Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια διόρθωση, σε περιορισμένες μετοχές το επενδυτικό ενδιαφέρον

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια διόρθωση, σε περιορισμένες μετοχές το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια διόρθωση σήμερα με την Πειραιώς να παραμένει στο επίκεντρο και τις τράπεζες συνολικά να κινούνται χαμηλότερα. Μικρές οι απώλειες σε επίπεδο κλεισίματος και η πλειονότητα των μετοχών πάλι χαμηλότερα. Παραμένει σε λίγες μετοχές το ενδιαφέρον. Χαμηλό ημέρας στο κλείσιμο για τη Jumbo, τα ΕΛΠΕ, τη Viohalco αλλά και τον ΟΛΠ.

Καμία ανησυχία από την πορεία της σημερινής συνεδρίασης, δικαιολογεί τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αν και βλέπουμε αρκετά μικρομεσαία να «διορθώνουν» χωρίς να έχουν κάνει κίνηση. Καλή εικόνα σήμερα από ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean.

Μεγάλη επιτυχία η έκδοση ομολόγου 30 ετών, με το επιτόκιο να είναι στο 1,90%. Λίγο άτυχοι θα λέγαμε, γιατί η μέρα για τα ομόλογα δεν ήταν καλή. Ίσως γι΄αυτό πήγε λίγο πιο πάνω από όσο ήταν οι εκτιμήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά το χθεσινό ράλι διόρθωσε σήμερα η Πειραιώς. Διόρθωσαν αλλά ήπια και οι άλλες συστημικές. Προσπάθησαν βέβαια μέσα στη συνεδρίαση να κινηθούν εκ νέου ανοδικά αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το θετικό πρόσημο.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ (απάντηση): Η στήλη έχει την άποψη ότι πρέπει να μάθουμε τους όρους πρώτα. Σε όλες τις αυξήσεις έχουμε αυτή την άποψη, όπως δηλαδή και της Aegean. Ακούγονται διάφορα, τα παρακολουθούμε, προσπαθούμε να τα αναλύσουμε, αλλά θεωρούμε πως μπορούν τα δεδομένα να αλλάξουν μέρα με τη μέρα. Για παράδειγμα δε θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να κάνει reverse split.

Αν θέλει να σβήσει παλιές ζημιές έχει τη δυνατότητα να το κάνει χωρίς να αλλάξει τον αριθμό των μετοχών. Θα χρειαστεί να μειωθεί η ονομαστική αξία και μπορεί να γίνει χωρίς να αλλάξει ο αριθμός των μετοχών. Άποψή μας αυτό. Μπορεί αν θέλει βέβαια να κάνει και μία μείωση του αριθμού των μετοχών, αλλά θεωρούμε πως θα πρέπει να προσαρμοστούν και οι εκτιμήσεις για την τιμή της αύξησης αναλόγως. Τώρα ακούγονται πολλά και κάνουμε υποθέσεις. Γι΄ αυτό καλύτερα να περιμένουμε. Στο -6,38% και στα 0,88 ευρώ με μεγάλο όγκο συναλλαγών 10,4 εκατ. τεμάχια. Μεγαλύτερος και από τον χθεσινό.

ΟΛΠ: Μας τα χάλασε στο τέλος, κλείνοντας στο χαμηλό της ημέρας και στα 21,60 ευρώ. Γιατί μέσα στη συνεδρίαση βρέθηκε και στα 22,45 ευρώ, σβήνοντας όλες τις απώλειες εξαιτίας της πανδημίας. Δηλαδή βρέθηκε σε υψηλά 14 μηνών. Τα θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά και θεωρούμε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της αποτίμησης.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο κ. Βράιλας, μέλος του Δ.Σ. πούλησε 50.000 μετοχές με μέση τιμή 9,52 ευρώ. Η Μαριάννα Λάτση αγόρασε στα 11,20 ευρώ…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σε λίγο η τηλεδιάσκεψη για την αύξηση κεφαλαίου. Εδώ έχουμε τους όρους και το που θέλει η διοίκηση να πάνε τα κεφάλαια. Πιο ξεκάθαρα τα πράγματα σε σύγκριση με τις δύο άλλες εισηγμένες.

ΔΕΗ: Καλή κίνηση σήμερα και πέρασε ξανά πάνω από τα 9 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στα 13,24 ευρώ που είναι και υψηλό ημέρας και με άνοδο 2,80%.

ΜΗΝΙΑΙΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ: Είναι λοιπόν κάποια γραφήματα που με κάνουν τη φαντασία να δουλεύει και να βλέπει απίστευτες τιμές. Το έχουμε ξαναγράψει και είναι αρκετά αυτά. Θα μας πείτε τώρα: Δικαιολογούν τέτοια επίπεδα οι μετοχές; Όχι όλες. Και βέβαια αν πήγαιναν όλες η αγορά θα θύμιζε άλλες εποχές. Όμως δεν είναι και λίγες αυτές που το έχουν κάνει ήδη. Άρα γιατί να μην ονειρευόμαστε;

Ουσιαστικά αυτά τα γραφήματα δείχνουν μεγάλη πτώση τιμών στα προηγούμενα χρόνια (12 και βάλε), μεγάλη συσσώρευση στη συνέχεια μέχρι και πρόσφατα και άνοδο σε υψηλά 8-10 ετών και ένα σχηματισμό που μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσε να καταλήξει σε U. Λέτε;

REDS: Έγραψε και νέο υψηλό σήμερα η μετοχή το οποίο ήταν και υψηλό 11,5 ετών περίπου. Στα 1,49 ευρώ το υψηλό στα 1,40 ευρώ και στο +6,87% το κλείσιμο με καλό όγκο 136 χιλ. τεμάχια. Ένα χαρακτηριστικό μηνιαίο γράφημα, γι΄ αυτό που γράφουμε παραπάνω, το δικό της.

ΕΛΙΝΟΪΛ: 82 χιλ. τεμάχια υπήρχαν σήμερα προς πώληση στα 2 ευρώ. Στα 1,99 ευρώ έκλεισε η μετοχή. Δεν έγραψε υψηλότερη τιμή.

BRIQ: Πωλητής και πάλι στα 2 ευρώ με 51 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΒΚΑ: Βγάζει την Παρασκευή 19/3 αποτελέσματα και όπως βλέπουμε από το οικονομικό ημερολόγιο θα δώσει και μέρισμα.

INTRALOT: Μεγάλες εντολές πώλησης και σήμερα στη μετοχή. Στα 0,17 ευρώ και στο -5,56% με όγκο 921 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο στους πωλητές 313 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Και εδώ οι μεγάλες εντολές πώλησης συνεχίστηκαν. Στα 0,0820 ευρώ και στο -1,80% με όγκο 1,2 εκατ. τεμάχια.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Παραμένει πάνω από τα 0,40 ευρώ και συγκεκριμένα έκλεισε στα 0,4280 ευρώ με καλό όγκο 30 χιλ. τεμαχίων, αλλά δε λέει να φύγει υψηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης