Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζει τις 890 μονάδες – Σε λίγες μετοχές το ενδιαφέρον

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζει τις 890 μονάδες – Σε λίγες μετοχές το ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζει ανοδικά, υποστηριζόμενη από το καλό κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού. Έχει όμως και μεταβλητότητα λόγω τεχνικών σημείων. Τα εμβόλια είναι όπως φαίνεται αποτελεσματικά και καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα και αυτό είναι σημαντικό.

Ήπια ανοδικά ο γενικός δείκτης και στο +0,50%. Κοιτάζουμε τις 890 μονάδες κα μετά τις 900 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός και πάλι. Λίγο μετά όμως πήγε προς το μηδέν και στις 888 μονάδες. Φαίνεται δηλαδή πως στα πρώτα λεπτά δοκιμάζει το σημείο των 890 μονάδων. Με 1 κομμάτι η Coca Cola είναι στο +1,47% και βέβαια αυτό βοηθάει. Ανοδικά η Aegean, η Lamda και ηπιότερα η Alpha Bank, ο Μυτιληναίος και η Motor Oil. Υποχωρεί οριακά η Εθνική Τράπεζα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΑΛΦΑ κινείται λίγο πάνω από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Δε ξεχωρίζει όμως κάποια στο ξεκίνημα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έχει πλησιάσει και αυτή πάλι την τιμή του placement, ήτοι των 2 ευρώ. Στα 2,0350 ευρώ στο άνοιγμα, ήπια ανοδικά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πλησιάζει τα 7 ευρώ η χαρτάρα…

ΕΥΔΑΠ: Στο -2,5% και στα 8,24 ευρώ με όγκο 7 χιλ. τεμάχια. Ίσως είναι η μοναδική μετοχή που ξεχωρίζει λόγω της πορείας της και έχει κάποιο όγκο. Έχει απόσταση ο αγοραστής από τον πωλητή και ήδη οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα.

ΕΧΑΕ: Με όγκο 6 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 0,49% και η τιμή είναι στα 4,12 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Οι πωλήσεις στο εξάμηνο είναι ενισχυμένες κατά 17% έναντι του 2020 αλλά και κατά 4,7% έναντι του 2019. Η Ελλάδα αύξησε πωλήσεις κατά 15%, η Ρουμανία κατά 92%, η Σερβία κατά 45% και η Αλβανία κατά 35%. Το ηλεκτρονικό κατάστημα εξακολουθεί να πηγαίνει καλά και είναι πρώτο σε πωλήσεις και μάλιστα με σημαντική διαφοροποίηση έναντι του πρώτου σε πωλήσεις φυσικού καταστήματος. Η εκτίμηση είναι πως αν παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα στο β΄εξάμηνο θα κάνει το 14-15% των συνολικών πωλήσεων. Στο +4% το ξεκίνημα αλλά με ελάχιστο όγκο.

UNIBIOS: Φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για υψηλότερα και η μετοχή είναι σε σημείο, που αν σπάσει ανοδικά μπορεί να δώσει καλή κίνηση. Υπάρχουν κάποια σχέδια από τη διοίκηση για ανάπτυξη, κυρίως στο εξωτερικό, αλλά περιμένουμε να δούμε κάποια αποτελέσματα. Στο +5% και στα 0,46 ευρώ με αποτίμηση 7,2 εκατ. ευρώ.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Κάποια αυξημένη κινητικότητα δείχνει η μετοχή και νομίζουμε πως συγκρινόμενη με την αποτίμηση της Αλουμύλ, έχει περιθώριο. Πάντα συγκριτικά, γιατί είναι και άλλα τα μεγέθη. Στα 40 εκατ. ευρώ η αποτίμηση, στα 1,67 ευρώ η μετοχή και στο +5%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Νέες πιέσεις στο ξεκίνημα και κινείται κάτω από τα 1,60 ευρώ η μετοχή.

REDS: Η νέα διοίκηση είπε στη γενική συνέλευση πως για την έκταση στη Ρουμανία έχει ήδη υψηλότερες προσφορές από εκείνη που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη διοίκηση για πώληση. Ανοικτά πολλά σχέδια από την εταιρεία και φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια, με το Καμπάς Project, με τη μαρίνα, με το Smart Park αλλά και με τη Ρουμανία. Βέβαια, θεωρούμε λογική την αποτίμηση, αλλά θυμίζουμε πως η διοίκηση έχει πει για τριπλασιασμό, όταν ήταν λίγο χαμηλότερα. Ίδωμεν…

ΟΛΘ: Στα 26,50 ευρώ ο αγοραστής, αλλά δεν είναι ο Προτείνων. Δε θα βάλει εντολή, γιατί δε θέλει να φύγει από το ΧΑ και ούτε θα φύγει. Εδώ ο επενδυτής έχει μία ασφάλεια: Αν αγοράσει εδώ μετοχές και γίνει μία μεγάλη διόρθωση στις αγορές και σε ένα υποθετικό σενάριο πάει 24 ευρώ η μετοχή, τα δίνει στα 26,50 ευρώ στη δημόσια πρόταση. Δηλαδή στα τρέχοντα επίπεδα το ρίσκο είναι μηδέν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης