Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα πτωτική κίνηση με περιορισμένες επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα πτωτική κίνηση με περιορισμένες επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, αλλά και για το ύψος της παραγωγής, μετά τις διαφωνίες στον ΟΠΕΚ+, κάνουν τους επενδυτές του εξωτερικού πιο επιφυλακτικούς. Υπάρχουν κίνδυνοι, όπως οι τιμές των πρώτων υλών και τα μεταφορικά κόστη, επίσης. Η δική μας αγορά αναμένεται να λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού.

Όπως βέβαια έχει παρατηρηθεί, η δική μας αγορά ακολουθεί τις ξένες μόνο στις κακές μέρες. Όταν έγραφαν το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο, εμείς κοιτάζαμε τα δικά μας θέματα. Στο εσωτερικό η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ και οι ανησυχίες για την πορεία του τουρισμού φέτος, είναι μάλλον το κυρίαρχο θέμα που θα καθορίσει την πορεία του ΧΑ και φυσικά της οικονομίας.

Κάποιες αποτιμήσεις έχουν βελτιωθεί μετά την πρόσφατη διόρθωση και ίσως τραβήξουν κάποια επενδυτικά βλέμματα και δούμε επιλεκτικές τοποθετήσεις. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες και πάλι με χαμηλό τζίρο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα η πτώση της Τράπεζας Αττικής. Άνοιξε στο -12% και λόγω μεταβλητότητας πήγε σε δημοπρασία. Υποχωρεί η Alpha Bank και λιγότερο οι άλλες συστημικές. Η ΑΛΦΑ ξεκίνησε στα 1,0170 ευρώ, δηλαδή οριακά υψηλότερα από την τιμή της αύξησης. Ίσως κάποιοι επενδυτές να περίμεναν κίνηση ανάλογη με αυτή της ΠΕΙΡ, όταν έγινε η δική της αύξησης, αλλά νομίζουμε πως είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Συνήθως στο ΧΑ βλέπουμε, τις τιμές να πηγαίνουν προς τις τιμές που γίνονται οι αυξήσεις, ή τα placements ή ακόμα και κάποια πακέτα που έχουν ενδιαφέρον. Η ΠΕΙΡ ήταν μία ξεχωριστή μάλλον περίπτωση, για διάφορους λόγους.

JUMBO: Με χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα κινείται ανοδικά και συμβάλει στις μικρές απώλειες της αγοράς, αλλά οι πωλητές έχουν κατέβει χαμηλότερα από την τελευταία πράξη. Κοιτάμε τη μετοχή και κυρίως τη συμπεριφορά της μετά την απομάκρυνση από τα 14,70 ευρώ. Στα 14,32 ευρώ και στο +1,56%.

ΔΕΗ: Κινείται και αυτή με χαμηλό όγκο λίγο κάτω από τα 9 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Βγαίνουν κάποιες αγορές καθώς η μετοχή υποχώρησε χθες κάτω από τα 15 ευρώ. Οριακή η άνοδος προς το παρόν.

ΕΥΔΑΠ: Η συμφωνία με το κράτος έχει κλείσει. Περιμένουμε πως θα μείνει με μετρητά κάπου 300 εκατ. ευρώ και λίγο παραπάνω, ενώ το επενδυτικό της πρόγραμμα έχει υψηλή χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Στα 8,10 ευρώ με απώλειες 0,74% και αποτίμηση 862 εκατ. ευρώ.

ΟΛΘ: Στα 25,60 ευρώ στο ύψος της δημόσιας πρότασης δηλαδή, επομένως περαιτέρω υποχώρηση δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν μετοχές, αν θέλουν να τις δώσουν στον προτείνοντα. Πάλι ξαναγράφουμε ότι δε θα φύγει από το ΧΑ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Με χαμηλό όγκο βγάζει αντίδραση, αν και υπάρχει απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

ΕΧΑΕ: Κάνει λίγο παραπάνω όγκο από τις άλλες μετοχές στο ξεκίνημα και βγάζει μία αντίδραση καθώς πλησίασε στα 4 ευρώ. Στα 4,05 ευρώ και στο +1% με 17 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 244 εκατ. ευρώ. Έχει κάνει και αυτή μία καλή διόρθωση από τα 4,30 ευρώ που είχε βρεθεί πρόσφατα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Κάτω από την τιμή του placement η μετοχή. Στα 1,9720 ευρώ και στο -1,20% με αποτίμηση 739 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αντίδραση και από εδώ αλλά με κάποια απόσταση μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Τα 6,48 ευρώ είναι μία χαμηλή τιμή κατά την άποψή μας με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής και ξέρουμε και την πορεία της στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης