Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Eurobank και εφεδρείες σε νέα υψηλά 13 μηνών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Eurobank και εφεδρείες σε νέα υψηλά 13 μηνών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πολύ δυνατή η συνεδρίαση και οδήγησαν οι αγοραστές το γενικό δείκτη σε νέα υψηλά 13 μηνών. ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ και Eurobank τράβηξαν τα βλέμματα και μαζί με μερικές ακόμα πήγαν το ΧΑ πάνω από τις 860 μονάδες.

Καλή και η διάχυση σε μετοχές που δεν έχουν κάνει ιδιαίτερη κίνηση και αξίζουν καλύτερης αποτίμησης. Θα λέγαμε πως οι επενδυτές αυτήν την περίοδο ψάχνουν για να βρουν φθηνές μετοχές. Πρέπει να κατέβουν και σε πιο χαμηλές κεφαλαιοποιήσεις όπου εκεί υπάρχουν ακόμα μεγάλες εκπτώσεις.

Τρεις συνεχόμενες ανοδικές, νέα υψηλά και βλέψεις για 900 μονάδες με βάση την τεχνική ανάλυση. Δεν ξεχνάμε να βάζουμε και κάτι στην τσέπη, να βελτιώνουμε τη ρευστότητα και να μην είμαστε άπληστοι. Δε χάθηκαν οι ευκαιρίες. Ο τζίρος καλός σήμερα με τον καθαρό να είναι πάνω από 73 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Αυτή ξεχώρισε και σήμερα και έχοντας την περασμένη Παρασκευή κάνει την ανοδική διάσπαση, σήμερα ξέφυγε ακόμα πιο ψηλά και με μεγάλο όγκο μάλιστα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο ξένος δεν έχει τελειώσει και ίσως δεν έχει σκοπό να τα δώσει όλα. Βέβαια το έχουμε ακούσει και άλλες φορές αυτό το «παραμύθι» και στο τέλος μηδενίζουν.

Το σημαντικό είναι ότι σήμερα είχαμε μεγάλους αγοραστές και με όγκο 380 χιλ. τεμάχια την πήγαν μέχρι και τα 7,62 ευρώ για να κλείσει στα 7,56 ευρώ. Γνωστή η θέση της στήλης. Πιστεύουμε στην εταιρεία, αλλά θέλουμε τη διοίκηση να γίνει λίγο πιο «ιδιωτική». Να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να τελειώσει τις εκκρεμότητες.

ΕΥΑΘ: Ακολούθησε και αυτή.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Τόσα τα ΕΛΠΕ όσο και η Motor Oil πήγαν αρκετά καλά σήμερα. Το θέμα με το καράβι στη διώρυγα λύθηκε και μάλλον ανακουφίστηκαν όλοι. Βέβαια οι μετοχές δεν έχουν κάνει και κάποια ιδιαίτερη κίνηση λόγω των ζημιών που δημιούργησε η πανδημία. Περιμένουμε φέτος μία καλύτερη χρονιά. Τα ΕΛΠΕ στο +5,45% και η ΜΟΗ στο +3,26%.

ΕΧΑΕ: Μεγάλος σήμερα ο όγκος και θα λέγαμε αναμενόμενος γιατί είδαμε και στις τελευταίες συνεδριάσεις κάποιες πωλήσεις στα 4 ευρώ. Σήμερα βρέθηκε καλός αγοραστής και απέκτησε πάνω από 150 χιλ. τεμάχια στη συγκεκριμένη τιμή. Μετά βέβαια έγιναν άλλες 220 χιλ. τεμάχια για να κλείσει η μετοχή στα 4,05 ευρώ. Σε λίγο τα αποτελέσματα και αύριο η τηλεδιάσκεψη.

Γνωστή και εδώ η άποψή μας από πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Θέλαμε επιθετική εξαγορά, δεν το είδαμε, αλλά κάποια στιγμή κάποιος θα κάνει την κίνηση και θα αλλάξει τα δεδομένα.

LAMDA: Άντε μπας και ξεκινήσει το έργο. Η μετοχή δείχνει στις τελευταίες συνεδριάσεις πως οι επενδυτές πιστεύουν πως έρχεται το τέλος μίας μεγάλης περιόδου αναμονής και καθυστερήσεων που μόνο κακό έκαναν στη χώρα και στην οικονομία.

TITAN: Επιτέλους ανοδική διαφυγή και από τη συγκεκριμένη. Μας ταλαιπώρησε αρκετά αλλά πάει να πάρει τη θέση που της αξίζει. Καλά τα αποτελέσματα, ακόμα καλύτερη η επιστροφή κεφαλαίου και η διαγραφή των ιδίων μετοχών. Στα 15,42 ευρώ και στο +2,94% με 61 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε νέα υψηλά η Eurobank (13 μηνών), κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας για την ΕΤΕ και με άνοδο η ΕΤΕ. Την ΠΕΙΡ δε χρειάζεται να την κοιτάμε πλέον. Αυτό που κοιτάμε είναι τα γραφήματα των τριών συστημικών και βλέπουμε την τεράστια απόσταση που χωρίζει την ΑΛΦΑ από τις άλλες δύο. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή τη διαφορά και μας δημιουργούνται κάποιες ανησυχίες. Από την άλλη, η τεχνική ανάλυση έχει δώσει και σήματα πώλησης για κάποιες.

ΕΚΤΕΡ: Με σχεδόν 50 χιλ. τεμάχια όγκο για να πιάσει η τιμή το 1 ευρώ. Τελικά μετά από 97 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 1,01 ευρώ και στο +5%. Άλλες με τέτοιο όγκο θα είχαν κλειδώσει για 3 μέρες.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Στα 2,04 ευρώ η εντολή πώλησης, η οποία πριν λίγες συνεδριάσεις ήταν στα 2 ευρώ. Βρήκε αγοραστή και η μετοχή πήγε στα 2,14 ευρώ και στο +2,88%.

ΑTTICA GROUP: Καλό δείχνει το timing να αλλάξουμε την ΑΒΑΞ με τη συγκεκριμένη στις επιλογές μας. Θα μπορούσε να είχε πάει και καλύτερα. Πήγε μέχρι τα 0,88 ευρώ και με σχετικά χαμηλό όγκο. Μετά βγήκαν κάποιες πωλήσεις και έκλεισε στα 0,8420 ευρώ. Περιμένουμε τη συνέχεια.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Με την αγορά σε υψηλά 13 μηνών και κάποιες από τις επιλογές της στήλης να έχουν ισχυρή επίδοση, σε αυτό το εικονικό χαρτοφυλάκιο που έχουμε δημιουργήσει, με μοναδικό σκοπό να αποτελεί τροφή για σκέψη και όχι σύσταση αγοράς ή πώλησης θα θέλαμε να κάνουμε μερικές ακόμα αλλαγές.

Αφαιρούμε τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τις κορυφαίες μας επιλογές. Εντοπίζουμε περιθώριο ανόδου, αλλά και με τιμή επιλογής τα 7,75 ευρώ (τιμή κλεισίματος όταν δημοσιεύσαμε τις επιλογές) και σημερινή τιμή 9,97 ευρώ έχουμε άνοδο σχεδόν 29%.

Η κίνηση στης Fourlis προς τα 4,50 ευρώ μας κάνει να θέλουμε να την αφαιρέσουμε και αυτή, αλλά μας έκλεισε χαμηλά σήμερα και 4,3050 ευρώ. Επίσης η πορεία της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι πολύ ισχυρή και μας κάνει να θέλουμε και εδώ να αντλήσουμε ρευστότητα. Προς το παρόν μένουμε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πλέον οι επιλογές μας είναι 43.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης