Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την Ευρώπη με απώλειες άνω του 1%

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την Ευρώπη με απώλειες άνω του 1%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Ο φόβος του πληθωρισμού επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία. Είναι και αφορμή για μία διόρθωση καθώς το τελευταίο διάστημα τα κέρδη ήταν μεγάλα. Το ΧΑ ακολουθεί στο ξεκίνημα και υποχωρεί με τις τράπεζες να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Από κοντά ωστόσο και τα περισσότερα βαριά χαρτιά.

Ο γενικός δείκτης λίγο πάνω από τις 883 μονάδες με την πτώση να ξεπερνάει το 1% και το τζίρο να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Κάποιες μετοχές λόγω αποτελεσμάτων προσπαθούν να ξεχωρίσουν όπως η Τιτάν, ενώ συνεχίζει ανοδικά η Πλαστικά Θράκης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική για τον τραπεζικό δείκτη. Η Αττικής στο -11%, η Εθνική στο -3% και από κοντά και οι υπόλοιπες.

TITAN: Επηρεάστηκε ο τζίρος από την υποχώρηση του δολαρίου, αλλά τα EBITDA λόγω αναβολής εξόδων συντήρησης ενισχύθηκαν στα 56,1 εκατ. ευρώ από 40,6 εκατ. ευρώ και η τελική γραμμή εμφάνισε κέρδη 15,3 εκατ. ευρώ από ζημία 15,8 εκατ. ευρώ. Στα 759 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός. Στο +0,23% στο ξεκίνημα και στα 17,24 ευρώ.

ΟΤΕ: Αισιόδοξο το μήνυμα της διοίκησης. Υποχωρεί 1% η μετοχή λόγω του γενικότερου κλίματος.

JUMBO: Πιέζεται και αυτή αν και με μικρό όγκο. Κάτω από τα 16 ευρώ, τα οποία παλεύει καιρό χωρίς μέχρι στιγμής να μπορέσει να τα αφήσει πίσω της.

AUTOHELLAS: Πολύ καλό το πρώτο τρίμηνο που ανακοίνωσε σε σύγκριση με το περσινό το οποίο δεν είχε και περιορισμούς λόγω της πανδημίας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 128,8 εκατ. ευρώ από 114,3 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 4,5 εκατ. ευρώ από ζημιές 1,1 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός παρουσίασε μείωση. Το δεύτερο τρίμηνο σημειώνεται από τη διοίκηση πως ξεκίνησε θετικά. Υποχωρεί 1% με χαμηλό όμως όγκο συναλλαγών.

CENERGY: Πολύ καλά και τα δικά της αποτελέσματα πρώτου τριμήνου με το ανεκτέλεστο να αυξάνεται στα 650 εκατ. ευρώ από 500 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4% και ανήλθαν στα 228,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 4,9 εκατ. ευρώ από 1,7 εκατ. ευρώ. Πολύ καλές είναι και οι προοπτικές για το σύνολο της χρήσης. Το γενικότερο κλίμα την επηρεάζει στο ξεκίνημα και υποχωρεί 2%.

NEWPHONE: Δε μας εκπλήσσει η νέα προσπάθεια της Άνκοσταρ. Το είχε δηλώσει άλλωστε στην πρώτη δημόσια πρόταση. Είναι αρκετά κοντά, αλλά και πάλι βρίσκουμε το τίμημα χαμηλό, ειδικά μετά την είσπραξη των απαιτήσεων που τώρα φαίνονται στον ισολογισμό. Δε σχολιάζουμε την έκθεση αποτίμησης, βαρεθήκαμε πια, ο καθένας βγάζει ό,τι θέλει. Θα μπορούσε όμως η Άνκοσταρ να δώσει κάτι παραπάνω και να πετύχει εύκολα το 90%. Δεν έχει μείνει και μεγάλο ποσοστό πλέον που δεν κατέχει. Υπάρχουν καλές εντολές αγοράς λίγο υψηλότερα από τη δημόσια πρόταση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Οι πωλήσεις από εγχώριο θεσμικό αποδίδονται στο γεγονός ότι η θέση του στη μετοχή ξεπερνά το 10% του χαρτοφυλακίου και βάσει νομοθεσίας πρέπει να τη μειώσει. Όσο βέβαια μειώνει, ανεβαίνει και η τιμή και πάλι μάλλον ξεπερνά το 10%. Στο +2% η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υποχωρεί 1,43% αλλά χθες έπιασε τα 7 ευρώ και προέρχεται από σημαντικό ράλι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης