Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διατηρεί επαφή με τις 900 μονάδες – Υποτονικό το ξεκίνημα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διατηρεί επαφή με τις 900 μονάδες – Υποτονικό το ξεκίνημα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Κρατιούνται με άνεση παρά τα όσα διαβάζουμε οι ξένες αγορές στα υψηλά τους και μάλιστα κάνουν και νέα ιστορικά υψηλά. Οι δικοί μας αναλυτές φαίνεται πως θέλουν νέους καταλύτες για να ξεφύγουμε από τις 900 μονάδες. Συμφωνούμε, καθώς βλέπουμε τη σχετική δυσκολία στην υπέρβαση του συγκεκριμένου σημείου. Χωρίς μεγάλες εντολές στην προσυνεδρίαση και με κάποια ανοίγματα, αυξημένα έναντι προηγούμενων συνεδριάσεων σε πολλά μικρομεσαία.

Με χαμηλό τζίρο ξεκίνησε η συνεδρίαση και οριακή άνοδο. Παραμένει σε επαφή με τις 900 μονάδες. Στα πρώτα λεπτά και λόγω χαμηλού τζίρου δεν έχουμε κάποιο από τα βαριά χαρτιά που να ξεχωρίζει.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Παρά τη συνέχιση της απαγόρευσης από τη Βρετανία, η στήλη είναι αισιόδοξη για την πορεία του τουρισμού φέτος. Έχουμε πολύ χαμηλή περσινή βάση και θεωρούμε πως είναι εξαιρετικά απίθανο να μην την υπερβούμε και μάλιστα σημαντικά. Δεύτερη χρονιά χωρίς διακοπές, ειδικά για πολίτες χωρών που δεν έχουν τον ήλιο και τη θάλασσα είναι απίθανο, για να το γράψουμε όσο πιο απλά μπορούμε.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Το ενδιαφέρον θα είναι στις εξελίξεις στο Τέξας και τι θα κάνει με τις συμμετοχές της εκεί.

EXAE: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,07 ευρώ σήμερα η μετοχή.

LAMDA: Η προσπάθεια να περάσει πάνω από τα 7,50 ευρώ δε στέφθηκε με επιτυχία πριν λίγες συνεδριάσεις και εδώ και κάτι μέρες έχει γυρίσει προς τα 7,20 ευρώ. Σήμερα άνοιξε με μικρό όγκο στα 7,26 ευρώ.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Κοιτάνε ξανά υψηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα όλες οι συστημικές πλην της Alpha Bank.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μετά το «πιάσιμο» της τιμής του placement έχει ενισχυθεί κάπως αλλά θέλουμε να δούμε πιο δυνατή κίνηση. Στα 2,10 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Η συσσώρευση κάτω από τα 9 ευρώ συνεχίζεται.

PREMIA: Κάνει πράξη όσα έχει πει η διοίκηση το τελευταίο διάστημα και μεγαλώνει. Αυξάνει ακίνητα μέσω έκδοσης μετοχών αλλά θα μπει και φρέσκο χρήμα. Θυμίζουμε πως η Stenhus μπήκε στην εταιρεία μέσω αύξησης με μετρητά τον Ιούλιο του 2020. Τον Μάρτιο του 2021 έχει αύξηση με εισφορές σε είδος. Τώρα ο βασικός μέτοχος εισφέρει 5 εταιρείες, οι οποίες εκμεταλλεύονται 6 ακίνητα. Μπαίνει και άλλη μία εταιρεία και γίνεται και αύξηση με μετρητά. Η τιμή διάθεσης της αύξησης είναι 1,44 ευρώ. Η αύξηση με μετρητά θυμίζει τον τρόπο που έκανε η Πειραιώς και υπάρχει και πρόβλεψη για τους υφιστάμενους μετόχους.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Κάτι τέτοιες συναλλαγές βλέπουμε και ξέρετε που πάει κατευθείαν η σκέψη μας… Σε φυγή από το ΧΑ. Για να δούμε πως θα διαμορφωθούν τώρα τα ποσοστά των βασικών μετόχων μετά τις αγορές που ανακοινώθηκαν χθες και κυρίως να δούμε τον πωλητή. Όμως βάσει παλαιότερων δημοσιεύσεων νομίζουμε πως η διασπορά είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Στη χρήση 2020 είχε πωλήσεις 35 εκατ. ευρώ από 33,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ από 1,36 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 20,2 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις λίγο πάνω από 21 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές 15,5 εκατ. ευρώ. Ακριβή δεν τη λες…

ΕΚΤΕΡ: Ορεξάτη ξεκίνησε η μετοχή και με 10 χιλ. τεμάχια πέρασε πάνω από τα 1,20 ευρώ. Στα 13,7 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Θα λέγαμε πως πλησιάζει επίπεδα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δίκαια με βάση όσα ξέρουμε σήμερα. Έχει η εταιρεία μία απαίτηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση της δίκαιης τιμής αν έχει θετική εξέλιξη.

ABE: Με δυνατό όγκο είναι στο +10%.

INTRACOM: Συνεχίζει ακάθεκτη. Στα 126 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και στα 1,65 ευρώ η τιμή.

ΕΛΤΟΝ: Χωρίς να προκαλεί έχει βελτιώσει και αυτός την αποτίμησή του. Στα 1,75 ευρώ και στο +2,34% με την αποτίμηση να δείχνει 46,7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης