Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια άνοδος με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια άνοδος με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις καθορίζουν σήμερα την πορεία της αγοράς σύμφωνα με τους αναλυτές. Είδαμε χθες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με αποτέλεσμα να μετριαστεί η άνοδος. Η περιοχή 890-900 μονάδες θεωρείται καλή αντίσταση. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν οριακά υψηλότερα.

Ανάλογο και το άνοιγμα του ΧΑ με μικρή άνοδο και κοντά στις 880 μονάδες ο Γ.Δ. Βοηθάει η Coca Cola αν και με μικρό όγκο και η Εθνική. Υποχωρεί η Πειραιώς και έχει μεταβλητότητα. Με καλό όγκο και ήπια ανοδικά άνοιξε η Alpha Bank. Το επενδυτικό ενδιαφέρον στις τράπεζες θα καθορίσει τη σημερινή πορεία της αγοράς.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το συμβόλαιο Ιουνίου άνοιξε στο limit down και πάλι και στα 0,2610 ευρώ με 6,7 χιλ. ΣΜΕ στους πωλητές. Σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει. Λίγο κάτω από τα 0,40 ευρώ η τιμή της μετοχής.

JUMBO: Όπου λειτούργησαν καταστήματα το Μάρτιο οι πωλήσεις πήγαν εξαιρετικά. Στην Κύπρο υπερδιπλάσιες, στη Βουλγαρία +47% και στη Ρουμανία διπλάσιες. Στην Ελλάδα τα καταστήματα ήταν κλειστά. Συνολικά τον Μάρτιο οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 24% και στο πρώτο τρίμηνο -11% από -19% που ήταν στο πρώτο δίμηνο.

ΔΕΗ: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το ποσοστό του ΔΕΔΔΗΕ και όλα δείχνουν πως θα πάει καλά ο διαγωνισμός.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Πολύ καλά τα κέρδη της χρήσης 2020, πολύ καλό και το μέρισμα των 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Η πορεία στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης είναι επίσης πολύ καλή.

ΕΥΔΑΠ: Αύριο τα αποτελέσματα και υπάρχει και ενημέρωση των αναλυτών. Περιμένουμε ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις με το κράτος και πόσο θα στοιχίσει. Θα θέλαμε να υπάρξει μία χρέωση αλλά να λαμβάνεται υπόψη και το κόστος συντήρησης που έχει κάνει η ΕΥΔΑΠ για λογαριασμό του κράτους. Εδώ και καιρό ακούγονται 150 εκατ. ευρώ. Στα 7,90 ευρώ με αποτίμηση 841 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Αύριο και τα δικά της αποτελέσματα και η ενημέρωση των δημοσιογράφων.

QUEST: Εδώ περιμένουμε σήμερα μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα και αύριο την τηλεδιάσκεψη. Στο +4% η μετοχή με καλούς αγοραστές.

ΕΛΤΟΝ: Στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις με την άνοδο της μετοχής, έχει καταφέρει να αφήσει πίσω τα 1,42 ευρώ και ουσιαστικά έχει κάνει τη διάσπασή της. Καλοί και οι όγκοι συναλλαγών. Σήμερα προσπαθεί να περάσει πάνω από τα 1,50 ευρώ. Αξίζει υψηλότερα επίπεδα και ταλαιπωρήθηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα.

INTRACOM: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η μετοχή και να κάνει δυνατούς όγκους. Στα 1,26 ευρώ και στο +2,4% λίγο μετά το άνοιγμα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Χθες δοκίμασε να πιάσει τα 5 ευρώ αλλά βγήκαν πωλήσεις με αποτέλεσμα να πάει σημαντικά χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας. Σήμερα ενισχύεται λίγο κάτω από 1% και είναι στα 4,64 ευρώ.

AUTOHELLAS: Διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα ύψους 0,23 ευρώ ανά μετοχή. Χωρίς πράξη στα πρώτα λεπτά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μικρή πίεση στο ξεκίνημα και η μετοχή στα 1,60 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Βγαίνουν χαρτιά το τελευταίο διάστημα, αλλά οι αγοραστές δείχνουν άλλες διαθέσεις πλέον. Στα 6,20 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης