Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης αλλά και με πολλές μετοχές να ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης αλλά και με πολλές μετοχές να ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν ακολούθησε την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά ίσως και να προσμέτρησαν οι επενδυτές τη χθεσινή πτώση, επομένως κράτησαν σχεδόν αμετάβλητη την εγχώρια αγορά. Στο +0,12% και στις 911 μονάδες με καλό θα λέγαμε τζίρο. Η Πειραιώς τράβηξε όλα τα βλέμματα αλλά και η Eurobank. Πολύ καλή η Motor Oil, ο ΑΔΜΗΕ, ενώ στο αντίποδα, η Ελλάκτωρ είχε τις μεγαλύτερες απώλειες. Αρκετά χαμηλότερα και το κλείσιμο της Τέρνα Ενεργειακής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καρφωμένη στο -30% η Αττικής από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Μεγάλη μεταβλητότητα για την Πειραιώς και διατηρείται αυτή η… ασυμφωνία με το παράγωγο. Χαμηλό στα 1,9960 ευρώ και κλείσιμο στα 2,50 ευρώ και στο +15,21%. Νέα υψηλά για Eurobank αλλά και Alpha Bank. Η ΑΛΦΑ δεν τα κράτησε στο κλείσιμο και έκλεισε με οριακές απώλειες. Με απώλειες άνω του 1% η ΕΤΕ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Τράβηξε ο κλάδος αρκετά βλέμματα. Μεγάλη άνοδο για Space, Ίλυδα, Byte, Quest, Ideal και CPI. Βρίσκουμε εδώ κάποιες αποτιμήσεις παραπάνω από δίκαιες ακόμα και για μετοχές που η στήλη έχει στις επιλογές της. Κρατάμε λίγο για να δούμε που θα βγάλει το σημερινό.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ (απάντηση): Με βάση τα αποτελέσματα του 2020 νομίζουμε πως αρκετά είναι υπερτιμημένα. Δεν έχουμε εικόνα τι θα βγάλουν το 2021. Θα πρέπει να δούμε μεγάλο growth. Αντιθέτως, βρίσκουμε αρκετά μικρομεσαία με πολύ καλές αποτιμήσεις.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πηγαίνει προς την αύξηση κεφαλαίου και το λογικό είναι να πάει κοντά στην τιμή. Η διάθεση των επενδυτών για να μπουν στην αύξηση θα καθορίσει το πόσο κοντά θα φτάσει. Στα 1,2950 ευρώ και στο -4,07% με όγκο 415 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Μας ενδιαφέρει να δούμε τι θα γίνει με εκείνη την απαίτηση από κατασκευή ξενοδοχείου στην Πάρο, το οποίο έχει προσημειώσει. Η εταιρεία δε λέει από ποιον είναι η απαίτηση, αλλά έχουμε την εντύπωση πως ο ιδιοκτήτης είναι μέτοχος της ΕΚΤΕΡ. Επομένως πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα.

ΕΥΑΘ: Βουνό λες και είναι τα 5 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος και σημαντικές εντολές πώλησης εκεί. Στα 4,92 ευρώ και στο +0,41% με όγκο 34 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Διαπραγματευόταν σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Δεν έχασε όλο το μέρισμα και έκλεισε στα 5,10 ευρώ με απώλειες 4,14%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Εκτός από το θέμα με τα ίδια κεφάλαια έχουμε και άλλο ένα: Ο Στάθης Ταυρίδης εμφανίζεται με ποσοστό 10,89%, ενώ στο τέλος του 2019 είχε 10,12% και ο κ.Κοκορότσικος εμφανίζεται με ποσοστό 10,73% ενώ στο τέλος του 2019 είχε 9,92%. Ανακοίνωση σχετική δεν έχουμε βρει.

ΜΑΘΙΟΣ: Με σημαντική άνοδο σήμερα η μετοχή, αλλά δεν την κράτησε μέχρι το κλείσιμο. Προφανώς εδώ οι επενδυτές δεν «έπαιξαν» τα αποτελέσματα αλλά την ακίνητη περιουσία. Η νέα αποτίμηση αύξησε την αξία κατά 5,4 εκατ. ευρώ. Αν δεν υπήρχε η αποτίμηση αυτή οι ζημιές θα ήταν μεγάλες. Όμως η υπεραξία ήταν πολύ μεγαλύτερη από όλη την αποτίμηση της εισηγμένης. Στα 0,36 ευρώ και στο +2,27% με αποτίμηση 3,5 εκατ. ευρώ.

INTERLIFE: Δικαιολογημένη η άνοδος αφού είναι η φθηνότερη μετοχή σε όρους p/e. Στα 4,08 ευρώ και στο +12,71% με όγκο 21 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 75 εκατ. ευρώ.

SPACE: Παλαιότερα έκανε μεγαλύτερους όγκους. Τώρα είχε μεγάλη άνοδο και ελάχιστες συναλλαγές. Λες και δεν ήθελε κανείς να πουλήσει. Στα 6,78 ευρώ και στο +18,95%.

BYTE: Νέα εντυπωσιακή άνοδο για τη μετοχή. Στα 2,13 ευρώ και στο +12,70% με όγκο 150 χιλ. τεμάχια. Στις επιλογές της στήλης με τιμή 1,40 ευρώ και βέβαια η απόδοση είναι τρομερή. Θεωρούμε δίκαιη πλέον την αποτίμηση, άντε να έχει ακόμα λίγη άνοδο. Βέβαια αν δούμε μεγάλο growth το 2021 ίσως να δικαιολογεί την αποτίμηση. Λίγο πιο πάνω έχει μία καλή αντίσταση.

ΙΛΥΔΑ: Και εδώ μας φαίνεται λογική η άνοδος αφού τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά.

QUEST: Τι χαρτάρα… Στα 13,20 ευρώ και στο +8,91%.

MODA BAGNO: Αν δεν υπήρχε η εστίαση ο τζίρος θα ήταν αυξημένος. Αυτό και μόνο δείχνει πως παρά την κρίση τα προϊόντα της έχουν πέραση. Στα 0,4140 ευρώ και στο +16,29% με όγκο 30 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Έγραψε και τα 18 ευρώ που αποτελούν νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό. Στα 17,20 ευρώ στο κλείσιμο. Ο ισολογισμός δείχνει πως στα τρέχοντα επίπεδα είναι τσάμπα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης