Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Αψιμαχίες» πέριξ των 875 μονάδων – Η Πειραιώς σε 3 μέρες -62%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Αψιμαχίες» πέριξ των 875 μονάδων – Η Πειραιώς σε 3 μέρες -62%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: με αρκετή μεταβλητότητα και σήμερα, αλλά από τη μία δεν κινδύνευσαν οι 870 μονάδες αλλά και δεν ξεπέρασε στο κλείσιμο τις 880 μονάδες. Καλός ο τζίρος αν και είναι και αρκετά πακέτα. Στις τελικές δημοπρασίες άλλαξε και πρόσημο άλλη μία φορά και έκλεισε με οριακές απώλειες.

Ξεχώρισαν Viohalco, Τέρνα Ενεργειακή και Alpha Bank. Αντίδραση από Ελλάκτωρ και πίεση από το πρωί λόγω αποτελεσμάτων στη Motor Oil, ενώ πιέστηκε και η ΕΧΑΕ. Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Εθνική και ο ΟΠΑΠ.

Οι «μάχες» αγοραστών και πωλητών είναι έντονες, χωρίς να έχει βγει νικητής στις τελευταίες συνεδριάσεις. Από τη μία δείχνει ότι η αγορά δε θέλει να διορθώσει άλλο και από την άλλη ότι δε θέλει να πάει και προς τις 900 μονάδες άμεσα.

ALPHA BANK: Αποκάλυψη σήμερα η μετοχή! Πήγε μέχρι τα 1,17 ευρώ με το ενδοσυνεδριακό υψηλό 13 μηνών να είναι οριακά υψηλότερα. Γύρισε μετά λίγο χαμηλότερα αλλά έκλεισε με άνοδο 3,22% και στα 1,1380 ευρώ. Η αποτίμηση στα 1,75 δις. ευρώ.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πήγε μέχρι τα 2,0280 ευρώ μέσα στη συνεδρίαση, αν και για να πούμε την άποψή μας δεν βρήκαμε λόγο. Ίσως η κινητικότητα στο συμβόλαιο να έφερε κάποιες αγορές, αλλά τελικά το ΣΜΕ, παρά το μεγάλο όγκο δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από το limit down και συνεχώς οι πωλητές έβαζαν νέες εντολές. Έτσι υποχώρησε και η μετοχή στη συνέχεια.

Η προσδοκία επίσης της υπερκάλυψης της αύξησης θα μπορούσε να φέρει αγορές, αλλά θεωρούμε πως με τιμή μεταξύ 1-1,15 ευρώ στο βιβλίο, η τιμή στο ταμπλό είναι κάπως «απαιτητική». Το ΣΜΕ στα 1,53 ευρώ με απώλειες 30% περίπου και όγκο πάνω από 56 χιλ. συμβόλαια και πολλά ανεκτέλεστα.

Η μετοχή στα 1,79 ευρώ στο κλείσιμο και στο -23,70% με όγκο 2,7 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 90 εκατ. ευρώ. Στις τρεις μέρες μετά το reverse split χάνει 62,5% η μετοχή και από την αρχή του έτους 91,5%. Μπράβο σε όσους είχαν τη φοβερή ιδέα αυτής της αύξησης. Τι να πούμε…

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο και έγιναν και αρκετά κομμάτια. Στο -2,65% και στα 2,5010 ευρώ. Η αποτίμηση στα 2,28 δισ. ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Μπήκαν κάποιες μεγάλες αγορές και έδωσαν ώθηση στη μετοχή, αλλά είδαμε και μηχανάκι στα 12,66 ευρώ στους πωλητές. Ωστόσο, οι αγοραστές την έκλεισαν στα 12,70 ευρώ και στο +4,10%. Έγινε πάλι πακέτο 1,9 εκατ. τεμαχίων στα 13 ευρώ ανά μετοχή.

MOTOR OIL: Δέχθηκε σημαντική πίεση σήμερα, αν και δε νομίζουμε πως περίμενε κάποιος να δει καλά αποτελέσματα. Η στήλη πιστεύει πως αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Αύξησε λόγω της κρίσης δανεισμό, αλλά την έχουμε δει να απομοχλεύεται και στο παρελθόν και πιστεύουμε ότι θα το ξαναδούμε. Στα 12,86 ευρώ και στο -3,38% με όγκο 288 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έβγαλε επιτέλους αντίδραση. Αύριο είναι η γενική συνέλευση με θέμα την αύξηση κεφαλαίου. Στα 1,2430 ευρώ και στο +2,05%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δυνατή κίνηση από τις εισηγμένες του ομίλου σήμερα. Η Viohalco στο +6,44%, η Cenergy στο +4,90% και η συγκεκριμένη στο +3,20% και στα 2,26 ευρώ.

PERFORMANCE: Μετά τη συσσώρευση των προηγούμενων εβδομάδων, ξαναβρίσκει το δρόμο της προς νέα ιστορικά υψηλά. Τα έγραψε σήμερα σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο αλλά και σε κλείσιμο. Στα 9,80 ευρώ και στο +4,48%. Το ταμπλό δείχνει πως θα πρέπει να περιμένουμε ισχυρά αποτελέσματα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αύριο θα ενημερώσει η εταιρεία αναλυτές και επενδυτές για την πορεία του 2020 και ελπίζουμε να μας δώσει και μία εικόνα για φέτος και τι περιμένει. Θυμίζουμε πως στην περσινή παρουσίαση είχε γίνει αναφορά για το πόσο χαμηλή ήταν η αποτίμηση και στη συνέχεια είδαμε ένα ασύλληπτο ράλι. Στα 4,84 ευρώ το κλείσιμο.

ENTERSOFT: Ασταμάτητη..

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Σε εξέλιξη η διάσπαση…

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Υψηλό στα 1,02 ευρώ και κλείσιμο στα 0,99 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Με πτώση η μετοχή και κλείσιμο στα 1,84 ευρώ.

ATTICA: Θα μπορούσαν να την κλείσουν αμετάβλητη βάζοντας αγορά 10 τεμαχίων στις τελικές δημοπρασίες, αλλά προτίμησαν να την αφήσουν να κλείσει στα 0,9460 ευρώ και στο -1,05% με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης