Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά ξανά – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις δίνουν τον τόνο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά ξανά – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις δίνουν τον τόνο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: 34.000 μονάδες πλέον ο Dow Jones! Καλό το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού και οι αναλυτές περιμένουν να μας επηρεάσει. Σημειώνουν όμως και την αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων και το γεγονός ότι η αγορά είναι σε τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα.

Μετά τις 9 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, όλος ο Απρίλιος δηλαδή, ο Γενικός Δείκτης έχει από την αρχή του έτους άνοδο 11,91% και ο Απρίλιος μέχρι σήμερα 4,65%. Θα περίμενε κάποιος στο άκουσμα 9 ανοδικών, μεγαλύτερη άνοδο, αλλά μόλις μία συνεδρίαση είχε κέρδη άνω του 1% και οι περισσότερες ήπια άνοδο. Είναι όμως εξαιρετική πορεία γιατί πολλές μετοχές έχουν ξεπεράσει τα παραπάνω ποσοστά.

Οι ξένοι επενδυτές εμφανίζονται πωλητές το Μάρτιο, αλλά μεγάλο μέρος έχει να κάνει με την πώληση πακέτων μετοχών από τους «Ολλανδούς» στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Προς αναζήτηση κατεύθυνσης το άνοιγμα με το Γ.Δ. να κινείται σταθεροποιητικά. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις δίνουν και πάλι τον τόνο στη συνεδρίαση.

JUMBO: Χαμένη και αυτή η χρονιά σύμφωνα με τον κ.Βακάκη, αλλά ο Απρίλιος μέχρι σήμερα εξαιρετικός και κάλυψε όλη την πτώση στο τζίρο που παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης έναντι της περσινής. Άρα το τετράμηνο είπε θα δείξει μεγάλη ανάπτυξη, αλλά δε θα πιάσει τα επίπεδα του 2019.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κατοχυρώνονται κέρδη στο ξεκίνημα σε ΕΤΕ και ΑΛΦΑ και οριακά υψηλότερα κινείται η ΕΥΡΩΒ.

ΟΛΠ: Γίνονται συνομιλίες με το ΤΑΙΠΕΔ για να κλείσει χωρίς καθυστέρηση και εντός του έτους, η μεταβίβαση του 16% που είναι σε εκκρεμότητα. Συνεχίζονται οι επενδύσεις και περιμένει βελτίωση στον προβλήτα 1. Αν και υπάρχουν καλές κρατήσεις για κρουαζιέρα ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το διοικητικό συμβούλιο αποφασίσει σήμερα τους όρους της αύξησης κεφαλαίου. Με βάση αυτά που ακούγονται στην αγορά, φαίνεται πως η αύξηση θα γίνει κοντά στη νέα ονομαστική αξία, ήτοι στο 1 ευρώ. Η προσαρμοσμένη τιμή, όπως βλέπουμε στο σύστημά μας είναι στα 4,7840 ευρώ και με αυτή θα επανέλθει τη Δευτέρα. Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια, τότε η διολίσθηση μάλλον θα συνεχιστεί. Ίσως να είναι και πιο έντονη. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έπιασε και τα 15 ευρώ!

ΕΥΑΘ: Αναμενόμενη κίνηση καθώς έχει μείνει πίσω. Ωραίο το άνοιγμα με τους αγοραστές να παίρνουν χαμηλά τα κομμάτια των πωλητών και στα 4,82 ευρώ και αμέσως μετά να την πηγαίνουν κοντά στα 5 ευρώ. Στα 180 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και είναι αρκετά φθηνή ακόμα.

ΚΕΚΡΟΨ: Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες στα χρηματιστηριακά γραφεία και οδήγησαν τη μετοχή στο -30%. Αναιρέθηκε η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου και το θέμα για τη διεκδίκηση της έκτασης στο Π.Ψυχικό θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο. Προφανώς και πρόκειται για μία αρνητική εξέλιξη, η οποία δίνει συνέχεια στη δικαστική διαμάχη, εκεί που είχε φανεί ότι έχει τελειώσει το θέμα. Στο -10% στο άνοιγμα η μετοχή και στα 2 ευρώ. Ο όγκος στο ξεκίνημα στις 108 χιλ. τεμάχια!!

INTRACOM: Αντίδραση από τη μετοχή, μετά τις χθεσινές πιέσεις. Ανάλογη κίνηση και από Intracom Κατασκευές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Όποιος διαβάσει τον ισολογισμό και μετά κοιτάξει την πορεία της μετοχής και την αποτίμηση, λογικά θα κάνει το σταυρό του! Στα 4,65 ευρώ και στο -1%. Ίσως το χαμηλότερο p/e στο ΧΑ!

INTERTECH: Η διάχυση της ανόδου και η αναζήτηση μετοχών που δεν έχουν ακολουθήσει φέρνουν τοποθετήσει και στη συγκεκριμένη, βελτιώνοντας την αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης