Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ισχυρή ανοδική κίνηση για τη μετοχή της Μυτιληναίος – Διπλασιασμό μεγεθών στα επόμενα χρόνια

Ισχυρή ανοδική κίνηση για τη μετοχή της Μυτιληναίος – Διπλασιασμό μεγεθών στα επόμενα χρόνια
Η φετινή πορεία της Μυτιληναίος, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση, εξελίσσεται πολύ καλύτερα σε σχέση με το 2020
Σχετικά Άρθρα

Μέσω της χθεσινής γενικής συνέλευσης και της αναφοράς για διπλασιασμό μεγεθών τα επόμενα χρόνια, που έκανε ο πρόεδρος του Ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος, η μετοχή σήμερα στο ΧΑ είναι η μοναδική που ξεχωρίζει.
Ο τίτλος ενισχύεται άνω του 3% και βρίσκεται στα 15,79 ευρώ με όγκο συναλλαγών 225 χιλ. τεμαχίων και αποτίμηση 2,2 δισ. ευρώ.
Το προηγούμενο ενδοσυνεδριακό υψηλό ήταν στα 15,85 ευρώ και το είχε γράψει στις 29 Απριλίου 2021.
Κατά τη γενική συνέλευση του ομίλου ο Πρόεδρος της εταιρείας εκτίμησε πώς μέσα στην προσεχή τριετία τα οικονομικά μεγέθη θα απογειωθούν καταγράφοντας διπλασιασμό, σε σχέση με το 2020, δεδομένης της ωρίμανσης των επενδύσεων, της αύξησης των μεριδίων αγοράς και της επιτυχημένης συνταγής που εφαρμόζει ο Όμιλος όσον αφορά την καινοτομία και την παρακολούθηση του κόστους σε όλα τα επίπεδα.
Μιλώντας για το 2020 σχολίασε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία «έπαιξε φοβερή άμυνα» απέναντι σε πρωτόγνωρα γεγονότα, πετυχαίνοντας να κρατήσει ψηλά τον πήχη των επιδόσεων.
Σχολιάζοντας την φετινή πορεία της MYTILINEOS, ανέφερε ότι το 2021 εξελίσσεται πολύ καλύτερα σε σχέση με το 2020, εκφράζοντας την προσδοκία ότι κάθε τρίμηνο θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, με την προϋπόθεση ότι η υγειονομική κρίση δεν θα επιφυλάξει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ισχυρή ανάπτυξη και στην πράσινη ενέργεια

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αναφερόμενος στα εν Ελλάδι ενεργειακά έργα εξήγησε ότι κατά τη θερινή περίοδο θα ξεκινήσει η κατασκευή 572 MW σε σύνολο 1,48 GW που είχε εξαγοράσει από την Εγνατία Group, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για 25 έργα αποθήκευσης ενώ ανέφερε ότι το χαρτοφυλάκιο των έργων που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια αδειοδότησης ανέρχεται σε 4 GW.
Προανήγγειλε μάλιστα ανακοινώσεις και σε ό,τι αφορά offshore projects αιολικών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης