Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει πρωταγωνιστές για νέα ανοδική κίνηση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει πρωταγωνιστές για νέα ανοδική κίνηση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό και το δικό μας άνοιγμα, όπως και το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Χαμηλός ο τζίρος στα πρώτα λεπτά. Ο Γενικός Δείκτης είναι πάνω από τις 900 μονάδες, με βοήθειες από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και λίγο από ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ. Δεν έχουμε μεγάλους όγκους εξέλιξη που δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

TERNA ENERGY: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από τη λειτουργική πορεία στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Ο όμιλος έγραψε ζημιές λόγω της κακοκαιρίας στο Τέξας, η οποία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, 98,5 εκατ. ευρώ. Χωρίς τη ζημιά αυτή η τελική γραμμή θα είχε κέρδη 19,7 εκατ. ευρώ, ενώ με τη ζημιά η τελική γραμμή εμφάνισε ζημία 82,6 εκατ. ευρώ. Στο ξεκίνημα η μετοχή ενισχύεται 1,5%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έχει μείνει καιρό σημαντικά χαμηλότερα από την τιμή που έγιναν τα πακέτα και ίσως να οφειλόταν και στην Τέρνα Ενεργειακή. Δηλαδή περίμεναν οι επενδυτές τι θα γίνει με τις δραστηριότητες στο Τέξας. Τώρα που γράφτηκε η ζημιά, ξεκαθαρίζει το τοπίο και η μετοχή μπορεί να κινηθεί ξανά προς τα 10 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Στις 25 Ιουνίου θα γίνει η γενική συνέλευση και η οποία θα αποφασίσει τη διανομή μερίσματος 0,24 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου 0,23 ευρώ ανά μετοχή. Περιμένουμε και άλλες επιστροφές κεφαλαίου, τώρα που κλείνει το θέμα με την τιμή του νερού. Θα γίνουν και σημαντικές επενδύσεις, επομένως η μετοχή θα μπορούσε να κάνει ξανά κίνηση προς τα 9 ευρώ. Στα 8,79 ευρώ στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικτές τάσεις στα πρώτα λεπτά. Πιέζεται η Eurobank και με εναλλαγές στα πρόσημα είναι η Πειραιώς και η Alpha Bank. Η Εθνική είναι αμετάβλητη.

STOCK OPTION (απάντηση): Το θέμα για τις μετοχές στα στελέχη που έχουμε σήμερα σε άλλη στήλη του site και την απουσία μερισμάτων, δεν «ξεχάσαμε» την Τέρνα Ενεργειακή. Αντιθέτως, η στήλη το έχει σχολιάσει. Αλλά η ΤΕΝΕΡΓ, δίνει και μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου. Εμείς αναφερόμαστε σε αυτές που δεν έχουν δώσει κάτι στους μετόχους, που βγάζουν ζημιές και θέλουν να επιβραβεύσουν τα στελέχη για το έργο τους. Ξεκάθαρο νομίζουμε.

ΟΛΘ: Από την πρώτη στιγμή του deal, της αύξησης δηλαδή του ποσοστού του κ.Σαββίδη, μέσω εταιρείας τους, εκεί εστιάσαμε. Στην υποχρέωση δηλαδή ή όχι, υποβολής δημόσιας πρότασης. Φαινόταν πως θα ήταν υποχρεωτική, αλλά ποτέ δε ξέρεις. Με το πέρασμα όμως του χρόνου, φαινόταν ότι η μετοχή κάτι περίμενε και έδειχνε στάση αναμονής. Τώρα βέβαια, βγήκε η δημόσια πρόταση και βγήκε ότι δε θα φύγει από το ΧΑ. Και αυτό το περιμέναμε γιατί το κράτος δε μπορεί να φύγει έτσι απλά από το λιμάνι.

Αυτό που πρέπει τώρα να μάθουμε είναι το τίμημα. Θεωρούμε πως ήδη έπρεπε να είχε ανακοινωθεί το τίμημα της εξαγοράς για να ενημερωθεί η επενδυτική κοινότητα. Για τη στήλη η δημόσια πρόταση απλά προσφέρει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία εταιρεία, που αγοράζει ίδιες μετοχές και καλά κάνει, γιατί τα αποτελέσματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Με βάση όσα ξέρουμε και όσα περιμένουμε, το άνω εύρος είναι λίγο κάτω από αυτό που εμείς θα λέγαμε δίκαιη τιμή. Σημειώστε πως αγόραζε ήδη μετοχές της και το πρόγραμμα θα τρέχει για άλλα δύο χρόνια με ανώτατη τιμή τα 10 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή, απαλλαγμένη πλέον από το βάρος του ξένου, ο οποίος ήθελε να πουλήσει. Πάνω από τα 3 ευρώ και έχει πρόσφατα κόψει και μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

UNIBIOS: Προσπάθεια βελτίωσης αποτίμησης και στη συγκεκριμένη μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης