Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις ξανά πάνω από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις ξανά πάνω από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η πτώση της Πειραιώς την περασμένη Παρασκευή, έφερε σημαντικές απώλειες στο ΧΑ. Σήμερα οι αναλυτές είναι πιο αισιόδοξοι και περιμένουν υπέρβαση των 900 μονάδων. Ξανά η Πειραιώς στο επίκεντρο. Περιμένουμε σήμερα τις τηλεδιασκέψεις των Aegean και Intralot.

Το ΧΑ ξεκίνησε ανοδικά και πάνω από τις 900 μονάδες με την Αττικής να ξεκινάει στο -28%. Η Πειραιώς ενισχύεται περίπου 2%. Ανοδικά η Coca Cola, η Eurobank αλλά και οι υπόλοιπες συστημικές. Με μικρό όγκο υποχωρούν Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τιτάν.

MSCI: Τη δική του απόφαση περιμένει όλη η αγορά. Αύριο το βράδυ οι ανακοινώσεις. Θα θέλαμε να δούμε αύξηση του αριθμού των μετοχών που συνθέτουν το δείκτη MSCI Greece Standard. Οι εκτιμήσεις μέχρι τώρα είναι πως η Eurobank έχει κλειδώσει την είσοδό της.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μέχρι στιγμής υπάρχει ικανοποίηση από τα λίγα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που έχουν ανακοινωθεί. Αυτή την εβδομάδα ενημερώνουν για την πορεία του πρώτου τριμήνου ΟΤΕ, Titan και Coca Cola.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τραβάει και πάλι τα βλέμματα η Πειραιώς, αν και σήμερα όπως είναι λογικό έχει μικρότερο όγκο. Στα 1,63 ευρώ η τιμή της μετοχής και στην ίδια το παράγωγο. Ανοδικά και κοιτάει τα υψηλά της η Εθνική και το ίδιο δείχνει πως θέλει να κάνει η ΑΛΦΑ. Η Eurobank πατάει στα υψηλά της.

AEGEAN: Μετά το κλείσιμο η ενημέρωση των αναλυτών. Περιμένουν τις λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου. Χαμηλός ο όγκος στο ξεκίνημα.

ΕΥΔΑΠ: Έχει υποχωρήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα. Θεωρούμε την υποχώρηση ως μία φυσιολογική διόρθωση, αλλά δε θέλουμε να μας χαλάει την τεχνική εικόνα. Σήμερα στο ξεκίνημα παρατηρείται ανοδική αντίδραση, αλλά προς το παρόν ο όγκος είναι χαμηλός.

INTRALOT: Και η συγκεκριμένη έχει ενημέρωση μετά το κλείσιμο για την πορεία των αποτελεσμάτων της χρήσης 2020.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζει ανοδικά λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Στα 6,76 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες εντολές είτε πώλησης, είτε αγοράς.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχει την εκδίκαση των μέτρων για την Εγνατία. Για να δούμε αν θα καταφέρει να «μπλοκάρει» το άνοιγμα των προσφορών και να καταθέσει και αυτός.

LAVIPHARM: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αθανάσιος Λαβίδας. Πολύ δυσάρεστη η είδηση. Δημοσιεύτηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις από την εταιρεία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια της εταιρείας.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με 15 τεμάχια στα 330 ευρώ και στο +4,43%. Η αποτίμηση στα 910 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ (απάντηση): Με τις διάφορες αλλαγές που έχουν γίνει από την αρχή του έτους η στήλη έχει τις παρακάτω μετοχές στις επιλογές της: Alpha Bank, Alpha Αστικά Ακίνητα, AS Company, BriQ, Flexopack, Fourlis, Intertech, Jumbo, Lavipharm, Motor Oil, Performance, Quest, Revoil, ΑΔΜΗΕ, Βογιατζόγλου, Εθνική Τράπεζα, ΕΚΤΕΡ, Έλαστρον, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΒΕ, ΕΛΤΟΝ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Καρέλιας, Κλουκίνας-Λάππας, Μύλοι Λούλη, Μυτιληναίος, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πλαίσιο, Πλαστικά Θράκης, Πλαστικά Κρήτης, Τεχνική Ολυμπιακή και Τιτάν.

Μέχρι στιγμής λόγω απόδοσης ή αποτελεσμάτων έχουμε αφαιρέσει τις Autohellas, Byte, Άβαξ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Δρομέας, Ευρωσύμβουλοι και έχουμε προσθέσει την Attica Group. Στόχος είναι να δώσουμε «τροφή για σκέψη» στους αναγνώστες και όχι κατεύθυνση για το τι θα κάνουν. Η στήλη επιλέγει με βάση τα θεμελιώδη και μόνο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης