Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει αφορμή για να προσεγγίσει τα υψηλά έτους

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει αφορμή για να προσεγγίσει τα υψηλά έτους
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχουμε έκδοση ομολόγου αλλά και προσδοκίες από την πιθανή αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την πορεία του ΑΕΠ το 2021 από την κυβέρνηση. Η χθεσινή ανοδική διαφυγή μπορεί να επεκταθεί (και να επιβεβαιωθεί) σήμερα σημειώνουν οι αναλυτές και να δοκιμάσει η αγορά τα υψηλά έτους με πιθανή την προσέγγιση των 950 μονάδων. Πάντα σε ενδοσυνεδριακές τιμές αναφερόμαστε. 

Με χαμηλό τζίρο ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση και αναγνωριστικές κινήσεις στα πρώτα λεπτά. Δεν έχουμε κάποια μετοχή από τα βαριά χαρτιά που να ξεχωρίζει. Ο ΟΠΑΠ έχει τη μεγαλύτερη άνοδο και η Jumbo αλλά κάτω από 1%. Στα μικρομεσαία βλέπουμε πάλι κάποιες καλές κινήσεις, αλλά και κάποιες υπερβολές. Συνολικά θεωρούμε πως έχει καλή διάθεση σήμερα η αγορά για να κοιτάξει τα υψηλά έτους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χωρίς αυτές, δε θα πάμε εύκολα σε νέα υψηλά. Ήπιες κινήσεις στα πρώτα λεπτά με την ΑΛΦΑ να έχει τη μεγαλύτερη άνοδο αλλά κάτω από 1%.

CENERGY: Πιέζεται στο ξεκίνημα, λόγω και των πληροφοριών για placement. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε σχετικό θέμα σε άλλη κατηγορία. Στο -4,5% και στα 2,61 ευρώ. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως δε θα γίνει. 

AEGEAN: Τελευταία μέρα άσκησης του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου σήμερα.

ΕΧΑΕ: Για να δούμε, θα πάει σήμερα πάνω από τα 4,30 ευρώ; Στα 4,28 ευρώ έκανε με 3 πράξεις όγκο 40 χιλ. τεμάχια.

INTERCONTINENTAL: Άνοιξε στο -7,59% και στα 6,70 ευρώ και πήγε σε δημοπρασία. Διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα σήμερα που αντιστοιχεί σε καλή μερισματική απόδοση. Από τα 6,70 ευρώ πάντως οι αγοραστές απορρόφησαν την προσφορά.

ΠΛΑΙΣΙΟ: 350 χιλ. νέους πελάτες πρόσθεσε η εταιρεία στην πανδημία και τώρα, όπως και όλες οι αντίστοιχες επιχειρήσεις, περιμένει να δει τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Αν δηλαδή θα συνεχίσουν να επιλέγουν προϊόντα μέσω διαδικτύου ή αν θα επιστεφτούν τα καταστήματα. Το eshop δείχνει μία αποσυμφόρηση. Νέα μέλη στο Δ.Σ. και επένδυση 2,9 εκατ. ευρώ σε logistics μέσω αγοράς ακινήτου της Ακρίτας.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Από την παρουσίαση που δημοσίευσε προκύπτει πως η αύξηση των αποθεμάτων προέκυψε λόγω υπεραποθεματοποίησης στα τέλη του έτους λόγω αναμενόμενης αύξησης των τιμών των πρώτων υλών. Αυτό μπορεί να τη βοηθήσει στη χρήση 2021, καθώς οι πρώτες ύλες έχουν μεγάλη αύξηση. Έγινε επίσης πληρωμή προμηθευτών για να λάβει εκπτώσεις. Επίσης έγιναν επενδύσεις 15,3 εκατ. ευρώ το 2020.
Και παρόλα αυτά παραμένει αδάνειστη. Τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του έτους ήταν 79,1 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 465 εκατ. ευρώ δηλαδή p/e 10 φορές τα κέρδη του 2020.

INTRALOT: Δημοσίευσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 9,3% και στα 102 εκατ. ευρώ από 93,3 εκατ. ευρώ. Το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε στα 20,8 εκατ. ευρώ από 13,3 εκατ. ευρώ ενισχυμένο κατά 56,4%. Υπήρχαν έξοδα αναδιοργάνωσης 5 εκατ. ευρώ. Η τελική γραμμή είχε ζημία 7,3 εκατ. ευρώ από 17,3 εκατ. ευρώ. Στα 643,7 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο καθαρός δανεισμός και τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά κατά 222 εκατ. ευρώ.

UNIBIOS: Με μεγάλη άνοδο και μεγάλο όγκο ξεκίνησε η μετοχή. Στα 0,4240 ευρώ και στο +9,28% με άνω των 90 χιλ. τεμαχίων, όγκο.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Ανοδικά κατά 4% περίπου η μετοχή και πάνω από τα 0,50 ευρώ, αλλά με όγκο 44 χιλ. τεμάχια. Φαίνεται πως βγαίνουν και πάλι κομμάτια και θέλει λίγο προσοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μετά τη χθεσινή άνοδο, συνεχίζει ανοδικά. Το δικαιολογεί γιατί έχει μείνει αρκετά πίσω έναντι άλλων περιφερειακών μετοχών. Θέλουμε διαφυγή πάνω από τα 1,70 ευρώ για να πούμε πως αλλάζει κάτι.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Έχει ρίξει ρυθμούς στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις και μάλλον «ψάχνουν» να δουν τις διαθέσεις των νέων αγοραστών που απορρόφησαν την προσφορά του ξένου. Στα 2,88 ευρώ και στο -1,37% με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης