώσουμε το σερί σήμερα, αφού το επιτρέπει και η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών. Βελτιωμένη η ψυχολογία και φυσικά συμβάλει και το γεγονός ότι τραβούν επενδυτικά βλέμματα μετοχές που κατά την ταπεινή μας άποψη είχαν μείνει πίσω.

Jumbo, Fourlis λόγω της πανδημίας είχαν μείνει πίσω και μάλιστα το προηγούμενο διάστημα είχαν και μεγάλους πωλητές. Θέλουμε κίνηση και από Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, οι οποίες επίσης έχουν μείνει πίσω. Φυσικά η εικόνα των τραπεζών θα δώσει τον τόνο. Σημειώνουμε πως ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ έχουν δώσει νέα υψηλά, αλλά όχι η ΑΛΦΑ. Για να δούμε…

Τα παράγωγα των ελληνικών μετοχών έδειχναν ανοδικό άνοιγμα. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με ήπια άνοδο και κοντά στις 840 μονάδες. Ξεχωρίζει η Ελλάκτωρ στο ξεκίνημα με άνοδο 3%. Στις τράπεζες έχουμε μεικτές τάσεις με την ΑΛΦΑ να παλεύει για το πρόσημο και την ΠΕΙΡ να ανοίγει και πάλι ανοδικά και στη συνέχεια να πιέζεται. Υποχωρεί λίγο η Coca Cola και η Μυτιληναίος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λίγο μετά το άνοιγμα βλέπουμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και το δείκτη να υποχωρεί σχεδόν 0,50%.

EUROBANK: Στο επίκεντρο σήμερα καθώς μετά το κλείσιμο θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2020. Θα ενημερώσει τους αναλυτές στη συνέχεια και το ενδιαφέρον βέβαια θα είναι στραμμένο στα κόκκινα δάνεια και στη στρατηγική για φέτος. Καλό τέταρτο τρίμηνο αλλά ζημιές στη χρήση περιμένουν οι αναλυτές. Σταθεροποιητικό το άνοιγμα της μετοχής.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σήμερα και τα δικά της αποτελέσματα και αύριο η ενημέρωση από τη διοίκηση. Η Euroxx που παρακολουθεί τη μετοχή περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 133 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 5,2% και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 37,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 12,1%. Σε δημοσιευμένο επίπεδο τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 29,8 εκατ. ευρώ. Ανοδικό το άνοιγμα για τη μετοχή.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να περάσει πακέτο στη μετοχή που να αφορά στη μείωση του ποσοστού των «Ολλανδών». Σχετικό θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο ΒΝ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 1,4550 ευρώ και σχεδόν στο +4% με όγκο 50 χιλ. τεμάχια. Έχει μείνει πίσω αλλά είχε τους λόγους της.

ΔΕΗ: Η έκδοση του ομολογιακού λένε οι πληροφορίες πάει αρκετά καλά. Αναμένουμε το επιτόκιο με κάποιες πληροφορίες να λένε πως θα είναι πέριξ του 4%, λίγο πάνω ή λίγο κάτω.

JUMBO: Μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο και τα πολλά πακέτα στη μετοχή, σήμερα το άνοιγμα είναι και πάλι ανοδικό και λίγο πάνω από τα 15,50 ευρώ. Η αποτίμηση στα 2,11 δισ. ευρώ.

MOTOR OIL: Συνεχίζει ανοδικά και βρίσκεται στα 12,80 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών περίπου 20 χιλ. τεμαχίων.

CENTRIC: Εντολή αγοράς 50 χιλ. τεμαχίων στα 0,2270 ευρώ στην προσυνεδρίαση, ήτοι λίγο υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο. Πιθανότατα να βοήθησε η συγκεκριμένη εντολή να κινηθεί υψηλότερα η μετοχή. Στα 0,2330 ευρώ και στο +3% με καλό όγκο για τα δεδομένα της.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (απάντηση): Ακούγονται κάποιες φήμες, τις οποίες δεν έχουμε επιβεβαιώσει ακόμα, αλλά δεν έχουν να κάνουν με τα αποτελέσματα ή την έξοδο από την επιτήρηση. Θα επανέλθουμε…

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Συνεχίζει ανοδικά αλλά υπάρχει απόσταση μεταξύ πρώτου αγοραστή και πρώτου πωλητή.

ΕΛΤΟΝ: Με χαμηλό όγκο προσπαθεί να περάσει πάνω από τα 1,45 ευρώ. Θα χρειαστεί καλό κλίμα και περισσότερους επενδυτές που να είναι διατεθειμένοι να κοιτάξουν τα μικρά χαρτιά. Κάπως καλύτερο το επενδυτικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη κατηγορία μετοχών στη χθεσινή και μάλλον και στη σημερινή συνεδρίαση.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (απάντηση): Το μάζεμα των κομματιών βλέπουμε πως γίνεται στα τρέχοντα επίπεδα. Λογικά θα πρέπει να τελειώσει ο πωλητής για να δούμε υψηλότερα επίπεδα και πάνω από τα 6 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης