Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής και επιλεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής και επιλεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα με επιλεκτικές τοποθετήσεις και ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες. Ξεχωρίζει και σήμερα η Ελλάκτωρ και κοιτάζει προς τα 1,60 ευρώ. Ανοδικά αλλά ήπια η Lamda και ήπιες είναι η απώλειες στις συστημικές τράπεζες.

ΤΙΤΑΝ: Οι insiders πωλητές των πακέτων που έγιναν πριν λίγες μέρες αν και η εταιρεία μας είχε ενημερώσει ότι δεν είχαν σχέση! Ό,τι να’ ναι… Υπενθυμίζουμε πως έχουμε αφαιρέσει τη μετοχή από τις κορυφαίες επιλογές μας.

AEGEAN: Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με τιμή στόχο τα 14 ευρώ και σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς ξεκινάει την κάλυψη η Euroxx. Το 2023 περιμένει κέρδη 40 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

MOTOR OIL: Δεν την πίστευαν κάποια στην αρχή της χρονιάς, λες και θα είχαμε μόνιμα lockdown. Τώρα πλησιάζει τα 15 ευρώ και ο κοντινός μας στόχος είναι τα 16 ευρώ. Από τα λίγα βαριά χαρτιά που έχουν μείνει πίσω.

ΕΧΑΕ: Έκανε μία προσπάθεια για ανοδική διαφυγή χθες, αλλά πρέπει σήμερα να την ολοκληρώσει. Μπροστά σε άλλες μετοχές είναι αρκετά φθηνή. Με βάση δηλαδή εκτιμήσεις για κέρδη και μερίσματα. Αλλά εμείς πάμε βάσει των δικών μας κριτηρίων. Για να μη χάσουμε και τα μυαλά μας με κάτι στόχους που βλέπουμε να δίνουν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διατηρείται η καλή χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής και περιμένουμε την ανοδική κίνηση να επεκταθεί προς τα 1,60 ευρώ και λίγο παραπάνω, αν βοηθήσει και το κλίμα.

ΕΛΧΑ: Χθες στις δημοπρασίες έχασε όλη την άνοδο και σήμερα ξεκίνησε με κέρδη 1,66% και κοντά στα 2,15 ευρώ.

ΓΕΚΕ: Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου! Και γιατί να αλλάξουν στάση; Γιατί να γίνουν γαλαντόμοι; Γιατί να κάνουν οι αποτιμητές σωστά τη δουλειά τους. Μήπως και θα τους ελέγξει κανείς; Βγάζουν το President Hotel εκτός ΧΑ με αποτίμηση 48,4 εκατ. ευρώ και πριν λίγο καιρό υπήρχε σε μεσιτικό γραφείο αγγελία πώλησης προς 110 εκατ. ευρώ. Και βέβαια τη διέψευσε την αγγελία η εταιρεία και την πρόθεση πώλησης, αλλά μη μου πείτε πως τα μεσιτικά πάνε και βγάζουν φωτογραφίες και βάζουν πωλητήρια όπου θέλουν;

Δε μας ανακοίνωσε και κάποιο εξώδικο ή αγωγή που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης στο μεσιτικό για ηθική βλάβη ή δε ξέρουμε και εμείς τι άλλο. Για να δούμε μήπως μετά από 1 χρόνο γίνει καμιά πώληση… Εμάς σε κάθε περίπτωση μας ενδιαφέρει το τίμημα. Σε μεσιτικά sites είδαμε ξενοδοχεία μικρά π.χ. 2.000 τ.μ. προς πώληση με 2.000 ευρώ το τετραγωνικό και μάλιστα στην Πλατεία Βάθης!! Εδώ έχουμε οικόπεδο 3.153 τ.μ. και κτήριο 20 ορόφων 33.500 τ.μ. Δηλαδή μας δίνουν τιμή 1.444 ευρώ το τετραγωνικό! Βρήκαμε ξενοδοχεία της πλάκας με 2.000 ευρώ το τετραγωνικό. Το ερώτημα βέβαια είναι: Η οικογένεια άμα της δώσουν 50 εκατ. ευρώ το πουλάει;

Πέραν των παραπάνω, η οικογένεια έχε ήδη το 93%. Δηλαδή η δημόσια πρόταση αφορά 578 χιλ. μετοχές! Δώστε 1 ευρώ παραπάνω να είναι τουλάχιστον κοντά στην τιμή. Έτσι κι αλλιώς τα λεφτά που είχε στο ταμείο στο τέλος του 2020 δηλαδή 4,2 εκατ. ευρώ φτάνουν και περισσεύουν, ακόμα και με υψηλότερη δημόσια πρόταση. Από την αποτίμηση ο αναλυτής προφανώς χρησιμοποιεί τη δική του μέθοδο, αλλά καλό θα ήταν να μας είχε δώσει μία αποτίμηση με βάση τις τιμές που έχουν γίνει πράξεις στην περιοχή το τελευταίο διάστημα. Αλλά μάλλον δεν τον συνέφερε…

INTRAKAT: Η εταιρεία με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε τα όσα γράφαμε πριν λίγες μέρες αναφορικά με τη διοίκηση και τη μετοχική σύνθεση της Γαία Άνεμος, που θα απορροφήσει και θα τυπώσει μετοχές.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η αύξηση του όγκους και της τιμής χθες έχει συνέχεια και η μετοχή έπιασε τα 7 ευρώ στο άνοιγμα.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Συνεχίζει ανοδικά και είναι πλέον πάνω από τα 2 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης