Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – MSCI, FTSE, αποτελέσματα, deals στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – MSCI, FTSE, αποτελέσματα, deals στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με μικρές απώλειες το γερμανικό χρηματιστήριο, αλλά το δικό μας έχει κάποιους λόγους για να διαφοροποιηθεί αν θέλει… Έχουμε αρκετά αποτελέσματα έχουμε δείκτες, έχουμε ένα τρομερό deal και θα μπορούσαμε να δούμε καλές επιλεκτικές τοποθετήσεις. Περιμένουν μεταβλητότητα οι αναλυτές κυρίως λόγω της αναδιάρθρωσης MSCI, επομένως θα δούμε και αύξηση του τζίρου.

Το άνοιγμα είναι ήπια ανοδικό με τη Μυτιληναίος να ξεχωρίζει και να συνεχίζει ανοδικά περνώντας ξανά πάνω από τα 15 ευρώ. Υποχωρεί η Aegean και λόγω του δικαιώματος θα έχει μία συσχέτιση με την πορεία του. Από τις τράπεζες υποχωρεί η Πειραιώς και η Alpha Bank. Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Έχουμε σήμερα την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI με το ελληνικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη Eurobank, η οποία αναβαθμίζεται στον MSCI Greece Standard και αφαιρείται μαζί με την Πειραιώς από τον Small Cap. Έχουμε όμως και τη χθεσινή αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να παίρνει τη θέση της Fourlis στον FTSE 25. Στον Γενικό Δείκτη μπαίνει επίσης η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ μαζί με τις Epsilon Net και Ελινόιλ και αφαιρούνται Λύκος, Centric και Intercontinental.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Έρχεται ένα deal όπως αυτό της εξαγοράς της Chipita από τη Mondelez και φέρνει τα πάνω-κάτω στις αποτιμήσεις. Εύλογα τα ερωτήματα για τις δίκαιες αποτιμήσεις που μας δίνουν οι αξιολογητές στις δημόσιες προτάσεις. Εύλογα και τα ερωτήματα για τις αποτιμήσεις κάποιων εισηγμένων στο ΧΑ. Δηλαδή κάποιες εταιρείες του κλάδου, πόσο πρέπει να διαπραγματεύονται;

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αρκετά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου περιμένουμε σήμερα. Έχουμε τη Eurobank με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν καθαρά κέρδη 69 εκατ. ευρώ. Έχουμε επίσης τη ΔΕΗ με κάποιους αναλυτές να περιμένουν ζημιές 14 εκατ. ευρώ. Τα ΕΛΠΕ αναμένεται να ανακοινώσουν προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 44 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Optima Bank. Η Euroxx περιμένει ζημία 11,1 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένη ζημία 41,7 εκατ. ευρώ. Δημοσιεύουν επίσης Ελλάκτωρ και Κρι-Κρι.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στο επίκεντρο σήμερα λόγω της εισαγωγής στον FTSE 25, η οποία θα ισχύει από τα μέσα Ιουνίου (18/6). Σημειώνεται πως σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,01 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται πως έχει δώσει μέρισμα μετοχές της Cenergy πριν λίγες εβδομάδες. Στο +2% η μετοχή στο ξεκίνημα με καλό όγκο και το ενδιαφέρον στραμμένο στο αν οι πωλητές που φάνηκε ότι υπήρχαν χθες τέλειωσαν.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο, συνεχίζει ανοδικά και βρίσκεται στα 15,20 ευρώ με την αποτίμηση να δείχνει 2,17 δισ. ευρώ.

LAMDA: Αδύναμα τα αποτελέσματα σύμφωνα με τους αναλυτές. Μικρές απώλειες στο άνοιγμα και τιμή λίγο κάτω από τα 7,20 ευρώ.

NEWSPHONE: Αρκετά πάνω από το 90% πλέον το ποσοστό των βασικών μετόχων που έχουν καταθέσει δημόσια πρόταση.

QUEST: Πολύ δυνατό το πρώτο τρίμηνο και περιμένει καλή πορεία η διοίκηση συνολικά για τη χρήση, με ηπιότερους βέβαια ρυθμούς. Δυνατή η ρευστότητα και χαμηλός ο καθαρός δανεισμός. Ανοδικά με χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα.

AEGEAN: Σε διαπραγμάτευση από σήμερα το δικαίωμα για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου. Η τιμή εκκίνησης είναι τα 0,5640 ευρώ σύμφωνα με τα πρωινά σχόλια των αναλυτών. Το δικαίωμα κάνει πράξη στα 0,4860 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή θα λάβουν οι κάτοχοι μετοχών. Αρκετά καλά τα θεμελιώδη της εισηγμένης, αλλά οι επενδυτές βέβαια έχουν αλλού στραμμένο το βλέμμα τους. Περιμένουν turnaround stories και μερίσματα που ίσως δοθούν από το 2023 από κάποιες άλλες εισηγμένες. Στα 1,68 ευρώ και στο +2%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης