Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μετά την πρωινή προσέγγιση των 920 μονάδων, το κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μετά την πρωινή προσέγγιση των 920 μονάδων, το κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρκετή νευρικότητα και μεταβλητότητα είχε η σημερινή συνεδρίαση. Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ήταν πιο ισχυρές και ώθησαν το γενικό δείκτη προς τις 900 μονάδες. Είχε προηγηθεί νωρίτερα προσέγγιση των 920 μονάδων. Λίγο κάτω οι ευρωπαϊκές αγορές, επηρέασαν και αυτές.

Το κλείσιμο ήταν στο χαμηλό ημέρας και λίγο πάνω από τις 900 μονάδες. Ο τζίρος αυξημένος λόγω των πακέτων στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ενός πακέτου στην Ελλάκτωρ που μάλλον έχει να κάνει με τη συμφωνία του κ.Καλλιτσάντση με τους εφοπλιστές που είχε ανακοινωθεί λίγους μήνες πριν.

Πάλι όλα τα βλέμματα στην Πειραιώς, αλλά ξεχώρισε και η Lamda. Από την άλλη πιέσεις στα περισσότερα βαριά χαρτιά και στις συστημικές τράπεζες, οι οποίες είχαν το τελευταίο διάστημα αξιόλογη άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ:: Στο Χαμηλό ημέρας το κλείσιμο της Alpha Bank και λίγο πάνω από το χαμηλό το κλείσιμο των 3 συστημικών. Η Πειραιώς με υψηλό στα 3,30 ευρώ έκλεισε στα 2,70 ευρώ και με άνοδο 4,41%.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Λογικά αύριο τελειώνει το θέμα με τον FTSE και θα δούμε επιστροφή στην κανονικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Πως η τιμή της μετοχής και του παραγώγου θα συγκλίνουν. Προς τα κάτω μάλλον, αφού υπάρχουν και τα κομμάτια της αύξησης που είναι στην τιμή των 1,15 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή, μεγάλος και ο ανεκτέλεστος όγκος στο συμβόλαιο. Ο όγκος στη μετοχή ανήλθε στα 3,38 εκατ. τεμάχια με όλα κι όλα 50,36 εκατ. τεμάχια.

LAMDA: Ωραία κίνηση σήμερα από τη μετοχή και αν δεν είχε γυρίσει τόσο ο γενικός δείκτης ίσως έκλεινε και καλύτερα. Στα 7,40 ευρώ και στο +2,64%. Μάλλον πλησιάζει η ώρα του Ελληνικού και οι επενδυτές παίρνουν θέσεις. Ίδωμεν…

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Προς την τιμή του placement πήγε η μετοχή, αλλά θεωρούμε πως αυτή η βελτίωση της διασποράς θα κάνει καλό στη μετοχή. Έχει κάνει βέβαια και μεγάλη κίνηση από την αρχή του έτους και έχει δώσει και καλό μέρισμα. Στο χαμηλό ημέρας στο κλείσιμο και στα 2,1650 ευρώ με απώλειες 6,88% και όγκο 25,4 εκατ. τεμάχια, λόγω των πακέτων.

EXAE: Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο της μετοχής, στα 4,01 ευρώ και στο -2,67%. Θα χρειαστεί δύναμη να περάσει σημαντικές αντιστάσεις, αλλά μάλλον θα χρειαστεί νέο. Δε βλέπουμε κάποια κίνηση που θα έφερνε κάποιο νέο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

ΑΒΑΞ: Περιμένουμε τον ισολογισμό, αλλά από την ανακοίνωση τα αποτελέσματα δείχνουν πολύ καλά παρά τις διαγραφές. Πολύ καλή και η κίνηση της μετοχής. Στα 1,04 ευρώ και στο +4,73% με όγκο 510 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΟΝ: Πωλήσεις το 2020 124 εκατ. ευρώ από 131,2 εκατ. ευρώ, EBITDA 7,23 εκατ. ευρώ από 7,65 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ από 3,35 εκατ. ευρώ. P/E 11,7 φορές. Ίδια κεφάλαια 53,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή p/bv 0,76 φορές. Τραπεζικός δανεισμός 21,64 εκατ. ευρώ με ταμειακά διαθέσιμα 6,78 εκατ. ευρώ, δηλαδή καθαρός δανεισμός 14,85 εκατ. ευρώ και net debt/EBITDA 2 φορές.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές στα 9,9 εκατ. ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ! Στον ισολογισμό αναφέρεται πρόθεση διανομής μερίσματος αλλά όχι ποσό. Θεωρούμε πολύ καλά τα αποτελέσματα. Στα 1,5850 ευρώ και στο +3,93% η μετοχή.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Σε αρκετά βγήκαν πιέσεις. Μεταξύ αυτών με σημαντικές απώλειες Ικτίνος, Attica Group, Ιντρακόμ, Πλαίσιο, Ναυπάκτου και άλλες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης