Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό παρά το καλό κλίμα στην Ευρώπη – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό παρά το καλό κλίμα στην Ευρώπη – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το βλέμμα στις γενικές συνελεύσεις σήμερα και κυρίως σε αυτή της Alpha Bank, η οποία αποφασίζει για την αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ. Jumbo και Μυτιληναίος έχουν επίσης γενικές συνελεύσεις και περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για τις προοπτικές της φετινής χρονιάς.

Η αγορά συνεχίζει να πορεύεται με τις προσδοκίες αλλά όλο και περισσότεροι συμφωνούν πως πολλές αποτιμήσεις έχουν γίνει απαιτητικές. Υπάρχει ρευστότητα και διάθεση για υψηλότερα επίπεδα. Χρειάζεται και η απαραίτητη προσοχή, που για τη στήλη μεταφράζεται σε ύπαρξη ρευστότητας.

Έχουμε ακόμα φθηνές εταιρείες στο ΧΑ με βάση τα αποτελέσματα χρήσης 2020 και αν υποθέσουμε πως το 2021 θα είναι καλύτερο και υποθέσουμε μία καλή βελτίωση της κερδοφορίας, τότε ο αριθμός των φθηνών εισηγμένων αυξάνεται σημαντικά. Και είναι από όλες τις κατηγορίες.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν υψηλότερα, με το DAX να ξεχωρίζει και φυσικά να ακολουθεί την πορεία της Wall Street. Το ΧΑ άνοιξε πιο επιφυλακτικά καθώς πιέζεται στο ξεκίνημα λίγο η Alpha Bank. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα καθορίσει την πορεία συνολικά της αγοράς. Ελπίζουμε να μην έχουμε κάποια έκπληξη σε σχέση με αυτά που προεξοφλεί το ταμπλό. Μικρές πιέσεις και στις άλλες συστημικές, αλλά όχι σημαντικές, ενώ η Jumbo, ο ΟΛΠ και η Fourlis έχουν μικρή άνοδο.

ΟΛΠ: Δυνατό το ξεκίνημα στη μετοχή και με όγκο 22 χιλ. τεμάχια πήγε έως και το +3% για να κινηθεί στη συνέχεια οριακά υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο. Μάλιστα ο τζίρος της μετοχής στα πρώτα λεπτά αντιστοιχούσε σχεδόν στο μισό της αγοράς.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έφτασε κοντά στα 1,70 ευρώ στις προηγούμενες συνεδριάσεις, έχοντας κάνει μία σημαντική κίνηση από τα 1,30 ευρώ και με την αύξηση να γίνεται στα 0,90 ευρώ. Η συμπεριφορά της μετοχής είναι πολύ καλή και δείχνει πως η κάλυψη είναι δεδομένα και ίσως και ευκαιρία για όσους μπουν. Από την άλλη βλέπουμε πως τεχνικά θέλει δύναμη για να σπάσει αντιστάσεις.

JUMBO: Με βάση τα κέρδη του 2020 και με μία εκτίμηση για καλύτερη πορεία το 2021, η μετοχή μας φαίνεται ακόμα πως έχει περιθώρια ανόδου. Τα 16 ευρώ τη δυσκολεύουν εδώ και καιρό. Περιμένουμε κάποιο νέο που θα βοηθήσει σήμερα από τη γενική συνέλευση. Για να δούμε αν ο κ.Βακάκης θα ταράξει πάλι τα νερά.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Καλό πάλι το ξεκίνημα της μετοχής και κινείται προς τα 2,25 ευρώ με καλό όγκο. Η αποτίμηση στα 844 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Αν βοηθούσε λίγο ο τζίρος στο ΧΑ, θα τα είχε ξεπεράσει τα 4,30 ευρώ. Δείχνουν να την ταλαιπωρούν, αλλά δε φαίνεται να έχει μεγάλους πωλητές. Μάλλον ο δυνατός αγοραστής λείπει.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ανοδικά, αλλά λίγο κάτω από τα 0,50 ευρώ και με όγκο 20 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά. Χθες είδαμε τον πωλητή να βγάζει κομμάτια και κάτω από τα 0,50 ευρώ.

ΛΑΚΑΚΑΜ: Δεν κάνει μεγάλους όγκους αλλά δε κοιτάζει πίσω. Νέο +10% σήμερα και η αποτίμηση στα 10,5 εκατ. ευρώ. Κάτω από 3 χιλ. τεμάχια ο όγκος.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με καλό όγκο 42 χιλ. τεμάχια στο +1,19% και στα 0,9390 ευρώ. Η αποτίμηση στα 107 εκατ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Το στοίχημα εδώ είναι αν τα κέρδη φέτος θα αυξηθούν. Αν αυξηθούν έχει όλα τα… φόντα για υψηλότερα. Στα 0,54 ευρώ και φαίνεται και σήμερα ότι λείπουν οι πωλητές. Μάλλον θα πρέπει να υποθέσουμε ότι βρέθηκε λύση. Η αποτίμηση στα 11,4 εκατ. ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Εδώ να δούμε πότε θα βρεθεί λύση… Πάλι βγαίνουν κομμάτια και μπαίνει φρένο σε όποια προσπάθεια υπέρβασης των 0,75 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αν και έχουν γίνει σημαντικές αγορές από το βασικό μέτοχο, απουσιάζει η αγορά ιδίων μετοχών. Εδώ έχουμε δηλαδή το ανάποδο από άλλες εταιρείες. Άλλες αγοράζουν ίδιες και πουλάνε οι βασικοί μέτοχοι και εδώ τη θεωρεί ευκαιρία ο βασικός μέτοχος, αλλά η εταιρεία δεν αγοράζει. Βγαίνουν και πάλι κομμάτια στα 1,60 ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Στο κρίσιμο επίπεδο η μετοχή εδώ και μερικές εβδομάδες. Πάνω από τα 0,60 ευρώ, αλλά θέλουμε ανοδική διαφυγή με όγκο και να πάει στα 0,65 ευρώ. Η αποτίμηση στα 20,8 εκατ. ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Σε σύγκριση με άλλες του κλάδου έχει μείνει πίσω. Τεχνικά θέλουμε διάσπαση. Το ξεκίνημα σήμερα δείχνει πως θέλει να τη δοκιμάσει. Στα 1,98 ευρώ και στο +4,21% με όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης