Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση και το ενδιαφέρον σε λίγες μετοχές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση και το ενδιαφέρον σε λίγες μετοχές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Χαλαρή η κίνηση σήμερα, έκλεισε με οριακή άνοδο, αλλά πάνω από τις 920 μονάδες. Λίγα βαριά χαρτιά τράβηξαν τα βλέμματα, έλειψε και πάλι ο τζίρος. Κάποια βαριά χαρτιά μας φάνηκε πως κινούνται σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση και πηγαίνουν προς τους στόχους. Ενδιαφέρον για επιλεγμένα μικρομεσαία, αλλά χαμηλότερο και πάλι.

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ: Έχουμε δύο είδη αναλύσεων στην Ελλάδα. Αυτές που βγαίνουν για την κρυμμένη αξία, τη δίκαιη αξία μίας μετοχής και είναι για να μείνει στο ΧΑ (δηλαδή θέλουν να πάει πάνω) και αυτές που έχουμε δίκαιη αξία αλλά για να φύγει από το ΧΑ (δηλαδή θέλουν να πάει κάτω). Ε δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο σχολών! Τι να λέμε βρε παιδιά! Είμαστε στα μέσα του 2021 και κοιτάμε τι κέρδη θα μας ανακοινώσουν τον Απρίλιο του 2024 για τη χρήση του 2023;

Εδώ δε ξέρουμε τι θα γίνει σε 3 μήνες. Από την άλλη βέβαια, έχουμε εισηγμένες που έχουν τα κέρδη που θα βγάλουν άλλες το 2023 και τα έχουν φέτος ή το 2020, αλλά υπάρχει μία αμφιβολία και μία ανασφάλεια για το τι θα γίνει το 2023…

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ: Η στήλη εξακολουθεί να κοιτάζει τα θεμελιώδη. Αλλά στην παρούσα χρονική περίοδο η αγορά πάει με τη ρευστότητα που υπάρχει στο σύστημα και με τις προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο, λόγω Ταμείου Ανάκαμψης, εκτιμώμενης ανάπτυξης και προσδοκιών για την πορεία του τουρισμού. Εμείς θεωρούμε πως υπάρχουν οι εταιρείες που θα ωφεληθούν, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε και αποτιμήσεις σε εισηγμένες που δε δικαιολογούνται. Λίγη προσοχή λοιπόν, στο τι επιλέγετε και διαμορφώνετε τη ρευστότητά σας ανάλογα.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Σημαντική η εξέλιξη της παραπομπής του πρώην προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπου Γκότση, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση της Folli Follie. Θα πούμε μόνο πως στο πρόσφατο New York Forum, η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε η κ.Λαζαράκου στην συνέντευξή της ήταν τι κάνετε ώστε να μην υπάρξει νέα Folli Follie. Αυτό σημαίνει πως το θέμα απασχολεί ακόμα τους ξένους, άρα υπάρχει θέμα με την αξιοπιστία της αγοράς μας. Η απόδοση ευθυνών θα βελτιώσει κάπως την αξιοπιστία μας. Δεν είναι δυνατόν να έχει συμβεί τέτοιο σκάνδαλο και να μην είχε πάρει μυρωδιά κάποιος αρμόδιος…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με το μοιρογνωμόνιο η κίνηση. Στα 1,64 ευρώ και στο +5,53% με 1,6 εκατ. τεμάχια. Ολοκλήρωσε ή έχει λίγο ακόμα; Αν πάει πάνω από 1,65 ευρώ θα μπορούσαμε να δούμε τιμές κοντά στα 1,80 ευρώ, αλλά έτσι που κοιτάμε το διάγραμμα και με δεδομένη την τιμή της αύξησης ίσως δούμε διολίσθηση προς τις τιμές που είχε στο ξεκίνημα της κίνηση. Όλα τα αφήνει ανοικτά το κλείσιμο. Ωραίο παίξιμο πάντως στις τελευταίες εβδομάδες. Η στήλη αν θα έπρεπε να πάρει ένα bet, θα έπαιζε τη διολίσθηση.

LAMDA: Και εδώ έχουν μείνει ανοικτοί λογαριασμοί. Νομίζουμε όμως πως η μετοχή αφήνει πίσω της επίπεδα κάτω από 7 ευρώ και κοιτάζει πιο ψηλά ή τη συσσώρευση μεταξύ 7-7,70 ευρώ. Θα μπορούσαμε να δούμε κίνηση προς τα 8,20 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Ύπνος βαθύς πάνω σε σημείο που θεωρούμε κρίσιμο. Να σημειώσουμε πως οι διαγραμματικές τιμές που δίνουμε είναι με δικές μας μετρήσεις και φυσικά στο περίπου.

PERFORMANCE: Δυνατή επιστροφή!

ΣΙΔΜΑ: Στην ενημέρωση που έδωσε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ανέφερε πως στο πρώτο εξάμηνο του 2021 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου θα είναι θετικά, λόγω της αναδιάρθρωσης των δανείων. Μόνο έτσι θα μπορούσε αφού δεν μπορεί να πετύχει κέρδη τέτοια ώστε να γυρίσει η καθαρή θέση από εκεί που ήταν στο τέλος του 2020. Η αποτίμηση ξεπέρασε τα 14 εκατ. ευρώ και η τιμή της μετοχής το 1 ευρώ μετά από 9 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως θα βγει από την επιτήρηση.

Θα πούμε πάντως πως η ενημέρωσε που έδωσε θα πρέπει να μοιραστεί στις άλλες εισηγμένες του ΧΑ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως υπόδειγμα για το τι πρέπει να αναφέρουν στα δελτία τύπου οι εισηγμένες για τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων. Μπράβο στην εταιρεία.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Πάντως αν η ΣΙΔΜΑ μόνο από αναδιάρθρωση έχει τέτοιο όφελος στα ίδια κεφάλαια, φανταστείτε που μπορεί να φτάσει το όφελος της Μπήτρος που θα έχει και κούρεμα…

ΓΕΚΕ: Βάλτε εκεί μια εντολή να πάρετε τις μετοχές που θέλει να πουλήσει ο κόσμος. Έτσι κι αλλιώς θα τις πάρετε με τη δημόσια πρόταση. Δώστε του τουλάχιστον την ευκαιρία να πουλήσει νωρίτερα. Μην τους ταλαιπωρείτε. Αρκεί το τίμημα που τους βγάλατε.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Αρχίζει και στρώνει η αποτίμηση. Μεγάλοι όγκοι, στις τελευταίες συνεδριάσεις και καμία σχέση με αυτούς που έκανε από τα 0,25 ευρώ έως τα 0,45 ευρώ. Απεγκλωβίζει και αρκετούς που είχαν μπει στο προηγούμενο ανοδικό κύμα. Μπορεί μέρος του όγκου να οφείλεται και σε αυτό. Σε υψηλά περίπου 21 μηνών.

ΜΑΘΙΟΣ: Σε προ covid επίπεδα πλέον η μετοχή.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Και εδώ ωραία η κίνηση και με καλό όγκο.

ΚΛΜ: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

ΟΛΥΜΠ: Βουνό τα 1,65 ευρώ… Άμα δε θέλουν δε πάει πουθενά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης