Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά το ενδιαφέρον – Νέα βουτιά η Πειραιώς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά το ενδιαφέρον – Νέα βουτιά η Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Καλά εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση και κατάφερε να απομακρυνθεί κάπως ο γενικός δείκτης από τις 830 μονάδες με χαμηλό τζίρο. Παρά τις μεγάλες απώλειες της Πειραιώς, οι άλλες συστημικές τα πήγαν καλύτερα, πλην της ΑΛΦΑ που έκλεισε με οριακές απώλειες.

Ξεχώρισαν και κάποια βαριά χαρτιά όπως ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo, τα οποία συνέβαλαν στο να υπάρξει άνοδο 0,63%. Η μεταβλητότητα στην Πειραιώς συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα. Οι επενδυτές θέλουν το γρήγορο κέρδος, ποντάρουν σε αυτές τις μεγάλες μεταβολές αλλά χρειάζεται προσοχή.

ΑΔΜΗΕ: Επιτέλους είδαμε κίνηση από τη μετοχή. Μέσα σε ένα μήνα περίπου από τα 2,40 ευρώ πήγε στα 2,70 ευρώ. Χαμηλά θα λέγαμε παραμένει η μετοχή αν συγκρίνουμε την πορεία της με άλλες. Στα 2,6950 ευρώ με άνοδο 3,06% και οριακά χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας των 2,70 ευρώ.

FOURLIS: Δικαιολογημένες οι πιέσεις στη μετοχή. Το τέταρτο τρίμηνο δεν πήγε καλά και οι ζημιές ήταν υψηλότερες από τις εκτιμήσεις. Αυτή την ώρα γίνεται η ενημέρωση των αναλυτών. Στα 4,17 ευρώ και στο -3,02%. Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 οι πωλήσεις θα είναι φτάσουν το 90% του αντίστοιχου τριμήνου του 2020, εξέλιξη που εξέπληξε κάποιους αναλυτές. Φέτος θα είναι η χρονιά όπου θα κρίνει το μέλλον της δραστηριότητας στην Τουρκία.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στο -10,67 ευρώ η μετοχή με το υψηλό ημέρας να είναι στο +7,82%. Το συμβόλαιο του Ιουνίου είναι κάτι παραπάνω από 0,10 ευρώ χαμηλότερα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πουλάνε οι «Ολλανδοί» στα 11,20 ευρώ, αγοράζει ο κ.Περιστέρης. Η μετοχή στα 9,62 ευρώ με άνοδο 1,26%.

PROFILE: Μέσα στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης βγήκαν καλές πωλήσεις που μάλιστα αντιστοιχούσαν κάπου στο 1% του συνόλου των μετοχών. Θα λέγαμε πως οι αγοραστές με ευκολία απορρόφησαν την προσφορά. Στα 5 ευρώ περίπου ήταν οι πωλήσεις, αλλά η μετοχή γρήγορα κινήθηκε υψηλότερα και ο όγκος αυξήθηκε περαιτέρω. Τελικά ο όγκος ανήλθε στις 230 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε στα 5,10 ευρώ με άνοδο 2,41%.

ΑΒΑΞ: Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση σήμερα και η μετοχή πήγε και βρήκε τα υψηλά του Αυγούστου 2019 γράφοντας υψηλό στα 0,8630 ευρώ. Εκεί ήταν και ο στόχος της ανόδου βάσει του διαγράμματος. Ο επόμενος είναι στο 1 ευρώ. Στα 0,84 ευρώ στο κλείσιμο.

ATTICA GROUP: Συνεχίζονται οι εντολές πώλησης στα 0,80 ευρώ. Από νωρίς είχαν μπει 20 χιλ. τεμάχια προς πώληση στη συγκεκριμένη τιμή. Λίγο χαμηλότερα από αυτή την τιμή έκλεισε και συγκεκριμένα στα 0,7960 ευρώ με όγκο κάτω από 11 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Σημαντική αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας σε επιλεγμένες εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής. Συγκεκριμένα σε Ίλυδα, Logismos, αλλά και Ideal. Στο +12,20% η Ίλυδα, στο +11,43% η Logismos και στο +9,52% η Ideal.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Είμαστε σχετικά ικανοποιημένη από την πορεία της μετοχής σε αυτούς τους πρώτους τρεις μήνες. Τη θεωρούμε ελκυστική στα τρέχοντα επίπεδα και βλέπουμε πως βελτιώνει τους όγκους της κατά διαστήματα. Το κρίσιμο σημείο είναι τα 1,67 ευρώ και μετά θα μπορούσαμε να δούμε επίπεδα κοντά στα 2 ευρώ. Θα απαιτηθεί βέβαια να αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για μικρομεσαία και αυτό το διάστημα μάλλον αδιαφορία παρατηρούμε παρά ενδιαφέρον.

BYTE: Πήγε καλά στους τελευταίους τρεις μήνες της προηγούμενης χρονιάς και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Το ράλι ήταν δυνατό και ακολούθησε μία φυσιολογική διόρθωση. Περιμένουμε αποτελέσματα χρήσης. Το εννεάμηνο ήταν καλό και πιστεύουμε πως έχει περιθώριο ανόδου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Εξαιρετική η πρωτοβουλία του συνεδρίου και ακούστηκαν αρκετά που είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν ενδιαφέρον. Φυσικά και τα όσα γίνονται μέσα από τις πλατφόρμες και τη συνεννόηση μέσα από social media. Στεκόμαστε σε κάτι που ειπώθηκε και έχει μεγάλη σημασία για όσους ασχολούνται με μετοχές.

Αυτό που ειπώθηκε και βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο είναι ότι όσοι αναφέρονται σε μετοχές και ουσιαστικά αναλύουν, προτείνουν ή σχολιάζουν θα πρέπει να ενημερώνουν αν έχουν σχέση με την εταιρεία. Για να το πούμε απλά, όταν βγάζει κάποιος μία έκθεση θα πρέπει να λέει αν έχει μετοχές ή αν παίρνει δουλειές. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έχει συμφέρον, αλλά δείχνει κάτι.

Το ίδιο ισχύει και για όλους όσους γράφουν για μετοχές. Η στήλη λοιπόν ενημερώνει ότι δεν κατέχει μετοχές στο ΧΑ, ούτε σε άλλη αγορά. Θεωρεί πως οι δημοσιογράφοι που γράφουν για μετοχές σε καθημερινή βάση δεν πρέπει να «παίζουν». Θεωρούμε επίσης πως πετυχαίνουμε και καλύτερη συγκέντρωση στη σκέψη μας με αυτήν την τακτική.


Αύριο το χρηματιστήριο είναι κλειστό λόγω εθνικής εορτής
Χρόνια πολλά σε όλους

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης