Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στάση αναμονής με διατήρηση των επιλεκτικών κινήσεων

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στάση αναμονής με διατήρηση των επιλεκτικών κινήσεων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχει κόψει ρυθμούς εδώ και αρκετές συνεδριάσεις και ελπίζουμε να μην μειωθούν περαιτέρω λόγω καλοκαιριού, αλλά μαθημένοι είμαστε. Έδειξαν σήμερα «χαρακτήρα» μετοχές που παίζουν το στόρι του τουρισμού κατά την άποψή μας. Συνολικά λίγες μετοχές τράβηξαν ορισμένα βλέμματα και εκτός αυτού δεν είχαμε κάτι άλλο. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός.

Η Alpha Bank έχει συνδεθεί με την αύξηση κεφαλαίου και η αγορά περιμένει την τιμή διάθεσης. Η Jumbo έδειχνε αδυναμία στις προηγούμενες συνεδριάσεις και φαίνεται πως έσπασε η στήριξη, κάτι που φοβόμασταν βάσει της συμπεριφοράς της αλλά και όσων ειπώθηκαν από τον κ.Βακάκη. Δυνατή κίνηση με όγκο από Aegean και με απώλειες ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ μεταξύ άλλων.

Σε στενό εύρος η σημερινή κίνηση του γενικού δείκτη. Χαμηλό στις 905,19 μονάδες και υψηλό στις 912,03 μονάδες. Κλείσιμο στις 908,10 μονάδες.

AEGEAN: Πάνω από 440 χιλ. τεμάχια ο όγκος και με υψηλό ημέρας στα 5,78 ευρώ έκλεισε στα 5,65 ευρώ με άνοδο 3,86%. Ίσως και κάποια δημοσιεύματα από Βρετανία αναφορικά με άρση περιορισμών να βοήθησαν.

ΕΧΑΕ: Περιμέναμε κάτι καλύτερο σήμερα, αλλά όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ο χαμηλός τζίρος στο ΧΑ δε βοηθάει. Παραμένει πάντως κοντά στα 4,30 ευρώ, αλλά θέλει δύναμη για να το σπάσει.

JUMBO: Η Optima Bank σε έκθεσή της αυξάνει την τιμή στόχο στα 19,50 ευρώ από 18,40 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς και σημειώνει πως είναι ένα μάκρο play με καλό discount. Σημειώνει επίσης πως αναφορικά με όσα είπε ο κ.Βακάκης θεωρεί πως έχει αρκετά εργαλεία για να ελέγξει την πίεση στο μικτό περιθώριο και να διατηρήσει τις πωλήσεις της.

Η μετοχή δείχνει πως έσπασε τη στήριξη, μία εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη, όχι μόνο βάσει όσων έχουν ακουστεί, αλλά μας έδινε αυτήν την αίσθηση το γράφημα. Στα 14,26 ευρώ το κλείσιμο.

ΟΤΕ: Στα 7 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Σιγουριά και ασφάλεια για τους μακροπρόθεσμους…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Εκτός την Aegean, θα λέγαμε πως ο τουρισμός επηρεάζει και την Coca Cola. Έτσι είδαμε ανοδική κίνηση με την εισηγμένη να φτάνει αποτίμηση 11,55 δισ. ευρώ. Καλή κίνηση και από Attica Group και εδώ θέλουμε τιμές κοντά στα 1,20 ευρώ. Στα 1,0750 ευρώ το κλείσιμο. Θα βάλουμε και τη Centric λόγω του ξενοδοχείου στη Μύκονο, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά και σήμερα. Κίνηση και από Κυριακούλη.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δίνουμε κάποιες φορές ένα discount έναντι της δίκαιης τιμής, γιατί όπως έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, οι όγκοι συναλλαγών σε πολλά μικρά κόβουν απότομα. Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ αγοραστών και πωλητών και εύκολα εγκλωβίζεται κάποιος. Γι’ αυτό σε μερικά χρειάζονται πιο γρήγορες κινήσεις.

Είδαμε καλές κινήσεις σε κάποια επιλεγμένα μικρομεσαία σήμερα, αλλά εκείνο που μας ενδιέφερε ήταν να δούμε τη συμπεριφορά κάποιων που υποχώρησαν σημαντικά την περασμένη Παρασκευή. Η Ίλυδα προβλημάτισε, γιατί έπεσε ξανά και με μεγάλο όγκο.

ΙΛΥΔΑ: Ουσιαστικά ήταν η πέμπτη πτωτική συνεδρίαση, αλλά η σημερινή πτώση μαζί με το -12% της Παρασκευής προβλημάτισαν αλλά ίσως σήμερα να έδειξε και κάτι άλλο. Είχε μεγάλο όγκο (άνω του 2% του συνόλου), αλλά θα λέγαμε πως από τα 1,1750 ευρώ που ήταν το χαμηλό ημέρας μέχρι και τα 1,25 ευρώ μαζεύτηκε μεγάλη προσφορά. Έδειξε πως τέλειωσε ο πωλητής και περιόρισε σχεδόν εύκολα την πρωινή πτώση. Το διάγραμμα δείχνει σε εμάς μία δυνατή διόρθωση, αλλά θα λέγαμε πως είναι εντός ορίων.

Λόγω του όγκου που έκανε στα χαμηλά και το κλείσιμο στα 1,3250 ευρώ με απώλειες 7,67% και συνολικό όγκο 179 χιλ. τεμάχια μας κάνει να θέλουμε να δούμε τη συνέχεια, γιατί ίσως δώσει κάποια ανοδική αντίδραση.

MODA BAGNO: Έκοψε απότομα ο όγκος και άνοιξε το spread αγοραστών-πωλητών. Για να πει κάποιος πως θα πουλούσε 2-3 χιλ. τεμάχια πήγαινε τη μετοχή -29%. Αν ήθελε να αγοράσει την πήγαινε από το -10% στο +2%. Τελικά έκλεισε στα 0,64 ευρώ και στο -1,54%.

CENTRIC: Νέα ανοδική κίνηση και με τους αγοραστές να σαρώνουν τη μεγάλη ομολογουμένως προσφορά. Πάνω από 1 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια σήμερα. Το 1% του συνόλου των μετοχών και κάτι. Τα 0,34 ευρώ ήταν η πρώτη αντίσταση που έβρισκε μπροστά της η μετοχή. Η πιο κοντινή. Έγραψε και 0,35 ευρώ αλλά έκλεισε στα 0,3370 ευρώ. Άμα σπάσει και αυτά τα επίπεδα θα πάμε αρκετά υψηλότερα, αλλά θα θέλει και κάποιο νέο και αυτό με τις άδειες του στοιχήματος δε μας κάνει…

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Λες και γύρισαν χαρτιά στα 2,30 ευρώ και στη συνέχεια πήγε πάνω η μετοχή. Από το -10% δηλαδή στο +0,4%. Τελικά έκλεισε στα 2,54 ευρώ με όγκο 32 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Σε εξέλιξη η πολυπόθητη ανοδική διαφυγή… Τακτικές οι αναφορές μας το τελευταίο διάστημα. Σε υψηλά κάτι λιγότερο από 13 έτη! Στα 2,10 ευρώ και στο +6,33% με όγκο 52 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 38,6 εκατ. ευρώ.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με όγκο 1.971 τεμάχια έκλεισε στο -9,70% και στα 1,49 ευρώ. Οι πωλητές ήθελαν στην τιμή αυτή να δώσουν άλλα 3.602 τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Καλή σήμερα η εικόνα της και ενισχύθηκε 1,71%. Θα θέλαμε να δούμε όμως μία πιο «βίαιη» ανοδική κίνηση και με μέτριες συναλλαγές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης