Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 9 πλέον οι ανοδικές – Που επικεντρώθηκαν οι επενδυτές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 9 πλέον οι ανοδικές – Που επικεντρώθηκαν οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Περίπου 6 μονάδες η διακύμανση του Γενικού Δείκτη στη συνεδρίαση, με την τάση των τελευταίων ημερών να διατηρείται και σήμερα. Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω και κατοχυρώσεις κερδών, εκεί που υπάρχουν σημαντικά. Ξεχώρισε η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΠΑΠ, η Τέρνα Ενεργειακή αλλά και οι μετοχές των Coca Cola και Τιτάν.

Από την άλλη, συνέχισε χαμηλότερα η Jumbo και οι τραπεζικές μετοχές είχαν διακυμάνσεις. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης το -30% της Κέκροψ τράβηξε αρκετά βλέμματα, δημιούργησε ανησυχίες και νομίζουμε πως επηρέασε την επενδυτική ψυχολογία και είδαμε ρευστοποιήσεις και σε άλλα μικρά χαρτιά. Βάρυνε δηλαδή λίγο το κλίμα, ή βάρεσαν και margin calls.

Συμπλήρωσε 9 συνεχόμενες ανοδικές ο γενικός δείκτης και έκλεισε πέντε μονάδες πάνω από τις 900 με τζίρο 113,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 34 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Τα 30 εκατ. ευρώ ήταν στην Τέρνα Ενεργειακή.

JUMBO: Για χαμένη χρονιά και το 2021 έκανε λόγο ο Απόστολος Βακάκης στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από λίγο. Περισσότερα θα έχουμε σε σχετικό θέμα αύριο. Η μετοχή συνέχισε να υποχωρεί και έπεσε κάτω από τα 16 ευρώ. Στα 15,75 ευρώ και στο -2,23% με όγκο 248 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στο υψηλό ημέρας στο κλείσιμο και στα 13 ευρώ. Εκεί έγιναν τα πακέτα και πήγε αμέσως η μετοχή να βρει την τιμή των πακέτων. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει να γίνεται στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΟΠΑΠ: Δυνατός και σε νέα υψηλά 15 μηνών η μετοχή. Στα 12,50 ευρώ και στο +3,31% που ήταν και υψηλό ημέρας.

COCA COLA: Νέα υψηλά 13 μηνών.

ΕΥΔΑΠ: Νέα ανοδική κίνηση και πλέον βρίσκεται στα 8,70 ευρώ. Εδώ μιλάμε για υψηλά άνω των 6 ετών. Η αποτίμηση στα 926 εκατ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Έγραψε και το 17.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από τις συστημικές που διαπραγματεύονται, μόνο η Εθνική έκλεισε με άνοδο. Υποχώρησε η Alpha Bank και η Eurobank.

ΚΕΚΡΟΨ: Κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες στα χρηματιστηριακά γραφεία που μάλλον έχουν βάση, ότι έμπλεξε και πάλι το θέμα με τα ακίνητα στο Ψυχικό. Δικαστικά αναφερόμαστε. Με 110 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστο έκλεισε η μετοχή στο limit down και στα 2,1850 ευρώ. Ένα ευρώ η διακύμανση σήμερα. Με λίγα λόγια τα γνωστά της κάνει η μετοχή. Στα 3,30 ευρώ είχε βρει ταβάνι. Στα τρέχοντα επίπεδα η πρώτη στήριξη και κοντά στο 1,5 ευρώ η επόμενη.

Παρέσυρε και την Ιντρακόμ Κατασκευές, η οποία έκλεισε στο -8,05% αλλά και την Ιντρακόμ, η οποία υποχώρησε 6,47%.

ATTICA: Και σήμερα με υψηλό όγκο και πήγε μέχρι τα 1,0950 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες και στα 1,05 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Μπορεί να έκλεισε με άνοδο 2,77% και στα 4,82 ευρώ με καλό όγκο 28 χιλ. τεμαχίων, αλλά θεωρούμε πως χρωστάει μία μεγάλη κίνηση, λόγω της κίνησης της ΕΥΔΑΠ. Γεμάτο το ταμείο, καλή η κερδοφορία και μπορεί να δώσει και αυτή κάτι καλό στους μετόχους της. Έχει καλύψει τις απώλειες που προκάλεσε η πανδημία, αλλά θεωρούμε πως πρέπει να βάλει το 5 μπροστά.

FRIGOGLASS: Φαίνεται πως ο ξένος που την ταλαιπωρούσε τελείωσε και ανέπνευσε η μετοχή. Στο +17,57% και στα 0,0870 ευρώ με όγκο 5,9 εκατ. τεμάχια και αγοραστές στην τιμή κλεισίματος.

INTERTECH: Νέα ανοδική κίνηση, η δεύτερη συνεχόμενη και σήμερα στο +8,65% και στα 00,7540 ευρώ. Είναι από τις μετοχές που λόγω περιορισμένης εμπορευσιμότητα θα μπορούσε να δει ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης