Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αψιμαχίες γύρω από τις 920 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αψιμαχίες γύρω από τις 920 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και αντίστοιχη κίνηση και από τη δική μας αγορά. Τα λόγια του κ.Βακάκη στη γενική συνέλευση μάλλον προβλημάτισαν κάποιους επενδυτές και έχουμε πιέσεις στη μετοχή. Πιέζεται και η Aegean λόγω των νέων μετοχών, αλλά έχουμε συνολικά κάποιες πιέσεις στα βαριά χαρτιά.

Από την άλλη η Μυτιληναίος άνοιξε με άνοδο όπως και η Εθνική. Βοηθάει λίγο και το άνοιγμα του ΟΠΑΠ το οποίο είναι οριακά υψηλότερο. Η πρώτη μάχη του γενικού δείκτη δίνεται στις 920 μονάδες. Επόμενη στήριξη στις 910 μονάδες.

FTSE ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έρχεται στο τέλος του μήνα το νέο συμβόλαιο επί του τραπεζικού δείκτη.

ΒΑΚΑΚΗΣ: Τα όσα είπε χθες ο μεγαλομέτοχος της Jumbo θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. Αν κρατήσει καιρό το υψηλό μεταφορικό κόστος και το κόστος των πρώτων υλών σίγουρα θα υπάρξουν ελλείψεις αλλά και σίγουρα θα μπει φρένο σε κάποια επενδυτικά πλάνα. Αυτό πρέπει να το προσέξουν οι κυβερνήσεις και να δράσουν. Και στη χώρα έχουμε μεγάλα projects που πρέπει να γίνουν, όπως Ελληνικό, αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμια κ.α. Αν το κόστος αυξηθεί μπορεί να μη συμφέρει κάποιους να κάνουν ένα έργο.

Από την άλλη, όταν εταιρείες όπως η Jumbo, σταματούν τις παραγγελίες γιατί δε μπορούν να περάσουν το επιπλέον κόστος στον καταναλωτή, γιατί φυσικά και αυτός δε θα αγοράζει το προϊόν, ίσως δούμε ελλείψεις στα ράφια, αλλά και ανατιμήσεις σε προϊόντα που είναι πιο αναγκαία στον καταναλωτή. Όλα αυτά μπορεί να επηρεάσουν και την πορεία των μετοχών φυσικά.

MOTOR OIL: Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Κρίμα που άργησαν να δουν αυτό που έρχεται και τώρα η μετοχή έχει πάει ήδη 15 ευρώ περίπου. Περιμένουμε πως και τα επόμενα τρίμηνα θα πάνε καλά, ενώ είμαστε και αισιόδοξοι για την πορεία του τουρισμού. Σήμερα η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές, μέσω τηλεδιάσκεψης. Στα 14,85 ευρώ στα πρώτα λεπτά.

AEGEAN: Μπαίνουν σήμερα οι νέες μετοχές και μας ενδιαφέρει να μάθουμε τα ποσοστά των βασικών μετόχων και ειδικά της Autohellas που είναι εισηγμένη. Χαμηλό το κόστος κτήσης των νέων μετοχών και ελπίζουμε να πάει καλά η τουριστική περίοδος φέτος ώστε η εισηγμένη να σταματήσει να καίει χρήμα και να ξαναπάρει τη θέση που της αξίζει.

JUMBO: Στα 15,33 ευρώ και στο -2,36% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Ο Απόστολος Βακάκης δεν έχει μάθει να κρύβεται και όσα λέει έχουν βάση. Η μετοχή πιέζεται, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση και πιστεύουμε πως μπορεί και λόγω της ρευστότητας που έχει να περάσει πολλές ακόμα τρικυμίες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ισχυρή ανοδική κίνηση από τη μετοχή. Στα 15,68 ευρώ και στο +2,35%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική με καλή άνοδο, η Πειραιώς αμετάβλητη και πτωτικά ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ. Δε βλέπουμε μεγάλες πιέσεις και πιστεύουμε πως μπορούν να βάλουν πλάτη και να κρατήσουν την αγορά.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Έχουμε πώληση μετοχών από τη Μάιντα Τζιρακιάν και έχουμε την εντύπωση πως μάλλον θα κλείσει η διαφωνία. Υπάρχει και η άλλη εταιρεία, η Europa, και δεν αποκλείουμε να γίνει μία συμφωνία που θα βοηθήσει όλους τους μετόχους.

PRODEA: Γενική συνέλευση για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και επιστροφή του στους μετόχους από την εισηγμένη. Το ποσό που θα δώσει είναι 0,29 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΚΤΕΡ: Θετική έκπληξη η κίνηση της μετοχής στο ξεκίνημα. Στα 1,30 ευρώ και στο +5,26% με όγκο 22 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Εδώ μάλλον δοκιμάζουμε και σήμερα την ανοδική διαφυγή που γράφαμε στα προηγούμενα σχόλια. Στα 1,9950 ευρώ και στο +2,31% με όγκο 9 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης