Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έσπασε το πτωτικό σερί, αλλά δεν έπεισε…

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έσπασε το πτωτικό σερί, αλλά δεν έπεισε…
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Φαίνεται πως μπήκαμε για τα καλά στο καλοκαίρι και παγιώνεται ο χαμηλός τζίρος. Θα λέγαμε πως παρά την ανοδική κίνηση σήμερα, και ήταν μόνιμα σε θετικό έδαφος ο γενικός δείκτης, δεν ξεπεράσαμε τις 890 μονάδες, παρά μόνο για ελάχιστα λεπτά. Δεν ενθουσίασε με άλλα λόγια το +0,37%.

Η Alpha Bank πήγε να κλείσει τη διαφορά με την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών και μας κράτησε κάτω από την αντίσταση. Και στις ανοδικές δεν είδαμε ενθουσιασμό. Ξεχώρισε η Εθνική, η Τέρνα Ενεργειακή, είχε καλή εικόνα η Aegean και η ΕΥΔΑΠ και μερικές ακόμα. Στα μικρομεσαία είχαμε χάσματα τιμών σε πολλές μετοχές. Μεγάλες διαφορές μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Αυτό δείχνει πως και οι συμμετέχοντες είναι περιορισμένοι αυτήν την περίοδο.

Μπορεί η μετάλλαξη Δέλτα να επηρεάζει αρκετούς. Νομίζουμε πάντως πως τους οδηγεί περισσότερο σε στάση αναμονής παρά σε πωλήσεις. Η ρευστότητα που μπορεί να έφτιαξαν κάποιοι επενδυτές, ακολουθώντας την τακτική, στον ενθουσιασμό πουλάμε, στην αδιαφορία αγοράζουμε, θα μπορούσαν σταδιακά να δουν την προοπτική βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων. Με προσοχή πάντα και με κριτήριο τα θεμελιώδη.

ALPHA BANK: Η στήλη είχε γράψει την άποψή της για την αύξηση σημειώνοντας πως μας ήταν αδιάφορη. Δηλαδή στο αν θα μπαίναμε στην αύξηση. Αυτό που θέλαμε και αυτό που βλέπαμε ήταν πως πήγαινε για το 1 ευρώ. Με τιμή 1,04 σήμερα, καταλαβαίνετε πως δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά. Ίσα-Ίσα που πλέον θεωρούμε πως τα 1,04 ευρώ αξίζουν περισσότερα από τα 1,04 ευρώ προ αύξησης. Στα θεμελιώδη αναφερόμαστε που προφανώς βελτιώνονται. Με τις νέες μετοχές θα έχει κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από της Εθνικής.

ΕΧΑΕ: Αυτή δε συγκινείται με τίποτα. Απομακρύνθηκε από τα 4,30 ευρώ και αναβάλλεται προς το παρόν η διάσπαση. Βρείτε βρε κανένα επιχειρηματία να τον φέρετε στο ΧΑ, να αναβαθμίσετε στην πράξη το προϊόν σας! Διαφημίστε τις αυξήσεις που γίνονται και τις εκδόσεις ομολόγων! Άντε μπας και ξεκολλήσει λίγο. Στα 4,10 ευρώ, αμετάβλητη.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με καλό όγκο στο +2,86% και στα 12,24 ευρώ. Η αποτίμηση στα 1,41 δισ. ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ: Στα 2,45 ευρώ και στο +2,08%.

ΕΛΧΑ: Επιστροφή και πάλι στην τιμή του placement. Στα 2,03 ευρώ και αμετάβλητη.

CENERGY: Πατάει σε καλή στήριξη έχοντας κάνει μία δυνατή διόρθωση το τελευταίο διάστημα. Είχε βρεθεί στα ίδια περίπου επίπεδα, τον περασμένο Απρίλη, ενώ στο κλείσιμό της είναι και ο εκθετικός των 100 ημερών.

DEALS: Τα μισά από αυτά που ακούμε στο παρασκήνιο να γίνουν, θα περάσουμε για πλάκα τις 1.000 μονάδες. Βέβαια ακούμε πολλά για μικρές εταιρείες και ξέρετε συνήθως κάτι στραβώνει, ή αλλάζει λίγο το κλίμα στην αγορά και πάει περίπατο το deal. Ειδικά άμα τρέξει και νωρίτερα η μετοχή…

ENTERSOFT: Πακέτα σήμερα στα 3,60 ευρώ. Η αποτίμηση στα 108 εκατ. ευρώ.

EPSILON NET: Στα 116 εκατ. ευρώ η δική της αποτίμηση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πιάνει τα 300 εκατ. ευρώ αποτίμηση. Ευτυχώς δηλαδή που έκανε μία καλή κίνηση τους δύο προηγούμενους μήνες αλλιώς ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛ μαζί θα είχαν υψηλότερη αποτίμηση. Υψηλά 21 ετών. Η μετοχή προσφέρεται για να τη «δείχνετε» σε αυτούς που πιστεύουν, ότι στα μικρά εγκλωβίζεσαι και δεν αξίζουν. Πλώρη για FTSE 25 βάζει η μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Φαίνεται πως είχαν μπει τίποτα «λεφτάδες» ή «ονειροπόλοι» τις προηγούμενες μέρες και προσπάθησαν να το «τινάξουν», φαίνεται πως δεν τα κατάφεραν και είπαν «πάμε αλλού». Έτσι πήγε προς τα 1,79 ευρώ πριν μερικές συνεδριάσεις και μετά, έκανε γρήγορη επιστροφή στα 1,60 ευρώ. Με άλλα λόγια ούτε αυτή τη φορά διέσπασε τα 1,75-1,80 ευρώ.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Καιρό είχαμε να δούμε όγκο 16 χιλ. τεμάχια. Πιέστηκε χθες και πήγε και σήμερα να πιεστεί, αλλά οι αγοραστές μάζεψαν την προσφορά και την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης