Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με Eurobank και Πλαστικά Θράκης στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με Eurobank και Πλαστικά Θράκης στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει κάπως επιφυλακτικό. Στην Ελλάδα η Eurobank τραβάει τα βλέμματα και η Πλαστικά Θράκης, λόγω τρομερών αποτελεσμάτων. Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να κινηθεί προς τις 900 μονάδες με τους αναλυτές να περιμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας.

Η είσοδος της Eurobank της δίνει άνοδο άνω του 2% και στα πρώτα λεπτά είναι η μόνη που ξεχωρίζει. Ωραία τα αποτελέσματα του ΟΤΕ και στις εκτιμήσεις της αγοράς. Συνεχίζει ανοδικά η Αττικής.

MSCI: Μόνο η Eurobank μπήκε τελικά στη μεγάλη κατηγορία. Δε μας έκανε το χατίρι, έμεινε σε όσα ορίζουν οι κανόνες του οίκου. Στην επόμενη αναθεώρηση μεταφέρονται οι προσδοκίες.

COCA COLA: Βελτιωμένες οι προοπτικές για φέτος λέει η εταιρεία, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις.

ΟΤΕ: Ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Οριακά χαμηλότερα οι πωλήσεις και τα καθαρά κέρδη ενισχυμένα κατά 4,6% και στα 101,4 εκατ. ευρώ από 96,9 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις στα 925 εκατ. ευρώ. Συνεχίζει να μας αρέσει η μετοχή, λόγω εξαιρετικών ελεύθερων ταμειακών ροών, χαμηλό net debt/EBITDA αλλά και κερδών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Από όποια πλευρά και να τα δεις αυτά τα μεγέθη δεν υπάρχουν! Εκπληκτικά, θεαματικά, απίστευτα τα νούμερα του πρώτου τριμήνου του 2021. Πωλήσεις 111,36 εκατ. ευρώ από 74 εκατ. ευρώ, EBITDA 36 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 285,4% και καθαρά κέρδη 24,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 750%. Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά 76% και πλέον είναι μόλις στα 9,2 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια στα 205 εκατ. ευρώ. Χθες η εισηγμένη είχε αποτίμηση στο ΧΑ 220 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την εταιρεία. Τα μεγέθη της θα τα ζήλευαν εταιρείες του FTSE 25 που έχουν κάνει ράλι και έχουν πενιχρά κέρδη. Για τη στήλη η αποτίμηση είναι αστεία. Την πούλαγαν κάποιοι μέρες τώρα ακόμα και κάτω από τα 5 ευρώ με μανία. Και έπαιζε με 5 p/e για το 2020.

Η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο σχεδόν 10% και στα 5,50 ευρώ και είναι μικρή αυτή η κίνηση κατά την ταπεινή μας άποψη. Η αποτίμηση τώρα στα 240 εκατ. ευρώ και η σκέψη μας σε αυτούς τους αναλυτές που πριν κάμποσους μήνες δεν την κοίταζαν όταν έδειχνε τη μεγάλη στροφή. Τους έφταιγε ο όγκος, η αποτίμηση και άλλα. Σήμερα ας την κυνηγήσουν ή ας προτείνουν άλλες με ζημιές και p/e 20 το 2023!!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πλην της Eurobank ενισχύεται λίγο η Πειραιώς στο ξεκίνημα, ενώ υποχωρεί λίγο η ΑΛΦΑ και περισσότερο η ΕΤΕ. Ίσως γιατί κάποιοι είχαν ποντάρει σε είσοδο στον MSCI και δε βγήκε.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Δημοσίευσε με μία καθυστέρηση μεγέθη και είναι απογοητευτικά. Έχει μεγάλη απομείωση απαίτησης με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια να μειωθούν στα 2,4 εκατ. ευρώ από 9,9 εκατ. ευρώ. Ο δανεισμός είναι υψηλός και τα EBITDA αρνητικά. Πάει καλύτερα λέει η εταιρεία στο ξεκίνημα του 2021. Το 2020 είχε ζημιές 7,6 εκατ. ευρώ από κέρδη 108 χιλ. ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Οι καλύτερες προοπτικές του 2021 οδηγούν τη μετοχή πάνω από τα 4 ευρώ και την αποτίμηση στα 90 εκατ. ευρώ. Ακούγονται και κάποια άλλα σενάρια στην αγορά, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάτι ώστε να το μεταδώσουμε.

ΔΕΗ: Μετά από αρκετές συνεδριάσεις ήπιας υποχώρησης και αποφόρτισης θα λέγαμε προσπαθεί να αντιδράσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης