Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΙΑΣΩ: Σε δύο συνεδριάσεις καλύφθηκε το 90% - Σε τροχιά αποχώρησης από το ΧΑ άλλη μία εισηγμένη

tags :
ΙΑΣΩ: Σε δύο συνεδριάσεις καλύφθηκε το 90% - Σε τροχιά αποχώρησης από το ΧΑ άλλη μία εισηγμένη
Η εισηγμένη πλέον είναι σε τροχιά αποχώρησης από το ΧΑ και μένουν να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες (ολοκλήρωση δημόσιας πρότασης, αίτημα squeeze out κτλ.) μέχρι να γίνει η διαγραφή από το ταμπλό
Σχετικά Άρθρα

Σε δύο συνεδριάσεις τα πρόσωπα που λειτουργούν συντονισμένα και κατέθεσαν προαιρετική δημόσια πρόταση για την εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού που δεν κατέχουν στην ΙΑΣΩ, πέτυχαν να φτάσουν το 90%.
Η δημόσια πρόταση έγινε στην τιμή των 1,50 ευρώ ανά μετοχή.
Πιο αναλυτικά η Oaktree Capital Group Holdings GP LLC, ως πρόσωπο που έχει τον απώτατο έλεγχο του Προτείνοντα, οι κ.κ. Γεώργιος Σταματίου, Μαρία Σταματίου, Ουρανία Σταματίου, Εμμανουήλ Δουλγεράκης, Τριάδα Δουλγεράκη, Φώτιος Δουλγεράκης, και Παρθενόπη Ξενιτίδου (οι «Λοιποί Μέτοχοι») και τα πρόσωπα που ελέγχονται από την Oaktree Capital Group Holdings GP LLC και τους Λοιπούς Μετόχους, μετά από δύο συνεδριάσεις από τη μέρα που κατέθεσαν τη δημόσια πρόταση κατέχουν συνολικά 110.042.622 μετοχές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 90,08% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.
Η προαιρετική δημόσια πρόταση έγινε γνωστή στις 6 Μαΐου και τότε ο προτείνων κατείχε το 87,22% του συνόλου των μετοχών.
Στις 07.05.2021, ο Προτείνων απέκτησε 2.210.049 κοινές, ονομαστικές, μετοχές της Εταιρίας που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,81% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου.
Στις 10.05.2021, ο Προτείνων απέκτησε 1.289.951 κοινές, ονομαστικές, μετοχές της Εταιρίας που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,06% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου.
Κατόπιν των ανωτέρω αποκτήσεων, ο Προτείνων κατέχει πλέον συνολικά άμεσα 107.300.028. μετοχές.
Πλέον κατέχουν συνολικά 110.042.622 μετοχές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 90,08% των δικαιωμάτων ψήφου της ΙΑΣΩ.
Σημειώνεται πως η εντολή αγοράς που είχε τοποθετηθεί στο ΧΑ καλύφθηκε χθες πλήρως από τους πωλητές με αποτέλεσμα η τιμή να υποχωρήσει μέχρι και τα 1,45 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 1,50 ευρώ αλλά με πωλητές ύψους 222 χιλ. τεμαχίων.
Η εισηγμένη πλέον είναι σε τροχιά αποχώρησης από το ΧΑ και μένουν να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες (ολοκλήρωση δημόσιας πρότασης, αίτημα squeeze out κτλ.) μέχρι να γίνει η διαγραφή από το ταμπλό.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 183 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης