Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διαθέσεις για νέα άνοδο και απομάκρυνση από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διαθέσεις για νέα άνοδο και απομάκρυνση από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση στα υψηλά τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες και άνοιξαν με οριακή άνοδο σήμερα. Συσσώρευση και επιλεκτικές τοποθετήσεις περιμένουν οι αναλυτές αλλά και να κρατηθεί ο Γ.Δ. πάνω από τις 900 μονάδες. Η «σύγκρουση» αυτών που κατοχυρώνουν κέρδη με αυτούς που τοποθετούνται, λόγω αποτελεσμάτων, μερισμάτων και προοπτικών συνεχίζεται. Οριακά κερδίζουν στις τελευταίες συνεδριάσεις οι αγοραστές και οδηγούν την αγορά σε υψηλά 14 μηνών.

Ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση στο ξεκίνημα η αγορά, με ήπια άνοδο και προσπάθεια να απομακρυνθεί από τις 900 μονάδες. Ενδιαφέρον και σήμερα για τράπεζες και μικρότερο για τα άλλα βαριά χαρτιά. Χαμηλός ο όγκος στα μη τραπεζικά. Φαίνονται διαθέσεις για νέα άνοδο μετά τα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική κινείται πάνω από τα 2,70 ευρώ, η Alpha κοιτάζει προς τα 1,17 ευρώ και η Eurobank υποχωρεί οριακά. Ενισχύεται και η Αττικής, ενώ υπενθυμίζεται πως η Πειραιώς λόγω reverse split παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης.

JUMBO: Ξεπέρασαν τις μέσες εκτιμήσεις τα αποτελέσματα. Εξαιρετικές οι ελεύθερες ταμειακές ροές, λόγω αύξησης των λειτουργικών αλλά και της μείωσης των επενδύσεων. Η ρευστότητα είναι ισχυρή και ο καθαρός δανεισμός είναι αρνητικό κατά 88 εκατ. ευρώ. Η μετοχή υποχώρησε χθες 4,11%.

Ίσως να έχει να κάνει με το μέρισμα, ίσως και με τις πληροφορίες για ενδεχόμενη έξοδο από τον MSCI, οι οποίες βέβαια είχαν ακουστεί λίγο νωρίτερα. Η αποτίμηση πάντως παραμένει πάνω από τα 2 δισ. ευρώ. Σήμερα η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Σταθεροποιητικά στο ξεκίνημα, αλλά γρήγορα πήγε στο +2%.

LAMDA: Αδύναμα τα αποτελέσματα, αλλά αναμενόμενα. Υποχωρεί οριακά η μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Χωρίς να προκαλεί κάνει τη δουλειά του. Και έργα παίρνει και στο ταμπλό προσεγγίζει πλέον τα 15 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ (απάντηση): Φυσικά και θεωρούμε θετική την εξέλιξη ότι κλείνει ένα θέμα που την ταλαιπωρούσε για πολλά χρόνια. Αυτό αποτυπώνεται στη μετοχή, ενώ υπάρχουν και προσδοκίες από την νέα επιστροφή που θα κάνει κάποια στιγμή, μόλις αποτυπωθούν όλα στον ισολογισμό. Βέβαια, μας κάνει και κάποια εντύπωση το γεγονός ότι οι προηγούμενες διοικήσεις, δε συζητούσαν την πληρωμή τέτοιου ύψους στο δημόσιο και έλεγαν για 20 εκατ. ευρώ και όχι για 157 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη δε μπόρεσαν οι άλλες διοικήσεις να κλείσουν συμφωνία. Η εκροή είναι μεγάλη αλλά πάλι μένουν αρκετά στο ταμείο. Στα 8,40 ευρώ η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΚΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Από την ανακοίνωση της εταιρείας βλέπουμε ότι αύξησε το ποσοστό στην Plastika Kritis Far East Ltd η οποία κατέχει το 75% της Shanghai Hitec Plastics έναντι 4,1 εκατ. δολάρια. Ουσιαστικά αγόρασε επιπλέον 4,44%. Δηλαδή το 100% αξίζει 100 εκατ. δολάρια. Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 470 εκατ. ευρώ. Φυσικά και έχει πολλές ακόμα θυγατρικές. Μία ακόμα ένδειξη της ελκυστικότητας της μετοχής.

MERMEREN: Αδύναμα τα αποτελέσματα, αλλά η εταιρεία δε μπορεί να κάνει πωλήσεις με καθηλωμένα αεροπλάνα, κλειστά σύνορα κτλ. Παρόλα αυτά έβγαλε και πάλι κέρδη και παραμένει με καλό ταμείο και ελάχιστο δανεισμό. Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις κυρίως από Κίνα που κάνουν τη διοίκηση να είναι πιο αισιόδοξη.

INTRACOM: Πάνω και από τα 1,40 ευρώ. Δυνατό ράλι και η αποτίμηση πλέον στα 108 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί και η Intracom Κατασκευές.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Οι πωλητές πετάνε 3 χιλ. τεμάχια στους αγοραστές και οι αγοραστές αγοράζουν 2 τεμάχια από τους πωλητές. Δε γίνεται έτσι δουλειά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης