Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Από τις ακυρώσεις πτήσεων η Aegean χρωστάει 87 εκατ. ευρώ στους πελάτες της

Από τις ακυρώσεις πτήσεων η Aegean χρωστάει 87 εκατ. ευρώ στους πελάτες της
Tο βραχυπρόθεσμο μέρος των υποχρεώσεων από συμβάσεις με πελάτες στα 185,9 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Ένα μεγάλο ποσό αναγράφεται στον ισολογισμό της Aegean και οφείλεται στις ακυρώσεις πτήσεων και στο γεγονός ότι η αεροπορική δεν επέστρεψε τα χρήματα στους πελάτες της αλλά τους έδωσε credit voucher.
Αυτό το ποσό σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης 2020 ανέρχεται στα 87 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το βραχυπρόθεσμο μέρος των υποχρεώσεων από συμβάσεις με πελάτες στα 185,9 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία σημειώνει: Το κονδύλι «Απαιτήσεις από συμβάσεις με πελάτες» αφορά έσοδα που πραγματοποιήθηκαν εντός της περιόδου και τιμολογήθηκαν μεταγενέστερα.
Τα έσοδα αφορούν κυρίως έσοδα interline, charter και έσοδα από εξαργύρωση/μετατροπή πόντων προγραμμάτων επιβράβευσης που συμμετέχει η εταιρεία. Η μείωση του κονδυλίου των εμπορικών απαιτήσεων καθώς και των απαιτήσεων (για την Εταιρεία) από συμβάσεις με πελάτες οφείλεται στη μειωμένη δραστηριότητα της Εταιρείας και του Ομίλου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η αύξηση του κονδυλίου των υποχρεώσεων από συμβάσεις με πελάτες, και συγκεκριμένα στο βραχυπρόθεσμο μέρος του, οφείλεται κυρίως στην υπηρεσία “credit voucher” (86,890 εκατ. ευρώ) που προσφέρει η Εταιρεία και ο Όμιλος σε επιβάτες, που δε χρησιμοποίησαν το εισιτήριό τους, εξαιτίας των ακυρώσεων πτήσεων, που επέφεραν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σημειώνεται επίσης πως στο τέλος του 2020, τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 478,4 εκατ. ευρώ από 496,3 εκατ. ευρώ, αλλά είχαν αυξηθεί σημαντικά τα δάνεια.
Τα μακροπρόθεσμα δάνεια ανήλθαν στα 342 εκατ. ευρώ από 196,5 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις από μισθώσεις πήγαν στα 309,5 εκατ. ευρώ από 205,4 εκατ. ευρώ.
Τα βραχυπρόθεσμα δάνεια στα 95,2 εκατ. ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ και οι μισθώσεις στα 80,1 εκατ. ευρώ από 99,6 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου υποχώρησαν στα 77,6 εκατ. ευρώ.
aegean.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης