Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επιμένει η Ανκοστάρ για τη Newsphone, αλλά και πάλι με χαμηλό τίμημα

tags :
Επιμένει η Ανκοστάρ για τη Newsphone, αλλά και πάλι με χαμηλό τίμημα
Ο προτείνων μετά και τη διαγραφή των ιδίων μετοχών κατέχει το 89,35% του συνόλου των μετοχών, που σημαίνει πως είναι αρκετά κοντά στο 90%
Σχετικά Άρθρα

Δεν προκαλεί έκπληξη η νέα προσπάθεια της Ανκοστάρ να αποκτήσει το 90% της Newsphone και να αφαιρέσει τη μετοχή από το ΧΑ.
Άλλωστε και όταν κατέθεσε την πρώτη δημόσια πρόταση, είχε αναφέρει πως αν δεν πετύχαινε θα συνέχιζε τις προσπάθειες.
Η εταιρεία κατέθεσε νέα δημόσια πρόταση, αλλά και πάλι το αντίτιμο των 0,50 ευρώ είναι χαμηλό, αφού η μετοχή χθες έκλεισε στα 0,5960 ευρώ με αποτίμηση 16,5 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα πλέον είναι φανερό στον ισολογισμό το πως έχουν βελτιωθεί τα πράγματα μετά την είσπραξη απαιτήσεων από το ελληνικό δημόσιο.
Τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του έτους ανέρχονταν στα 10,15 εκατ. ευρώ και μετά την αφαίρεση των τραπεζικών υποχρεώσεων, έμενε καθαρό ταμείο 7,7 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί περίπου στο 45% της αποτίμησης.
Ο τζίρος είχε μειωθεί και το EBITDA είχε γυρίσει αρνητικό, αλλά και πάλι τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 20,9 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από την αποτίμηση και ακόμα πιο υψηλά σε σύγκριση με το τίμημα που προσφέρεται.
Ο προτείνων μετά και τη διαγραφή των ιδίων μετοχών κατέχει το 89,35% του συνόλου των μετοχών, που σημαίνει πως είναι αρκετά κοντά στο 90%.
Αν έδινε ένα καλύτερο τίμημα, θα είχε σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να πετύχει η δημόσια πρόταση.
Άλλωστε πρόκειται για περίπου 10,5%, ήτοι όχι παραπάνω από 1,8 εκατ. ευρώ με βάση τη σημερινή αποτίμηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης