Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση προς τις 920 μονάδες – Νέο ράλι για Πειραιώς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση προς τις 920 μονάδες – Νέο ράλι για Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης με τους επενδυτές από τη μία να συνεχίζουν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά και από την άλλη να υπάρχουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, λόγω των σημαντικών βραχυπρόθεσμων υπεραξιών που υπάρχουν.

Στο επίκεντρο και πάλι η Τράπεζα Πειραιώς με άνοδο σχεδόν 10% και τεράστια απόσταση με το παράγωγο. Χρειάζεται προσοχή εδώ και να μην ξεχνάμε πως θα μπουν κομμάτια αγορασμένα στα 1,15 ευρώ.

Μετά από 20 λεπτά συνεδρίασης ο γενικός δείκτης πήγε ξανά υψηλότερα και προς τις 920 μονάδες με βοήθειες από Jumbo, Eurobank, ΟΤΕ και Lamda.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πλην της Πειραιώς έχουμε τάσεις συσσώρευσης στο ξεκίνημα για τις 3 συστημικές. Κινούνται γύρω από το χθεσινό κλείσιμο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στο παράγωγο στα 1,69 ευρώ πουλάνε σχεδόν 74 χιλ. συμβόλαια και η τιμή της μετοχής είναι στα 2,83 ευρώ. Συμφέρει ξεκάθαρα όποιος θέλει να αγοράσει να πάρει συμβόλαιο. Ο αριθμός των μετοχών σε ελεύθερη διασπορά είναι πλέον μικρός, μέχρι να μπουν τα νέα κομμάτια.  

FOURLIS: Ωραία κίνηση στο ξεκίνημα με την τιμή της μετοχής να είναι στα 4,71 ευρώ και να σημειώνει άνοδο άνω του 2%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πιέζεται ξανά η μετοχή κατά 4% περίπου με την τιμή να είναι στα 1,37 ευρώ. Σήμερα έχει τηλεδιάσκεψη για τους ομολογιούχους επομένως μπορεί να βγει κάτι καινούριο αναφορικά με την αύξηση κεφαλαίου.

JUMBO: Στα 16,50 ευρώ περίπου η μετοχή αν και με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

BYTE: Τα αποτελέσματα χρήσης ήταν εξαιρετικά τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας όσο και σε επίπεδο ταμειακών ροών. Ο όμιλος έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό και το p/e σε σχέση με άλλες ομοειδείς είναι χαμηλό. Επιπλέον η διοίκηση σημειώνει πως περιμένει καλύτερη πορεία το 2021 και σε πωλήσεις και σε κέρδη, ενώ δίνει έμφαση στις ταμειακές ροές.

Φυσικά τα καλά αποτελέσματα ωθούν τη μετοχή υψηλότερα και στα 1,67 ευρώ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με άνοδο 5,7%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έγινε το placement και στην τιμή που γράψαμε χθες, ήτοι στα 2 ευρώ. Πιέζει λίγο αυτή η εξέλιξη τη μετοχή, αλλά να σημειώσουμε πως οι κάτοχοι μετοχών έχουν λάβει και ένα δυνατό μέρισμα, που δεν θα πάρουν οι καινούριοι μέτοχοι. Βελτιώνεται η διασπορά αλλά δε ξέρουμε αν αυτό το ποσοστό είναι ικανό για να βάλει τη μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Για εκεί είναι βέβαια με αποτίμηση 844 εκατ. ευρώ, αν δούμε τον FTSE 25 που έχει εισηγμένες με αποτίμηση λίγο πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

LAVIPHARM: Πολύ καλά τα ετήσια αποτελέσματα και συνεχίστηκε η τάση που είχε παρατηρηθεί στο εννεάμηνο. Η τελική γραμμή είναι επηρεασμένη από την αναβαλλόμενη φορολογία. Θυμίζουμε πως και το 2019 είχαμε αντίστοιχη επίδραση, αλλά το ανάποδο. Πιο αναλυτικά οι πωλήσεις το 2020 ανήλθαν στα 37,6 εκατ. ευρώ από 33,5 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 3,38 εκατ. ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά στα 2,16 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων στον όμιλο είναι αρνητικά κατά 12,2 εκατ. ευρώ από -14,3 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια ανέρχονται στα 38,6 εκατ. ευρώ με το ταμείο στα 1,9 εκατ. ευρώ.

FORTHNET (απάντηση): Η διαπραγμάτευση των μετοχών έχει σταματήσει γιατί ασκήθηκε το δικαίωμα εξόδου από το ΧΑ μετά την επιτυχημένη δημόσια πρόταση.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Στα 4 ευρώ η μετοχή και σε υψηλά 18 μηνών περίπου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης