Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις κράτησαν το Γ.Δ. παρά τις πιέσεις σε ΠΕΙΡ και ΑΡΑΙΓ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις κράτησαν το Γ.Δ. παρά τις πιέσεις σε ΠΕΙΡ και ΑΡΑΙΓ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Και πάλι καλά. Με δύο μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν μεγάλες απώλειες, μπόρεσε να κλείσει οριακά χαμηλότερα. Στο -20% η Πειραιώς η οποία σε 4 συνεδριάσεις έχει απώλειες άνω του 50% και από την αρχή του έτους χάνεται η μπάλα και η Aegean στο -12,30%.

Στηρίγματα σήμερα από Motor Oil, ΕΛΠΕ, Εθνική και Alpha Bank. Καλά πήγε η Τιτάν και ελπίζουμε να δημοσιεύσει καλά αποτελέσματα και να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το 2021. Στα θετικά της ημέρας αυτό που περίμενε η στήλη και μάλλον όλη η αγορά. Να διαφοροποιηθούν δηλαδή οι άλλες συστημικές από την Πειραιώς. Δεν έχουν σχέση με την τράπεζα.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Χαιρετίζουμε την κίνηση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών. Κάποιοι πρέπει να προστατεύσουν τα συμφέροντα των μικρομετόχων και η ένωση έχει δείξει ότι το κάνει με επιτυχία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή αντίδραση από ΕΤΕ και έκλεισε στο +2,17%, ενώ η ΑΛΦΑ ενισχύθηκε κατά 2,58%. Η ΕΥΡΩΒ λίγο πριν το κλείσιμο γύρισε αρνητικά αλλά τελικά έκλεισε με οριακή άνοδο.

AEGEAN: Μεγάλες απώλειες σήμερα στη μετοχή. Έμαθαν κάποιοι κάτι πιο συγκεκριμένο ή το γενικότερο κλίμα που δημιουργεί η Πειραιώς την επηρέασε; Στο -12,30% και στα 4,9550 ευρώ με υψηλό όγκο 321 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Δεν καταλαβαίνουμε την πρόσθετη έκδοση. Έβγαλε ένα ομόλογο, ζητούσε 500 εκατ. ευρώ και πήρε 650 εκατ. ευρώ και τώρα «τραβάει» και άλλα; Το ομόλογο στην αγορά πάει ανοδικά και αυτό δείχνει ότι μάλλον τιμολογήθηκε ψηλά. Αντλεί όμως και άλλα κεφάλαια με το ίδιο επιτόκιο. Γιατί; Έχει ανάγκη από κεφάλαια ή μήπως οι ξένοι οίκοι έχουν ανάγκη από ομόλογα με καλό επιτόκιο για τους πελάτες τους; Νομίζουμε, πως η πτώση της μετοχής, ενσωματώνει αυτά τα ερωτήματα, αλλά ξέρουμε πως υπάρχουν ισχυρά χέρια να την κρατήσουν αν χρειαστεί.

MOTOR OIL: Εδώ υπήρξε επίσης μεγάλη ζήτηση για το δικό της ομόλογο και το επιτόκιο ήταν σχεδόν 2% χαμηλότερο από της ΔΕΗ. Η άνοδος της μετοχής δείχνει πως η άντληση φθηνού χρήματος θα τη βοηθήσει. Στα 12,71 ευρώ και στο +4,01% με 158 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Όπως θα διαβάσατε σε άλλο θέμα της στήλης θα δώσει μέρισμα μετρητά και μετοχές της Cenergy. Την αναλογία και το ύψος δεν τα ξέρουμε, αλλά η αγορά επικρότησε την κίνηση. Θα λέγαμε πως είναι παράξενη μία τέτοια κίνηση, αλλά από την άλλη βοηθάει ταμειακά.

Σε υψηλά σχεδόν 13 ετών η μετοχή και στο +10,34%. Και φυσικά να πούμε πως η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι μέτοχος της Cenergy και άρα κάνει ό,τι θέλει τις μετοχές της και πως η Viohalco είναι μέτοχος και των δύο, άρα θα πάρει μετοχές της Cenergy και θα αυξήσει την απευθείας συμμετοχή της.

EPSILON NET: Αρκετά αισιόδοξη η διοίκηση κατά την τηλεδιάσκεψη και έχει βελτιώσει σημαντικά το πελατολόγιό της. Ακούσαμε πολύ καλά λόγια για την εξαγορά της Singoular, την οποία απέκτησαν αδάνειστη και από κοινού με την Space Hellas. Δεν έχει σκελετούς στον ισολογισμό της και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται από το 2022. Φέτος είναι μεταβατική η περίοδος.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ δίνει δίκαιη τιμή τα 15 ευρώ και σύσταση χαμηλής απόδοσης και χαμηλού κινδύνου. Η Eurobank Equities έδωσε τιμή τα 18,70 ευρώ και σύσταση αγοράς.

AS COMPANY: Στις 16 Απριλίου θα δημοσιεύσει αποτελέσματα και σύμφωνα με το οικονομικό ημερολόγιο θα κάνει επιστροφή κεφαλαίου το Σεπτέμβριο.

INTRACOM: Εντός του ανοδικού καναλιού συνεχίζει να κινείται η μετοχή. Όμορφος ο σχηματισμός. Το άνω μέρος του καναλιού δίνει το 1 ευρώ και το κάτω μέρος τα 0,88 ευρώ περίπου. Στα 0,9410 ευρώ και στο +4,21% με όγκο 571 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 71 εκατ. ευρώ.

ΓΕΒΚΑ: Πωλήσεις 30,7 εκατ. ευρώ το 2020 από 32,4 εκατ. ευρώ το 2019 και καθαρά κέρδη 998 χιλ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ. Ίδια κεφάλαια 23,7 εκατ. ευρώ και καθαρός δανεισμός 3,5 εκατ. ευρώ. Θα δώσει μέρισμα 0,035 ευρώ ανά μετοχή. Στην αποτίμηση των 20,5 εκατ. ευρώ θα λέγαμε πως δεν αδικείται με βάση τα κέρδη, αλλά παίζει κάτω από τα ίδια κεφάλαια και έχει και μία μερισματική απόδοση 4%.

Από την άλλη βλέπουμε αποθέματα 11,6 εκατ. ευρώ, απαιτήσεις από πελάτες 10,2 εκατ. ευρώ και περιουσιακά στοιχεία 10,6 εκατ. ευρώ. Αν δηλαδή μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά αποθέματα και απαιτήσεις μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Προχωράμε σε μία αλλαγή στις επιλογές μας και αφαιρούμε την Άβαξ βάζοντας στη θέση της την Attica Group. Την Άβαξ την είχαμε επιλέξει με τιμή 0,602 ευρώ και την αφαιρούμε με κλείσιμο στα 0,7840 ευρώ άρα με άνοδο 30%, ενώ η Attica εισέρχεται με κλείσιμο 0,80 ευρώ. Ο λόγος είναι πως η Attica δεν έχει απομακρυνθεί από τα χαμηλά της και θεωρούμε πως έχει αξία. Από την άλλη το +30% μας είναι αρκετό στην Άβαξ. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Στο τέλος έκανε μεγάλο όγκο με αποτέλεσμα ο συνολικός να φτάσει στις 121 χιλ. τεμάχια, δηλαδή λίγο πάνω από το 1%. Στα 0,37 ευρώ η τιμή και στα 4,1 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

Σημείωση: Τα όσα αναφέρονται στη στήλη δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση μετοχή.


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης